The International Simutrans Forum

 

Author Topic: seka mi hra  (Read 7625 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bender

  • *
  • Posts: 119
seka mi hra
« on: March 09, 2010, 02:58:46 PM »
ahojte  mam  problem  ked  dam  full  screen  tak  mi  to  seka  a  ked  mam  small  screen  tak  to  ide  bez  problemov  prosim  poradte ???

Offline Sim

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1198
Re: seka mi hra
« Reply #1 on: March 10, 2010, 08:37:08 AM »
Otazkou je, co presne myslis tim "seka se":
- zvetsis na celou obrazovku a hra se sesype (zavre se)
- zvetsis na celou obrazovku a hra zamrzne (nezavre se, ale nejde nic delat) a uz se nerozbehne
- zvetsis na celou obrazovku a hra na chvili zamrzne, pak se sama rozjede
- zvetsis na celou obrazovku a vozidla nejezdi, ale poskakuji
- zvetsis na celou obrazovku a hra jede, ale nejde ovladat (mys jezdi, ale klikani nereaguje)
- zvetsis na celou obrazovku a hra jede, ale ovladani ma dlouhou prodlevu (kliknes a pocitac zareaguje az po nekolika vterinach, zvlast vtipne, pokud chci zrovna dat pauzu nebo tak neco)
- zvetsis na celou obrazovku a hra jede, ale cas bezi pomaleji
- je velky rozdil mezi provozem hry na maly format v lese, kde jede jeden autobus a na celou obrazovku ve meste, kde toho jezdi spousta


... takze to zkus upresnit. Jinak to bude ve smyslu "Nejede mi auto, nevis co s tim je?" "Jo vim, mas to rozbity!"

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4855
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: seka mi hra
« Reply #2 on: March 10, 2010, 11:14:04 AM »
Je to poměrně prosté: velká obrazovka = hodně kreslení = víc času třeba = delší intervaly = "sekání". Pokud máš tři HD monitory a Simutrans roztažený přes všechny, moc si nezahraješ ;) Takže, jakou máš vlastně obrazovku? Pochopitelně když máš slabý stroj, taky to má vliv...

Offline Bender

  • *
  • Posts: 119
Re: seka mi hra
« Reply #3 on: March 10, 2010, 02:15:10 PM »
Sim  ked  to  zvecim  tak  to  nereaguje  na  kliknutie  misou   a  vsetka  doprava  seka  napriklad  je  na  zastvke  kde  naklada  uhlie  ale  potom  to  sekene  a  vlak  je  uz  prec.
Vs  mam  velkost  monitora  1120x  1000  mam  linux  ubuntu  a  simutrans  pak  102  nightly       

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3267
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: seka mi hra
« Reply #4 on: March 15, 2010, 05:57:32 PM »
velkost  monitora  1120x  1000

Ježkovy oči ... co je to za šílené rozlišení? Téměř čtverec. Vždyť to není ani 4:3, ani 16:9. Ne že by to mohlo být tímto způsobeno. To určitě ne.

A co takhle uvést hardwarové vybavení? To je zde informace mnohem užitečnější. Alespoň procesor, možná i RAM. Přes grafickou kartu Simutrans téměř nejde (tato informace je někde zde v foru - a předpokládám, že je stále platná). I když musím připustit, že zatím jsem tuto hru hrál vždy na kartě s pamětí 128 MB.

Offline Bender

  • *
  • Posts: 119
Re: seka mi hra
« Reply #5 on: March 16, 2010, 05:36:38 AM »
sorry  s  tim  monitorom  som  to  odhadol  presne  mam  1280x1024

Offline Tomas

  • *
  • Posts: 251
Re: seka mi hra
« Reply #6 on: March 16, 2010, 07:24:26 AM »
Bender: co máš za počítač (CPU, GK,...)? Musíš počítat s tím, že engine Simutransu je starý několik let a to, že se do něj lepí stále nové a nové funkce mu na rychlosti nepřidá  :P
Pokud máš hodně slabý počítač (hlavně potom CPU; díky absenci podpory hardwarové akcelerace se každá dnešní průměrná GK prakticky jenom fláká), tak budeš muset zůstat u malého okna.

VS: On jde Simutrans roztáhnout na tři monitory? To musím zkusit...  :o :D

Offline Nemo

  • *
  • Posts: 212
Re: seka mi hra
« Reply #7 on: March 16, 2010, 01:28:02 PM »
Tomas - jde to, teda alespoň na dva monitory, zrovna jsem to vyzkoušel, ovšem mám k dospozici 22 a 17 palců a tak to není ono, pokud by to bylo 2 x 22 s tenkým rámečkem (LCD) tak to by byl luxus  ;)

Offline abec3

  • *
  • Posts: 67
Re: seka mi hra
« Reply #8 on: March 20, 2010, 04:24:12 PM »
hmm, to znie zaujímavo..škoda že mám en jeden monitor :)

Offline Kubajs

  • *
  • Posts: 45
  • SDH Jablonec n/Jiz
Re: seka mi hra
« Reply #9 on: March 21, 2010, 09:20:24 AM »
To já mám dva monitory stejný velikosti  :D ale zas nemm grafičku co to podporuje

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3267
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: seka mi hra
« Reply #10 on: March 21, 2010, 10:07:46 AM »
Nevím. Já mám jeden monitor, 19tipalcový, a úplně mi stačí.

Offline Bender

  • *
  • Posts: 119
Re: seka mi hra
« Reply #11 on: July 27, 2010, 05:34:14 PM »
A  este  hra  mi  zamrzne  a  potom  sa  rozbehne.

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4855
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: seka mi hra
« Reply #12 on: July 27, 2010, 07:41:51 PM »
Pokud se všechno úplně zastaví a pak zase jede, je to autosave.

Jen mě ještě tak napadá... pokud máš notebook, nemáš náhodou přepnuto na nějaký veleúsporný režim?

Offline Nemo

  • *
  • Posts: 212
Re: seka mi hra
« Reply #13 on: July 28, 2010, 06:47:01 AM »
Bender - mě to dělá taky a vypozoroval jsem, že v tu chvíli se aktualizuje můj antivir a pod. Prostě si PC veme sys. prostředky na jinou práci a až ji dodělá tak se hra zas rozběhne, jednou to trvalo několik minut.

Offline Bender

  • *
  • Posts: 119
Re: seka mi hra
« Reply #14 on: July 29, 2010, 05:33:27 AM »
Lenze  ja  mam  linux  a  tam  nemusim  tam  mat  antivirusovi  program  ale  diky  za  rady.

Offline Bender

  • *
  • Posts: 119
Re: seka mi hra
« Reply #15 on: December 11, 2010, 12:02:20 PM »
VS-zase  som sa  vratil  k  simacu  updatoval  som  si  ubuntu  a  zase  mi  to  robi  autosave  som  dal  na  0  len  pre  zujimavost  kde  sa  to  vlastne  vypina.

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4855
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: seka mi hra
« Reply #16 on: December 11, 2010, 04:31:04 PM »
Někde si najdi soubor simuconf.tab a v něm bude nastavení autosave.

Offline Bender

  • *
  • Posts: 119
Re: seka mi hra
« Reply #17 on: December 11, 2010, 05:57:20 PM »
Ale  ja  mam  vypnuty  autosave  co  s  tym.