The International Simutrans Forum

 

Author Topic: Hustota průmyslu  (Read 5329 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline vlldy

  • *
  • Posts: 34
Hustota průmyslu
« on: March 12, 2011, 10:22:58 AM »
Zdarec,
Ve starších verzích bez letadel tramvají atd. se mi dařilo v nastavení před začátkem hraní nastavit hustotu průmyslu, -a fungovalo to normálně s tím problémy nejsou, ale, když v novější verzi kde už letadla a tramvaje a atd. jsou nastavím hustotu 700 (víc mi nejde protože by se mi to zaseklo a nenačetlo..) a mapu nastavím na 700 něco (z úplně stejného důvodu jako u hustoty průmyslu), tak stejně mám na mapě jen pár objektů které můžu propojit :-[  no a vydělávám,... no a prodělávám .. ;D .Zkoušel jsem zmenšit mapu a i tak, průmysl skoro nikde oproti mapě celé... Je to škoda, ke starším verzím se mi vracet nechce protože mě lákají letadla a tramvaje.

Zajímalo by mě teda ,jak to mám nastavit nebo co mám udělat aby sem měl na mapě opravdu hustý průmysl  ;D

PS: používám pak 128. ,jiné kvůli grafice spouštět nechci. (mimochodem se mi líbí, ale 128 je přecejen lepšíí)

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3267
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Hustota průmyslu
« Reply #1 on: March 12, 2011, 04:48:12 PM »
Hustota průmyslu 700? To je přehnané. Já začínám hry obvykle s číslem 3 nebo 4 nastaveným z úvodního menu a stačí mi to. On se totiž průmysl postupně objevuje (přičemž rychlost se dá nastavit - ale nejsem si jist přesně kde) a postupně je mapa průmyslem docela zamořená. A to taky není dobře, protože pak se docela špatně staví cesty (především železnice a silnice). A navíc, když dáš na začátku velkou hustotu průmyslu, tak se spíš stane, že budou jednotlivé továrny mezi sebou spojeny tak, že je vůbec nebude možné uživit - protože vzdálenosti mezi nimi budou příliš velké.

On ale pak128 je co se týká vydělávání peněz dost složitý - takže dám jinou radu: než zvyšovat hustotu průmyslu, prohledat forum a stáhnout další průmysly - a třeba i z jiných sestav velikosti 128 (hlavně pak128.German), ale tam je třeba dát si pozor na speciální suroviny a rozdílné názvy surovin. Nejlepší průmysly mají teď asi Francouzi. Nějaké mají i Španělé a Portugalci, ale ty francouzské (odkaz na jejich centrálu je jinde v české sekci) jsou asi nejslušnější.

Offline vlldy

  • *
  • Posts: 34
Re: Hustota průmyslu
« Reply #2 on: March 12, 2011, 04:56:10 PM »
Aha, no já jsem byl zvyklý ze starších verzí na to, že čím zadám větší číslo tím jich bude víc ,ale vypadá to na pravý opak... Dal bych sem i screeny ,ale myslím že je to zbytečné.

K těm průmyslům, já bych si aj nějaké stáhl ale někde dělám chybu a zdržovat se mi tím vším zas nechce. Hledal jsem už předtím nějaké průmysly třeba i ten jaderný zněl slušně, ale akorát bych něco přepsal :). Takhle mi to zatím vyhovuje zkusím teda nastavit těch 3-4 a uvidím. Jakou dáváš ještě velikost mapy jestli se můžu zeptat ?

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3267
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Hustota průmyslu
« Reply #3 on: March 12, 2011, 05:12:58 PM »
Já hraju na hodně velkých mapách - které jsou dostupné na adrese maps.simutrans.com:
Polsko 1276*856
Česká republika 2000*1316
Praha 1000*788
Španělsko (a Portugalsko) 1276*856
Chorvatsko 1100*826
Francie 800*660
Island 1276*886

No, pokud máš v config souboru nastaveno singleuser_install = 0, tak se ti (pokud hraješ na woknech) v Dokumentech vytvořila složka Simutrans - tak si v ní vytvoř složku pak128 - a stažené průmysly rozbal tam. Jen je nutné potom hru začínat s tím, že při startu vybereš možnost load with add-ons.

Offline vlldy

  • *
  • Posts: 34
Re: Hustota průmyslu
« Reply #4 on: March 12, 2011, 05:23:09 PM »
Dobrá tedy, zkusím to, myslíš že by jsi mi mohl poslat pár odkazů na nějaké ty průmyslové řetězce ? (případně do PM ať není offtopic). Chápu sem dotěrnej-už se sám sebe bojím .Stačilo by mi jen pár ,dík moc ;)

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3267
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Hustota průmyslu
« Reply #5 on: March 12, 2011, 08:19:44 PM »
Přes tenhle příspěvek se dostaneš na centrálu SNFOS. Tam jsou tři a další je v výstavbě. Další odkazy budou v SZ.

-->
Nebudou. Hlásí mi Soukromá zpráva nemohla být zaslána uživateli 'vlldy', protože překročil limit zpráv! - nejspíš proto, že si¨musíš o povolení zpráv zažádat. Je to takové opatření po hackerském útoku z loňského nebo dokonce už předloňského roku.

Takže to pošlu na e-mail.
« Last Edit: March 12, 2011, 09:09:32 PM by VaclavMacurek »

Offline vlldy

  • *
  • Posts: 34
Re: Hustota průmyslu
« Reply #6 on: March 13, 2011, 09:54:33 AM »
Paráda, určitě si je stáhnu a vyzkouším, moc dík ;)

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4855
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Hustota průmyslu
« Reply #7 on: March 13, 2011, 11:59:38 AM »
PM povoleny...

Offline vlldy

  • *
  • Posts: 34
Re: Hustota průmyslu
« Reply #8 on: March 14, 2011, 08:58:32 PM »
Moc to sem nepatří ale zapoměl jsem se na jednu věc zeptat.
Když jsem totiš zkoušel převážet plast (kus. zboží) letadly ,tak mi to ty letadla prostě nenaložilo a ani na zastávku mi to ty plasty nehodilo. Pak jsem to zkoušel ještě jednou, vše vybombardoval postavil znova ale ten samý problém. Měl jsem vše propojené, smlouva byla uzavřená ,ale ty letadla mi to prostě nikdy nenaložilo. Tak se chci zeptat jestli jsou plasty nějaké speciální kusové zboží protože myslím elektroniku mi převážely ty letadla normálně. Nebo je ještě možné že m itam chyběla nějaká nakládací budova ale to si nemyslím když vše ostatní šlapalo...

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3267
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Hustota průmyslu
« Reply #9 on: March 14, 2011, 09:30:43 PM »
Postav u toho letiště nějaký sklad (v nabídce speciálních staveb je jich celkem dost). Letiště jsou totiž primárně neutrální - to znamená, že v základním stavu nebudou brát ani náklad, ani lidi, ani poštu. A navíc, vozit plasty (ani jiný náklad kromě lidí a pošty) letecky se nevyplatí - již delší dobu.

Netuším sice, v kterém jsi roce, ale doporučím ti ještě jednu věc - maglev. Ten je nutné stáhnout ze stránek SNFOS. A doplnit si jej můžeš o vlaky a tratě ode mne. Já jsem totiž nepřipravil depo - proto je nutné stáhnout ten maglev ze stránek SNFOS.
« Last Edit: March 14, 2011, 09:40:02 PM by VaclavMacurek »

Offline vlldy

  • *
  • Posts: 34
Re: Hustota průmyslu
« Reply #10 on: March 14, 2011, 09:41:04 PM »
OK, díky, no mě jde hlavně o to nějak rychle dostat plasty z bodu A do B. A navíc natahovat trať z vlaku a pak čekat až se s tím dofuní .. myslím že to bude skvěle doplňovat spotřebu :) Peněz mám dost a bude to aj hezky vypadat :)

K těm maglevům. Určitě je někdy taky vyzkouším ale teď se mi spíš začaly líbit tramvaje a trolejbusy. Maglev mi přijde takový moc moderní ty dráhy atd... Na letadlech se mi líbí že postavíš letiště, letadlo, a ono to tam rychle doletí :)

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3267
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Hustota průmyslu
« Reply #11 on: March 14, 2011, 10:42:41 PM »
Trolejbusy jsou skvělé, protože na stejné lince můžeš provozovat i poštu - a nebo taky autobusy - což u tramvají samozřejmě nelze.

Poštovní tramvaj sice někdo udělal (ale teď si z hlavy nezvpomenu, kde přesně je ke stažení), ale jezdí pomaleji než osobní tramvaje - takže by se muselo postavit spousta dvojkolejných stanic, kde by se tramvaje mohly předjet. Kdežto silniční vozidla jsou ve městě všechna zpomalována na 50 km/h.

V této (tedy české) sekci je k dispozici několik tramvají a dalších sedm hotových tramvají je k dispozici na stránkách SNFOS - tam je zároveň i trať, po které mohou tramvaje jet 90 km/h - a k ní speciální elektrifikace, která se zde (myslím tím tentokrát ČR) nepoužívá.

Z téma ROADS REPLACEMENT PROJECT je možno si stáhnout pre-release nové sady silnic (obsahuje i tunely pro vyšší rychlost - až 130 km/h). Odkaz je v jiném téma této sekce.

Pokud jde o letiště, osvědčilo se mi stavět je přilepené k nádraží. Odpadá tak (i když ne vždy) problém s stavbou skladišť pro nákladní dopravu.

Offline vlldy

  • *
  • Posts: 34
Re: Hustota průmyslu
« Reply #12 on: March 15, 2011, 09:55:35 AM »
Tak problém přetrvává dál....



Problém vyřešen, chyba byla v druhém letišti, aspoň tu máte screen :)

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3267
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Hustota průmyslu
« Reply #13 on: March 15, 2011, 11:57:05 AM »
Ještě jedno malé doporučení - postav ještě dva sklady směrem k tomu přístavu a přístav spoj s tím hlavním uzlem - ale bude nutné nejdříve zrušit přístav, potom postavit ty sklady a nakonec opět postavit přístav. Změna plavebního řádu nebude nutná, pokud to molo bude postaveno na stejném místě jako původně. Je to docela blbost mít to takhle oddělené.

A mimochodem, když vidím ten screenshot, tak mne napadlo tohle: dvě stanice, pokud to lze je nutno spojit tak, že se jedna z nich zruší, druhá se rozšíří třeba pomocí skladů (a jiných rozšíření) a první se potom postaví znovu - ale musí se postavit tak, aby nevytvořil novou stanici.

Už dvakrát bylo v diskusi tlačítko pro spojování stanic, ale zatím ještě nebylo uskutečněno.
« Last Edit: March 15, 2011, 12:01:20 PM by VaclavMacurek »

Offline vlldy

  • *
  • Posts: 34
Re: Hustota průmyslu
« Reply #14 on: March 15, 2011, 06:43:02 PM »
Jasné chápu celý postup ale nějak mi není jasné proč to všechno dávat do jedné kupy. Z minulé verze sem se musel vždy vyvarovat tomu aby nebyly stanice stejné-protože mi to pak nefungovalo. Když teď dám všechny stanice z okolí průmyslu v jednu, nebudou z toho spíš problémy ? Hrál jsem verzi myslím 84.19.0 a tam mi to dělalo problémy s tím, že se mi buď nenakládalo zboží nebo se mi nevybavovalo..
Docela je to změna se z jedné verze přešupačit na jinou kde se vše dělá úplně jinak...  ???

Takže takovéhle stanice bych taky mohl propojit v jednu jestli to dobže chápu ???

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3267
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Hustota průmyslu
« Reply #15 on: March 15, 2011, 07:26:34 PM »
Proč to dávat všechno do kupy? Především se zvětší kapacita stanice - což je důležité pro továrnu, která tak může vyrábět déle - a hlavně vlaky a letadla (většinou) nemusí čekat, dokud továrna nevyrobí dost zboží pro odvoz.

Ne problémy z toho nejsou.

Ano, i takovou kopu stanic kolem té továrny na elektroniku je možné bez potíží spojit do jedné.

Jen se divím, že ti povolil u té továrny postavit více trafostanic. Je možné, že to zase bylo změněno, ale vím, že od určité verze je možné k továrně (libovolné - kromě těch, které stojí na vodě, samozřejmě - k těm nejde postavit žádnou) postavit jen jednu trafostanici.

Offline vlldy

  • *
  • Posts: 34
Re: Hustota průmyslu
« Reply #16 on: March 15, 2011, 07:43:58 PM »
No pěkně teda mám co dělat aspoň :D
No aj já se divím ,nedávno jsem to někde četl moc vážně jsem to nebral. Hraju a z toho vyvozuju informace, ale nebýt této připomínky asi bych dál stavěl každou stanici zvlášť a pak si říkal jak je to vymakané, tak díky ;)

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3267
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Hustota průmyslu
« Reply #17 on: March 15, 2011, 08:13:59 PM »
Pár příkladů kombinovaných stanic (úmyslně jsem z http://graphics.simutrans.com vybral pouze ty, které jsou v pak128)

Jedna malá kombinovaná stanice u pily - železnice + silnice


Velká stanice uvnitř města, která zároveň obsluhuje továrnu (u trafostanice)

Ta stanice je velká hlavně pokrytým územím, nikoliv svojí zastavěnou plochou

Jiná velká stanice uvnitř města - letiště, vlakové nádraží a autobusové nádraží


Nádraží s letištěm

Offline vlldy

  • *
  • Posts: 34
Re: Hustota průmyslu
« Reply #18 on: March 15, 2011, 08:21:36 PM »
Jj už jsem některé z nich viděl ,dobře vyřešené..
Hlavně jsem si oblíbil teď dálnice, dám dva silniční pruhy vodorovně na sebe, postavím značky dálnice, konec dálnice a nechám je jezdit, je to někdy lepší než vlak.

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3267
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Hustota průmyslu
« Reply #19 on: March 15, 2011, 09:11:04 PM »
No, když Fabio uvolnil ke zkouškám tu novou sadu silnic nebudu muset tolik stavět tunely - a místo nich budu moc používat ty cesty, které vypadají jako mosty, ale mosty to nejsou - ale jen někde. Protože je spousta míst, kde budou tunely stále výhodnější. Většinou stačí cesty pro rychlost 130 km/h, protože aut, která zmáknou vyšší rychlost moc není.