The International Simutrans Forum

 

Author Topic: Jmeno firmy a jeho zmena  (Read 3093 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Sim

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1198
Jmeno firmy a jeho zmena
« on: January 03, 2011, 05:44:30 PM »
Dokud hraju bez konkurence, je vcelku pochopitelne, ze mam jako jmeno firmy uvedeno "clovek" a muzu se prepnout (pokud to mam dovolene) do Verejnych sluzeb. Ovsem kdyz si chci pridat par konkurencnich firem (bez ohledu na to, jestli je ridim taky ja nebo to necham na pocitaci) bych si je rad pojmenoval jinak, nez si zvoli sama hra... jde to? Pokud ano, jak na to?

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3267
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Jmeno firmy a jeho zmena
« Reply #1 on: January 03, 2011, 07:04:44 PM »
Jde - přes soubor cz.tab v adresáři text, kde jsou překlady základních herních textů - tzn. simutrans / text / cz.tab.

Potíž je v tom, že ti tento překlad (bohužel) vydrží jen do doby, kdy si nahraješ nové překlady - ale je možné, že by se to dalo obejít vytvořením nějakého doplňkového překladového souboru umístěného do jiného adresáře - což by mohlo jít, pokud používáš
singleuser_install = 0

a máš tedy automaticky vytvořený doplňkový adresář v Dokumentech, který se jmenuje Simutrans - a kde jsou uloženy savy atd. Když by se tam v kořenovém adresáři vytvořil adresář text - a do něj uložil ten další překladový soubor, který by obsahoval překlady názvů firem, tak by to mohlo fungovat trvale. Ale ještě jsem to nezkoušel.

A mimochodem, překlady názvů firem začínají na řádku 1234 - tedy alespoň u mne.

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4855
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Jmeno firmy a jeho zmena
« Reply #2 on: January 03, 2011, 08:23:56 PM »
Souvisí to docela s hrou přes internet, takže "správné" řešení snad není v nedohlednu :)

Offline Sim

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1198
Re: Jmeno firmy a jeho zmena
« Reply #3 on: January 20, 2011, 10:28:43 AM »
VS > kdyz uz jsi to tu nakous, jake jsou prognozy netoveho hrani? A na jakem principu by to melo fungovat? Poodhalis trochu rousku tajemstvi?

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4855
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Jmeno firmy a jeho zmena
« Reply #4 on: January 20, 2011, 01:43:23 PM »
Netové hraní je v provozu, i když stále poněkud rozpačitě :) Chce to především dokonale totožné paky.

http://forum.simutrans.com/index.php?board=78.0

Offline Sim

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1198
Re: Jmeno firmy a jeho zmena
« Reply #5 on: January 20, 2011, 03:33:48 PM »
Pochopil jsem to spravne, ze se jedna o hrani na serveru, kde je ulozen "originalni" pak ... tento pak si stahnu (tim zarucim kompatibilitu), prihlasim se a hraju... coz v podstate vylucuje moznost hrat s vozidly (nebo jinymi paky), nez jsou dostupne na danem serveru?

Nebo je to tak, ze si muzu svuj pocitac prohlasit za herni server - a postupovat stejne, ale s tim, ze muzem takto pouzivat zatim nehotovy czpak za predpokladu, ze udrzime synchronizovane paky?

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4855
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Jmeno firmy a jeho zmena
« Reply #6 on: January 20, 2011, 05:15:58 PM »
Jeden počítač spustí Simutrans, načte nějaké paky a prohlásí se za server. Ostatní (klienti) se mohou připojit a hrát, pokud mají načtenou totožnou sadu paků. Stahování přímo ve hře není, jenom kontrola "stejnosti".

Offline spongebobík

  • *
  • Posts: 17
Re: Jmeno firmy a jeho zmena
« Reply #7 on: July 21, 2011, 01:37:04 PM »
a jak mám tedy zobrazit ten soubor s příponou .tab?

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3267
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Jmeno firmy a jeho zmena
« Reply #8 on: July 21, 2011, 01:46:52 PM »
Soubor s příponou tab otevře většina obyčejných (tzn. ne kancelářských jako je Word) textových editorů - např. PSPad.

Offline Sim

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1198
Re: Jmeno firmy a jeho zmena
« Reply #9 on: July 21, 2011, 02:01:19 PM »
staci na to uplne obycejny notepad (poznamkovy blok) dodavany jako standardni soucast jakekoliv verze Win