The International Simutrans Forum

 

Author Topic: Vesnice  (Read 5001 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Standa

  • *
  • Posts: 60
Vesnice
« on: December 21, 2010, 07:28:17 PM »
Chlapi, jak to děláte, když chcete ve hře postavit vesnici? Takovou tu klasickou českou, kam vám bude jezdit z města 5x za den motoráček, kde nebudou žádné supermoderní administrativní budovy, a kde vám do pár "Simu-roků" nevyroste na návsi místo konzumu a hospody třeba Empire State Building?  :D

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3267
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Vesnice
« Reply #1 on: December 21, 2010, 09:42:56 PM »
No, tak když vezmu v úvahu, že od nějaké doby (bohužel) lze zakládat města jen v režimu veřejných služeb, tak se to dá zařídit tím, že skoupíš budovy ve městě.

Sice si tím zvýšíš náklady na provoz společnosti, ale on ty budovy potom už nebude moci přestavět - dokud je nezbouráš - a pozemek tím neuvolníš, protože na pozemek samotný žádné předkupní právo není.

Pokud jde o monumenty (Empire State Building, Chrysler, stará opera z Frankfurtu nad Mohanem a spol.) tak tam je to horší. Jejich nepostavení moc ovlivnit nelze. Ty ale naštěstí nikdy nepostaví na místo jiné budovy. Vždy je postaví jedině na prázdné místo - stejně jako průmysl a kuriozity.

Offline Nemo

  • *
  • Posts: 212
Re: Vesnice
« Reply #2 on: December 22, 2010, 05:51:26 PM »
Taky to jde i takto. Postavíš si pomocí veřejných služem město, potom se přepneš zpět a klikneš na radnici. V info okně potom zrušíš možnost "dovolit růst města". No a město se nebude automaticky rozrůstat a ani se nebudou nahrazovat budovy za tzv. novější, větší modernější. Mám to takto u několik městeček už mnoho Simu let a zatím mi to funguje. Samozřejmě tento postup funguje v každém již postaveném městě.

Offline Standa

  • *
  • Posts: 60
Re: Vesnice
« Reply #3 on: December 22, 2010, 07:34:28 PM »
Taky to jde i takto. Postavíš si pomocí veřejných služem město, potom se přepneš zpět a klikneš na radnici. V info okně potom zrušíš možnost "dovolit růst města".
Díky za radu, o téhle možnosti jsem nevěděl.

Offline Sim

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1198
Re: Vesnice
« Reply #4 on: March 23, 2011, 02:56:26 PM »
Uz nekolikrat se zde na foru objevila zminka, ze budovy jdou koupit... jak se to dela? Ja na to zatim neprisel :-( ... musim to nekde napred povolit, nebo jen na ten spravny cudlik koukam a nevim, ze je to on?

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4855
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Vesnice
« Reply #5 on: March 23, 2011, 03:06:43 PM »
Poslední ve speciálních stavbách...

Offline Sim

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1198
Re: Vesnice
« Reply #6 on: March 27, 2011, 08:28:07 PM »
Tam mam "rozsirit mapu" :-(

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4855
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Vesnice
« Reply #7 on: March 27, 2011, 08:52:06 PM »
Hm, nezbývá než zkontrolovat stáří menuconfu...

Offline Sim

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1198
Re: Vesnice
« Reply #8 on: March 27, 2011, 08:54:01 PM »
menuconf.tab  22. února 2009

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4855
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Vesnice
« Reply #9 on: March 27, 2011, 09:15:29 PM »
To je snad starší než 1.4.6 ??? Poslední změna 1. října 2010... hm, hm ;)

Offline Sim

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1198
Re: Vesnice
« Reply #10 on: March 27, 2011, 09:34:01 PM »
Ha, takze uz vime, kde soudruzi udelali chybu :-D ... Soudruzi si ze novyho paku pouze prekopirovali nektery objekty, aby se jim to nemichalo s tim, co uz vyradili... no a na tenhle soubor zvysoka kaslali.

Ted uz to tam mam, diky !

Offline Sim

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1198
Re: Vesnice
« Reply #11 on: May 12, 2011, 11:35:19 AM »
Tak jsem zacal nakupovat nektera panelakova sidliste a zatim spokojenost ... nicmene by me zajimalo, kde se da "sehnat" dvoupolickovej panelak na leve strane tohodle screenshotu: http://img5.rajce.idnes.cz/d0504/4/4240/4240188_36cb5dc170c9329370bc55e016407d55/images/simscr150.jpg ... poradi nekdo?

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4855
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Vesnice
« Reply #12 on: May 12, 2011, 11:38:47 AM »
To bude nějaký japonský, 2x2 předpokládám...

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3267
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Vesnice
« Reply #13 on: May 12, 2011, 11:49:55 AM »
Přesně. To je z http://japanese.simutrans.com, konkrétně je to v sekci Buildings 3 - stačí si kliknout na Site map (ta je naštěstí v angličtině) a potom přejít na stavby s číslem 3.

Offline tony.p

  • *
  • Posts: 170
Re: Vesnice
« Reply #14 on: May 13, 2011, 09:26:26 AM »
a kde jsi vzal to pěkný krytý nástupiště?

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3267
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Vesnice
« Reply #15 on: May 13, 2011, 10:14:25 AM »
To je odtud, z archivu fora Simutransu. Odkaz ke stažení je pod tím obrázkem v prvním příspěvku.