Author Topic: Strings missing in SimuTransLator  (Read 41689 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline prissi

  • Developer
  • Administrator
  • *
  • Posts: 8819
  • Total likes: 322
  • Helpful: 229
  • Languages: De,EN,JP
Re: Strings missing in SimuTransLator
« Reply #35 on: October 02, 2010, 05:36:28 PM »
Just go ahead, change base.tab ... I am sick with 39+ fever (or rather eating a paracetamol every 2 h)

Offline Dwachs

  • DevTeam, Coder/patcher
  • Administrator
  • *
  • Posts: 4251
  • Total likes: 177
  • Helpful: 149
  • Languages: EN, DE, AT
Re: Strings missing in SimuTransLator
« Reply #36 on: October 02, 2010, 06:29:34 PM »
Done.
Parsley, sage, rosemary, and maggikraut.

Offline An_dz

  • Web Admin
  • Administrator
  • *
  • Posts: 2594
  • Total likes: 290
  • Helpful: 89
  • D'oh
    • by An_dz
  • Languages: PT, EN, (it, de)
Re: Strings missing in SimuTransLator
« Reply #37 on: October 02, 2010, 11:00:16 PM »
The string 'river' that I told later is from pak96.comic. Forget that string.

Code: [Select]
river
Dialog title when clicking over a river

Offline An_dz

  • Web Admin
  • Administrator
  • *
  • Posts: 2594
  • Total likes: 290
  • Helpful: 89
  • D'oh
    • by An_dz
  • Languages: PT, EN, (it, de)
Re: Strings missing in SimuTransLator
« Reply #38 on: December 17, 2010, 12:27:50 AM »
String Warnings_msg can't be translated. I change it on pt.tab file but it's not translated on game.

Offline prissi

  • Developer
  • Administrator
  • *
  • Posts: 8819
  • Total likes: 322
  • Helpful: 229
  • Languages: De,EN,JP
Re: Strings missing in SimuTransLator
« Reply #39 on: December 17, 2010, 12:44:27 PM »
Works for me.

Offline An_dz

  • Web Admin
  • Administrator
  • *
  • Posts: 2594
  • Total likes: 290
  • Helpful: 89
  • D'oh
    • by An_dz
  • Languages: PT, EN, (it, de)
Re: Strings missing in SimuTransLator
« Reply #40 on: December 17, 2010, 04:30:34 PM »
OK not sure what caused it, but I fixed changing the string line on tab file.

Some more missing strings are Game Info and find mismatch both on Play Online Dialog.
Signal is missed on Signal Dialog too.

Hangar and Maglev are available on Simutranslator but it's not exported on tab file.

Air and Wasser are still missed.
« Last Edit: December 17, 2010, 04:41:31 PM by An_dz »

Offline Dwachs

  • DevTeam, Coder/patcher
  • Administrator
  • *
  • Posts: 4251
  • Total likes: 177
  • Helpful: 149
  • Languages: EN, DE, AT
Re: Strings missing in SimuTransLator
« Reply #41 on: December 17, 2010, 05:46:33 PM »
Hangar and Maglev are available on Simutranslator but it's not exported on tab file.
I guess this happens if the translation does not differ from the master string. (Hangar is exported in Russian language but not in German, etc)

I will add the missing strings soon. Thank you for reporting!

Edit:  ??? could not import the strings  ??? here are they:
Code: [Select]
obj=program_text
name=Signal
note=title of signal info window
---
obj=program_text
name=Game info
note=title of play-online window
---
obj=program_text
name=find mismatch
note=play-online window: button to compare paksets of client and server
---
obj=program_text
name=Air
note=tooltip in linemanagement window
---
obj=program_text
name=Wasser
note=title of tile-info window of water tiles
---
obj=program_text
name=Convoy already deleted!
note=Error message in network games
---
« Last Edit: December 17, 2010, 06:56:22 PM by Dwachs »
Parsley, sage, rosemary, and maggikraut.

Offline Frank

Re: Strings missing in SimuTransLator
« Reply #42 on: December 17, 2010, 07:35:10 PM »
@Dwachs

sorry, Error in the settings

the import should work against, for you

Offline Dwachs

  • DevTeam, Coder/patcher
  • Administrator
  • *
  • Posts: 4251
  • Total likes: 177
  • Helpful: 149
  • Languages: EN, DE, AT
Re: Strings missing in SimuTransLator
« Reply #43 on: December 17, 2010, 08:52:03 PM »
thank you :) somebody importet those strings, too.

Edit: imported one more string. however the 'note=' field was not imported or is not displayed at the translator site.
« Last Edit: December 18, 2010, 08:27:44 AM by Dwachs »
Parsley, sage, rosemary, and maggikraut.

Offline An_dz

  • Web Admin
  • Administrator
  • *
  • Posts: 2594
  • Total likes: 290
  • Helpful: 89
  • D'oh
    • by An_dz
  • Languages: PT, EN, (it, de)
Re: Strings missing in SimuTransLator
« Reply #44 on: December 18, 2010, 05:12:27 PM »
I found some more missing strings:
Comparing pak's ...
After clicking over find mismatch button it appears in a bar
Pakset differences
Title of find mismatch dialog
Pak(s) missing on client:
Fist line on find mismatch dialog
Stops
On Play Online dialog. Don't know if this appear on other places.
Enter Password & Password
On password dialog

Only first 11 differing paks reported. There are probably more.
This one I can't find the correct string, I tested different ways but no success.
You'll have to find it how to translate it. It appears on find mismatch dialog.

One question how I can reproduce the strings:
Convoy already deleted!

Offline prissi

  • Developer
  • Administrator
  • *
  • Posts: 8819
  • Total likes: 322
  • Helpful: 229
  • Languages: De,EN,JP
Re: Strings missing in SimuTransLator
« Reply #45 on: December 18, 2010, 07:54:21 PM »
"Convoy already deleted!" you can, if you delete a convoy another computer deleted at the same time. Nearly impossible to do in real world situations.

And soon you can delete the additional ones too.

Offline Dwachs

  • DevTeam, Coder/patcher
  • Administrator
  • *
  • Posts: 4251
  • Total likes: 177
  • Helpful: 149
  • Languages: EN, DE, AT
Re: Strings missing in SimuTransLator
« Reply #46 on: December 18, 2010, 08:30:50 PM »
@an_dz: thanks for reporting.

You can trigger the convoy message in a network game by double-clicking on any button that deletes the convoy. Then two delete-commands are generated, where the second one obviously cannot delete the convoy, since it is already gone.
Parsley, sage, rosemary, and maggikraut.

Offline Frank

Re: Strings missing in SimuTransLator
« Reply #47 on: December 18, 2010, 11:10:18 PM »
... Edit: imported one more string. however the 'note=' field was not imported or is not displayed at the translator site.

fixed

Offline Dwachs

  • DevTeam, Coder/patcher
  • Administrator
  • *
  • Posts: 4251
  • Total likes: 177
  • Helpful: 149
  • Languages: EN, DE, AT
Re: Strings missing in SimuTransLator
« Reply #48 on: December 19, 2010, 08:42:25 AM »
thanks!
Parsley, sage, rosemary, and maggikraut.

Offline Milko

Re: Strings missing in SimuTransLator
« Reply #49 on: December 23, 2010, 08:08:13 AM »
Hello

I want to translate "reverse route" and "When this is set.....", but I'm unable to find the strings in simutranslator.

Thanks
Giuseppe

Offline jonasbb

Re: Strings missing in SimuTransLator
« Reply #50 on: December 23, 2010, 10:18:21 AM »
You are using a patched version of standard Simutrans.
Both strings are not in standard Simutrans.
(Or I'm wrong?)

Offline Milko

Re: Strings missing in SimuTransLator
« Reply #51 on: December 23, 2010, 02:16:00 PM »
Sorry jonasbb

I forgot to mention that this is a specific sentence of only "simutrans-experimental"

Giuseppe

Offline jamespetts

  • Simitrans-Extended project coordinator
  • Devotee
  • *
  • Posts: 15829
  • Total likes: 405
  • Helpful: 177
  • Cake baker
    • Bridgewater-Brunel
  • Languages: EN
Re: Strings missing in SimuTransLator
« Reply #52 on: December 28, 2010, 12:01:52 PM »
Giuseppe,

sorry, just noticed your post. You need to look for the Simutrans-Experimental specific text set on Simutranslator. It's probably best to post issues regarding Simutrans-Experimental texts in the Simutrans-Experimental forum. Are you still having difficulties in finding it?

***

That aside, there is a Simutrans-Standard base text missing from the translator: "Fundament".
Download Simutrans-Extended.

Want to help with development? See here for things to do for coding, and here for information on how to make graphics/objects.

Follow Simutrans-Extended on Facebook.

Offline IgorEliezer

  • Devotee
  • Administrator
  • *
  • Posts: 3952
  • Total likes: 145
  • Helpful: 71
  • Lost In Stupid Parenthesis
    • Igor Eliezer Architect and Urban Planner/Arquiteto e Urbanista
  • Languages: PT, EN, AutoLISP, Python
Re: Strings missing in SimuTransLator
« Reply #53 on: January 16, 2011, 03:54:03 AM »
On Game Info window: "stops <number>"

Offline Dwachs

  • DevTeam, Coder/patcher
  • Administrator
  • *
  • Posts: 4251
  • Total likes: 177
  • Helpful: 149
  • Languages: EN, DE, AT
Re: Strings missing in SimuTransLator
« Reply #54 on: January 16, 2011, 11:18:35 AM »
'Stops' and 'Fundament' imported.
Parsley, sage, rosemary, and maggikraut.

Offline IgorEliezer

  • Devotee
  • Administrator
  • *
  • Posts: 3952
  • Total likes: 145
  • Helpful: 71
  • Lost In Stupid Parenthesis
    • Igor Eliezer Architect and Urban Planner/Arquiteto e Urbanista
  • Languages: PT, EN, AutoLISP, Python
Re: Strings missing in SimuTransLator
« Reply #55 on: February 11, 2011, 02:03:22 PM »
pak64:
LongBusStop
HallBusStop

Offline IgorEliezer

  • Devotee
  • Administrator
  • *
  • Posts: 3952
  • Total likes: 145
  • Helpful: 71
  • Lost In Stupid Parenthesis
    • Igor Eliezer Architect and Urban Planner/Arquiteto e Urbanista
  • Languages: PT, EN, AutoLISP, Python
Re: Strings missing in SimuTransLator
« Reply #56 on: April 30, 2011, 06:31:35 PM »
Base texts, in industry info and industry graphics window:


Offline prissi

  • Developer
  • Administrator
  • *
  • Posts: 8819
  • Total likes: 322
  • Helpful: 229
  • Languages: De,EN,JP
Re: Strings missing in SimuTransLator
« Reply #57 on: April 30, 2011, 07:07:10 PM »
This dialogue will get an overhaul, since the seperate statistics dialoge is not compatible with all other simutrans dialogues. As such strings may change (although unlikely).

Offline IgorEliezer

  • Devotee
  • Administrator
  • *
  • Posts: 3952
  • Total likes: 145
  • Helpful: 71
  • Lost In Stupid Parenthesis
    • Igor Eliezer Architect and Urban Planner/Arquiteto e Urbanista
  • Languages: PT, EN, AutoLISP, Python
Re: Strings missing in SimuTransLator
« Reply #58 on: October 10, 2011, 02:31:05 AM »
Missing strings, base text:

- Industry info
Pax <xxx> (or replace with an icon)
Mail <xxx> (or replace with an icon)
Production/Boost
Boost (%)
Max Boost (%)
Demand
Power (MW)
Usage/Output
Storage
Delivered
Produced
Generated



Offline Dwachs

  • DevTeam, Coder/patcher
  • Administrator
  • *
  • Posts: 4251
  • Total likes: 177
  • Helpful: 149
  • Languages: EN, DE, AT
Re: Strings missing in SimuTransLator
« Reply #59 on: October 15, 2011, 07:46:24 PM »
all of these strings should be translatable now.
Parsley, sage, rosemary, and maggikraut.

Offline IgorEliezer

  • Devotee
  • Administrator
  • *
  • Posts: 3952
  • Total likes: 145
  • Helpful: 71
  • Lost In Stupid Parenthesis
    • Igor Eliezer Architect and Urban Planner/Arquiteto e Urbanista
  • Languages: PT, EN, AutoLISP, Python
Re: Strings missing in SimuTransLator
« Reply #60 on: October 15, 2011, 08:41:35 PM »
Thank you.

Offline IgorEliezer

  • Devotee
  • Administrator
  • *
  • Posts: 3952
  • Total likes: 145
  • Helpful: 71
  • Lost In Stupid Parenthesis
    • Igor Eliezer Architect and Urban Planner/Arquiteto e Urbanista
  • Languages: PT, EN, AutoLISP, Python
Re: Strings missing in SimuTransLator
« Reply #61 on: February 25, 2012, 02:39:39 AM »
Just two:

In Line Management window: Line Filter

In Map window: Industry List tooltip "Shows a list with all industries on the map"

Offline Dwachs

  • DevTeam, Coder/patcher
  • Administrator
  • *
  • Posts: 4251
  • Total likes: 177
  • Helpful: 149
  • Languages: EN, DE, AT
Re: Strings missing in SimuTransLator
« Reply #62 on: February 25, 2012, 08:40:42 AM »
done
Parsley, sage, rosemary, and maggikraut.

Offline IgorEliezer

  • Devotee
  • Administrator
  • *
  • Posts: 3952
  • Total likes: 145
  • Helpful: 71
  • Lost In Stupid Parenthesis
    • Igor Eliezer Architect and Urban Planner/Arquiteto e Urbanista
  • Languages: PT, EN, AutoLISP, Python
Re: Strings missing in SimuTransLator
« Reply #63 on: May 05, 2012, 08:18:16 PM »
Other strings, in Map window:
- Networks
- Networks tool tip "Overlay schedules..."

Offline prissi

  • Developer
  • Administrator
  • *
  • Posts: 8819
  • Total likes: 322
  • Helpful: 229
  • Languages: De,EN,JP
Re: Strings missing in SimuTransLator
« Reply #64 on: May 05, 2012, 09:21:29 PM »
All tooltips as well as window help text not changed/added. I wanted to have some discussion; but aparently there was not much change wishes, so I can add them now.

Offline IgorEliezer

  • Devotee
  • Administrator
  • *
  • Posts: 3952
  • Total likes: 145
  • Helpful: 71
  • Lost In Stupid Parenthesis
    • Igor Eliezer Architect and Urban Planner/Arquiteto e Urbanista
  • Languages: PT, EN, AutoLISP, Python
Re: Strings missing in SimuTransLator
« Reply #65 on: May 21, 2012, 04:35:45 AM »
There are some misspellings in Map window:

"Queing" should be "Queuing"
"Highlite" should be "Highlight"

Offline prissi

  • Developer
  • Administrator
  • *
  • Posts: 8819
  • Total likes: 322
  • Helpful: 229
  • Languages: De,EN,JP
Re: Strings missing in SimuTransLator
« Reply #66 on: May 21, 2012, 09:15:17 PM »
Then maybe the english translators realize that there is something to translate ... just provide the correct spelling will easily do it. Or even better a more close description.

khiro256

  • Guest
Re: Strings missing in SimuTransLator
« Reply #67 on: October 28, 2012, 07:15:39 AM »
I found missing text.

In program_text of Base texts:
Passengers %d %s, %d %s, %d no route

(Although "Passengers %d %c, %d %c, %d no route" is already exists, %s version is also needed.)

Thanks :P :) :D

Offline prissi

  • Developer
  • Administrator
  • *
  • Posts: 8819
  • Total likes: 322
  • Helpful: 229
  • Languages: De,EN,JP
Re: Strings missing in SimuTransLator
« Reply #68 on: October 29, 2012, 09:36:20 PM »
Thank you, should only play a role for unicode languages like russian or asian languages.

khiro256

  • Guest
Re: Strings missing in SimuTransLator
« Reply #69 on: January 18, 2013, 04:46:14 PM »
Thank you for previous fix.
Then I found missing texts in latest version.

In program_text of Base texts:
<promote to line>

In roadsign of pak128:
Minimum100

Thanks ;D