Jo, kdybych měl, dám... bohužel je tohle jediný materiál který mám osobně k dispozici. Bylo by rozhodně jednodušší, kdyby byly k dispozici po jednom, ale nikdo na to nemá odvahu sáhnout. Proč se s tím zbytečně babrat, když i takhle je to použitelné... Musel jsem jednou některé posunovat, abych opravil různé neduhy, a i to byla pořádná fuška.
signals_0.png jsou ikonky a kurzory, takže tam ani nemá cenu se dívat, teda spíš až potom co je technicky zvládnuté to ostatní.
Hned ten první semafor v daťáku (
Modern_Signals_right) má obrázky v
signals_1.png na prvních dvou řádkách. První řádka jsou červené, druhá zelené, každá po čtyřech otočeních - pro semafory neexistují diagonální obrázky, jenom "rovné". Vzhledem k tomu, že semafor se akorát zarovná na políčko správně "nohou" a udělají dva různé vršky, stačí si prohlédnout jeden řádek.
Při čtení pozor na to že jméno souboru taky končí číslem - dělá to v tom docela zmatek...
Dotaz s továrnou dost dobře nechápu. Pokusím se tedy pokrýt všechny možnosti které mě napadají.
Jestli má továrna mít jako některé zboží nastavené lidi (á la mlýn na staré báby) - pak to nejspíš nejde. Lidi+pošta a ostatní zboží mají "společného předka" v tom, že se dají vrazit do vozidla a mají určenou trasu v síti/grafu staničních spojení, jinak se s nimi zachází dost jinak. Pro továrny se sestavují stromy kontraktů a počítá se s tím, že existuje další továrna která daný typ zboží vyrábí či potřebuje. Stejně tak pro lidi je to dům->dům. Propojení mezi těmito dvěma "světy" není - i kdyby se nastavili na továrně lidi, bude se hledat jenom továrna na lidi, z domů nepůjdou. Stejně opačným směrem.
Přiznám se že nevím, co by se stalo kdyby se udělaly "člověčí" továrny do kompletního stromu, jako třeba porodnice->krematorium. Je možné, že potom by to fungovalo. Tady ovšem pozor, nevyplatilo by se to přepravci. Vozidla na lidi jsme spočítali tak, že při obsazení myslím nějakých cca 75% (záleží individuálně) po celý čas vydělávají na sebe a pro výdělek je zapotřebí větší plnění. U přepravy materiálu to dost dobře není možné, takže tam se musí vozidla spočítat tak, aby na 50% (tam plno, zpět nic) vydělávala. Tenhle rozdíl způsobí, že "materiálová" přeprava se s osobními vozy nejspíš solidně nevyplatí.
Pokud by se něco takového obcházelo tím, že se strom továren "zasmyčkuje" (A->B a zároveň B->A), nejspíš si s tím hra vůbec neporadí a spadne po pokusu vyplnit celou mapu továrnami, protože tu smyčku prostě uzavřít neumí.
Co se ovšem samotného (snad zamýšleného) efektu na dopravu týká, je tu něco přesně stejného. Turistické atrakce "vcucávají" poštu a lidi a zase je "vyhazují" zpět do oběhu, čímž posilují dopravu.
A aby to bylo ještě složitější, továrny se v tomto ohledu chovají stejně, a to bez ohledu na zboží. Jinými slovy, pohlcují pracovníky před šichtou a pak je zase vypouštějí, stejně jako korespondenci. Pro zjednodušení (?) však berou pouze lidi z některých měst, které jsou vypsané v tabulce podobně jako kontrakty. Když se takto dopravují robotníci do práce, továrna jede dvakrát rychleji, takže se to vyplatí... a kromě toho tenhle jev není vázaný na to jestli "je co robit", takže třeba taková ocelárna je velmi vítaným hybatelem osobní dopravy, stejně jako by byla turistická atrakce.
Abych to tedy shrnul, co se lidí týká. Pokud má to "něco" pouze zvýšit objem osobní dopravy, je vhodná turistická atrakce (je to vůbec české slovo?). Pokud to má zároveň zpracovávat materiál, je to normální továrna.
Tuším tam trošku ještě jednu otázku, tak to hned potřu v zárodku (to jsem ale zlořád

). Továrny mohou produkovat pouze když mají všechny suroviny. Třeba konzervárna má jako vstup ryby, maso a ocel, takže konzervuje jenom se všemi třemi, i když by bylo logické ocel + cokoliv z těch dvou.
PS: omlouvám se, pokud se někomu nelíbí některé použité termíny či představy jimi vzbuzené, ale chtěl jsem aby to bylo dost názorné