The International Simutrans Forum

 

Author Topic: Vícekolejný koridor  (Read 6844 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline kaarfii

  • *
  • Posts: 95
Vícekolejný koridor
« on: July 15, 2010, 07:16:39 PM »
Pokud stavíte tří- a vícekolejný koridor, jak řešíte, aby si vlak vždy vybral právě volnou trať?
Návěstidla volby koleje zde vůbec nefungují, naopak dělají ještě větší bordel.

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4855
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Vícekolejný koridor
« Reply #1 on: July 15, 2010, 11:07:45 PM »
Já osobně o přesně takové možnosti nevím. Možná to jde nějak vykombinovat, ale to mi připadne málo pravděpodobné...

První způsob jak to nahradit by mohl být pomocí waypointů (česky?), pokud jde o několik linek na jedné trati. Prostě se napevno rozhodne která kolej připadne kterým linkám. Pokud se ovšem na trati nahloučí zrovna vlaky na jednu kolej a ucpou vjezd na tu druhou, smůla. Při dobrém rozdělení perónů mezi linky a konstrukci 'zhlaví' to ale může fungovat obstojně.

Druhou alternativu představuje ponechání výjezdů ze stanice nepropojených, takže při vjezdu už se de facto zvolí i kolej do další stanice.

Asi to jde nahradit i dalšími způsoby, ale nenapadají mě...

Rozhodně takové konstrukce vyžadují znalost 'semaforování' a ochotu experimentovat :)

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3267
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Vícekolejný koridor
« Reply #2 on: July 16, 2010, 12:59:12 PM »
Tří- a více- kolejné koridory sice mám (a nemám jich zrovna málo), ale ve skutečnosti jde spíš o souběh několika dvojkolejných.

Ve stanici sice linky nástupiště sdílí, ale mimo stanici má každá linka v podstatě svůj dvojkolejný koridor podle toho, která místa spojuje.

A já mám takový dojem, alespoň jak to znám z Mostu (i když tam už téměř rok nebydlím), že paralelní koridory jsou normální i ve skutečnosti. Ze směru od Chomutova jsou před nádražím v Mostě čtyři koleje - dvě od Chomutova a dvě od Litvínova - pouze těsně před nádražím je série výhybek, takže vlak může podle potřeby vjet i k jinému nástupišti.

Offline kaarfii

  • *
  • Posts: 95
Re: Vícekolejný koridor
« Reply #3 on: July 17, 2010, 10:07:50 PM »
Příklad volby:

Offline kaarfii

  • *
  • Posts: 95
Re: Vícekolejný koridor
« Reply #4 on: July 17, 2010, 10:23:35 PM »
Já měl na mysli širou trať mimo nádraží, kdy se sbíhají 3 a více koridory v křižovatku.
Zkusil jsem použít tuto variantu:
Návěstidlo volby nást. - Návěstidlo vlak. cesty - křižovatka - Návěstidlo trať. oddílu - 1 pole nástupiště - Zákaz volby nást.
Pořád to ale není vono, hlavně když mezi křižovatkou a návěstidlem zákazu volby nást. je odbočka, např. do nádraží.

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3267
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Vícekolejný koridor
« Reply #5 on: July 18, 2010, 01:10:07 PM »
Tak z tohoto screenshotu opravdu moudrý nejsem. Dokonce bych řekl, že jsem z něj poněkud zmatený. Takže mi nezbývá nic jiného než tě odkázat na stažení některého z mých savů a samozřejmě i adresáře pak128 - můžeš zkusit ten umístěný v tomto příspěvku.

A snad tam najdeš, co potřebuješ.

Offline kaarfii

  • *
  • Posts: 95
Re: Vícekolejný koridor
« Reply #6 on: July 21, 2010, 02:16:37 PM »
Něco novýho pro mě z toho určitě vytáhnu, ale nic, co by moji situaci řešilo, jsem nenašel. Zato mi přibyly další addony, na který jsem nikde zatím nenatrefil a navíc celej tvůj systém mi poslouží v budoucnu jako inspirace.
Můj plán byl takovej, aby si vlak vybral právě volnou kolej. Bohužel stále si vybírá tu nejkratší pro svoji trasu a čeká, dokud se neuvolní. Přitom hned vedle je další volná. Trochu přehlednější snad bude toto:




Offline Eiffel

  • *
  • Posts: 84
Re: Vícekolejný koridor
« Reply #7 on: July 21, 2010, 02:26:43 PM »
Když si ty koleje očísluju zleva doprava 1-4, tak mně z toho vychází, že na výjezdu z nádraží není spojená kolej 1 s 2 respektive 3 se 4. Což potom v praxi znamená, že jede-li vlak po 1 koleji a nástupiště je obsazené, tak si nezvolí kolej 2 s nástupištěm, protože tím by se dostal do protisměru.

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3267
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Vícekolejný koridor
« Reply #8 on: July 21, 2010, 02:38:18 PM »
Jestli chceš, aby do druhé stanice jel po jiné než nejkratší trati, tak s tím ti bohužel nepomohu.

Kdysi se mi však stalo, že jsem měl mezi dvěmi stanicemi dvě tratě, na kterých bylo několik koridorů, aby mohlo po trati jezdit více vlaků - a vlaky mi po jedné trati jezdily v jednom směru a po druhé trati se mi vracely do té výchozí stanice.

Offline kaarfii

  • *
  • Posts: 95
Re: Vícekolejný koridor
« Reply #9 on: July 21, 2010, 05:17:28 PM »
Eiffel: Všechny koleje na křižovatce jsou propojené.

Offline Eiffel

  • *
  • Posts: 84
Re: Vícekolejný koridor
« Reply #10 on: July 21, 2010, 06:08:20 PM »
Ale já jsem neměl na mysli propojení kolejí na křižovatce, ale za ní - 1 s 2 kolejí ve směru dolů a 3 se 4 ve směru nahoru.

Offline kaarfii

  • *
  • Posts: 95
Re: Vícekolejný koridor
« Reply #11 on: July 22, 2010, 01:38:49 PM »
Jsou propojené všude, tohle není jediná křižovatka a navíc po určité délce přechází v normální 2-kolejný koridor.

barbuja

  • Guest
Re: Vícekolejný koridor
« Reply #12 on: December 14, 2010, 02:53:22 PM »
Zdravim nadsence do Simutransu!  :)

Nedavno jsem tuto hru po vice nez dvou letech oprasil (pak128, verze 102.2) a narazil jsem na trivialni problem, se kterym si ale jako greenhorn neumim poradit  :-[ Tyka se prave vicekolejnych koridoru. Chci na sve zeleznicni trati postavit dve koleje vedle sebe. Pokud vedu koleje rovne (tj. spojuji strany jednotlivych ctvercovych policek) neni problem. Jakmile ale trat vede sikmo (tj. vedu koleje diagonalne z jednoho rohu herniho policka do rohu protilehleho), trat se mi napojuje vsemozne jinak na vedlejsi kolej a ne a ne ji postavit paralelne.

Omlouvam se za tento hloupy dotaz, ale co delam blbe?  :)

Diky, barbuja

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3267
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Vícekolejný koridor
« Reply #13 on: December 14, 2010, 04:51:43 PM »
Tady, v Simutransu, narozdíl od TTD není možné, aby byly v diagonálním směru dvě trati v jednom poli. Takže je nutné je stavět dál od sebe - s odstupem jednoho políčka. Vnější "oblouk" prostě musí začínat o jedno políčko dál proti vnitřnímu "oblouku". Žádný obrázek k tomu ale bohužel zrovna nemám.

barbuja

  • Guest
Re: Vícekolejný koridor
« Reply #14 on: December 14, 2010, 04:56:47 PM »
Tady, v Simutransu, narozdíl od TTD není možné, aby byly v diagonálním směru dvě trati v jednom poli. Takže je nutné je stavět dál od sebe - s odstupem jednoho políčka. Vnější "oblouk" prostě musí začínat o jedno políčko dál proti vnitřnímu "oblouku". Žádný obrázek k tomu ale bohužel zrovna nemám.

OK, diky, vyzkousim.

Offline Sir

  • *
  • Posts: 21
Re: Vícekolejný koridor
« Reply #15 on: December 14, 2010, 04:58:12 PM »
Ještě bych doporučil při stavění trati diagonálně (a při dlouhých souběžných rovných tratí) používat ještě klávesu CTRL - potom by se právě stavěná kolej neměla automaticky napojovat na vedlejší již postavenou.

Offline Standa

  • *
  • Posts: 60
Re: Vícekolejný koridor
« Reply #16 on: December 14, 2010, 05:33:34 PM »
Já jsem tohle vyřešil (nebo spíš obešel) tak, že diagonální trasy nestavím, a mám pokoj   :D

Offline Sim

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1198
Re: Vícekolejný koridor
« Reply #17 on: December 14, 2010, 06:24:31 PM »
Presne jak pise Sir, s pomoci klavesy CTRL se nove staveny usek bude chovat inertne vuci jiz postavenemu (jinak se totiz snazi optimalizovat cenu a napojit se co nejdriv na stavajici usek).

barbuja

  • Guest
Re: Vícekolejný koridor
« Reply #18 on: December 15, 2010, 12:24:33 PM »
Cau panove,

diky za rady. Nakonec jsem uspel za pouziti obou: paralelni kolej je nutno vest ob jedno policko a stavet ji za pomoci CTRL. Blizsimu posazeni paralelni koleje ale nepomohl ani control. Ale ja jsem spokojeny  :police:

Priklad reseni viz screenshot v priloze.

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3267
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Vícekolejný koridor
« Reply #19 on: December 15, 2010, 12:33:42 PM »
Já jsem tohle vyřešil (nebo spíš obešel) tak, že diagonální trasy nestavím, a mám pokoj   :D
Tak já sice diagonální trasy stavím, ale téměř vždy tak, že zabírají jen tři políčka. A nikdy je nedávám do koridoru.

barbuja

  • Guest
Re: Vícekolejný koridor
« Reply #20 on: December 15, 2010, 12:37:27 PM »
Tak já sice diagonální trasy stavím, ale téměř vždy tak, že zabírají jen tři políčka. A nikdy je nedávám do koridoru.

Ja mam taky radsi pravy uhel, ale pokud to situace dovoluje, jezdim misto po dlouhych odvesnach po prepone a setrim kilometry :)

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3267
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Vícekolejný koridor
« Reply #21 on: December 15, 2010, 03:48:54 PM »
Ale já jsem nepsal nic o pravém úhlu. Ten používám jen pokud to už jinak nejde. Jinak to spojuji tak, že jsou tři diagonální pole za sebou - proto jsem psal, že diagonální trasy stavím tak, že zabírají tři políčka.