The International Simutrans Forum

 

Author Topic: Nová grafika pro pak128  (Read 8721 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3230
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Nová grafika pro pak128
« on: August 07, 2008, 09:50:43 AM »
Zde nabízím svůj projekt mostu k dopracování - vlastně chybí elektrifikace a vlastní koleje - nejsem si totiž jist výškou náspu a vzdáleností elektrifikace od tratě.

Tady jsou dva základní obrázky (v jednom jediném směru - ačkoli jednotlivé díly jsou nakresleny pro oba směry), jak by měl vypadat.

Technické parametry pro most:
maximální délka: 32 nebo 64 polí
maximální rychlost: 400 km/h
« Last Edit: September 05, 2008, 09:51:20 AM by VaclavMacurek »

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4855
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Nová grafika pro pak128
« Reply #1 on: August 29, 2008, 07:37:10 PM »
Tady je ta kolej.. mail jsem si přečetl až dnes.

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3230
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Nová grafika pro pak128
« Reply #2 on: August 30, 2008, 09:35:00 AM »
Dík. Až to budu moci stáhnout (ať si koupím novou flashku), tak to zapracuji do těch mostů, které mám připravené - ale potřeboval bych vědět jedno - pod které objekty patří to modré pozadí.

Protože pokud pod všechny, tak bohužel ten most, který jsem nahodil do tohoto téma, už asi nebude tak pěkný, protože jsem musel ztmavit (snížením jejich průsvitnosti) ta skla - aby se to modré pozadí nepromítlo do barvy těch skel, která jsou průsvitná.

Mám ale připraven most (ve dvou variantách - dám pak hlasovat, která z nich bude použita), kterému naopak to modré pozadí docela prospělo.

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3230
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Nová grafika pro pak128
« Reply #3 on: September 03, 2008, 09:11:46 AM »
Omlouvám se za tenhle vícenásobný post - na některých forech jej ale opravdu nesnáší (např. již zmíněné forum hry Locomotion).

Podařilo se mi najít doma ještě pár funkčních disket, takže jsem si tu trať stáhnul a mohu jí nějakým způsobem začlenit do konstrukce mostu.

A teď něco k průhlednosti: průhlednost prokládáním - nov jsem tedy předělal ten most z průsvitnosti (původní návrh byl opravdu s použitím té alfaprůhlednosti) na prokládání.

Za prvé zde připojuji druhý směr moderní nádražní budovy. Pak také obrázkový nadpis jednoho z mých dvou rozpracovaných projektů. Nevím, jak to bude vypadat u Vás v prohlížeči, u mně na pevném to samostatně (přes prohlížeče obrázků - nikoliv vložené do stránek) vypadá příšerně. Ta podivná průsvitnost, díky které je vidět ten nápis, který je ve skutečnosti umístěn až za tím psacím perem, je udělaná právě pomocí toho prokládání, nikoliv průsvitností - byť nechtěně. Ale myslím, že to vypadá docela dobře.

A poslední je nová podoba toho krytého mostu. Zatím je v šedivé barvě - ale omlouvám se za to pruhování na zadní stěně. V novější verzi (kterou sem hodím brzy) už není (nebo alespoň ne tak viditelné).
« Last Edit: September 03, 2008, 09:31:38 AM by VaclavMacurek »

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3230
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Nová grafika pro pak128
« Reply #4 on: September 03, 2008, 09:25:13 AM »
A tady je ten lanový most.

Já osobně si myslím, že ten druhý (s tenkými pilíři) je mnohem hezčí. Nájezdy se podobají nájezdům krytého mostu - chybí pouze ta skla.
 
Ještě mám rozpracován klasický zavěšený most - tedy ve stylu Zlaté brány nad zálivem v San Francisku (nebo podobných mostů - ale prostě mě napadl zrovna tento).

A tady přidávám kompletní náhled na všechny díly lanového mostu s tenkými pilíři pro jeden směr - již s železnicí, kterou jsem ale udělal (jako téměř vždy) tak trochu podle svého - přesněji řečeno: vzal jsem originál, změřil jej a poté nakreslil novou trať.
« Last Edit: September 05, 2008, 09:35:25 AM by VaclavMacurek »

Offline Bender

  • *
  • Posts: 119
Re: Nová grafika pro pak128
« Reply #5 on: December 06, 2010, 05:46:38 PM »
A  nedal  by  sa  spravit  3d  simac  mozno  aj  sipkami  riadenie  vlakov.