Jeste jsem to ve hre nezkousel (myslim Ragulina) ale neco se mi na nem nezdalo, furt jsem nemoh prijit na to, co to je. A pak me to trklo. Nepasuje mi delka. Nevim presne proc tam mas "dvoupixelove" narazniky v bocnich pohledech, ale ty to jeste vice umocnuji.
Konkretne se jedna o to, ze pri pouziti sablony "10" by mely byt pomery delek nasledujici:
-iso pohledy 4x10 = 40, tedy po odecteni nutne mezery (jakoby nad narazniky) to je vetsinou 39 u osobnich vagonu (ktere jsou "telo na telo" jen pres navalky) a 38 u ostatnich
-bocni pohled pocitam u delky 8 na 45 pixelu vcetne narazniku (bez nich tedy 43), na delku 10 mi to vychazi 10*45/8 coz je 56,25 > vcetne narazniku mi to dela 56 pixelu, bez nich 54
- celni (odjezdovy a prijezdovy) pohled ma delku strechy polovinu bocniho pohledu za predpokladu, ze se jedna o plochou strechu. Pokud je nejak zakrivena na koncich, muze to byt trosku jinak, ale delsi by to byt nemelo, jinak se vozidla za sebou razena v tomto pohledu "slejou" v jedno. Pro sablonu 10 to tedy dela kolem 27 pixelu.
Na obrazku jsem misto 54/38/27 nameril 51/39/30 ... to znamena ze iso pohled je jeste OK, ale bocni je zkracen a celni je prodlouzen.
Jinak mi prijde dost divoky to velky svetlo - ja vim, ze je vetsi, nez obvykle, ale takhle je to opravdu moc. Jen pro predstavu, po prepoctu meritek jeden pixel odpovida ve skutecnosti ctverci cca 40x40 cm. A tim padem by to v celnim pohledu znamenalo 1,2x0,8 metru. Pro srovnani, zhruba takove rozmery ma jedno bocni okno v Pendolinu :-D
Prijde mi zvlastni, ze ty rozmerovy (ne)pomery jsou u turbinky stejny a ve hre jsem si toho nevsim. Asi to bude dany tim, ze Ragulina mam zazityho z TT masinek a tak mi to u nej trklo spis nez u neceho, co znam jen z fotek. Ale i tak je tu zajimavej paradox - zrovna u TT provedeni byl model o 1,5cm kratsi nez mel byt, kvuli unifikaci podvozku s Nohabkou. Presto se mi zdal ten na obrazku kratkej v bocnim pohledu.