The International Simutrans Forum

 

Author Topic: Budova sa nezobrazuje  (Read 10084 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bender

  • *
  • Posts: 119
Re: Budova sa nezobrazuje
« Reply #35 on: May 27, 2011, 10:19:18 AM »
A aky editor pouzivas ty?

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3267
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Budova sa nezobrazuje
« Reply #36 on: May 27, 2011, 11:54:15 AM »
Jako hlavní používám Corel - ale dokončuji v GIMPu. Místo toho prvního je možné použít InkScape. Upozorňuji, že oba (hlavní) editory jsou vektorové - což má své výhody i nevýhody.

Postup je asi takovýto:
- v vektorovém editoru připravit základní konstrukci (i s vybarvením a alfa-průsvitností, pokud je pro dané místo přípustná* atd.)
- po částech vyexportovat do PNG
- v GIMPu složit a dokončit úpravy (zařízení obyčejné průsvitnosti)
- z GIMPu uložit zpět do PNG (mezi tím doporučuji uložit do GIMPovského formátu)

* - Simutrans alfa-průsvitnost nechápe - takže pokud má mít objekt průsvitnou stěnu (aby skrz ní byly vidět jiné objekty), není možné použít tuto průsvitnost

Offline Bender

  • *
  • Posts: 119
Re: Budova sa nezobrazuje
« Reply #37 on: May 29, 2011, 04:50:26 AM »
Ozaj spravil som taku super budovu(U-rampu na skateboardy)ale ked som ju ulozil tak sa mi tam pridali vseliake bodky  a ked som to priblizil tak to bolo strasne rozmazane preco mi to roby?(!!!!TOTO  JE  LEN  PRACOVNA  VERZIA!!!)
http://www.mediafire.com/?wk8i4s87bkc5nx8

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3267
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Budova sa nezobrazuje
« Reply #38 on: May 29, 2011, 08:19:01 AM »
No, tohle je opravdu jen pracovní verze - protože tohle má to U-rampy hodně daleko. Ale ty základy vypadají docela slušně. Když se změní barva na zelenou a udělají se nějaké rozumné ozdoby, tak by z toho mohl být docela dobrý park.
« Last Edit: May 29, 2011, 08:24:28 AM by VaclavMacurek »

Offline Bender

  • *
  • Posts: 119
Re: Budova sa nezobrazuje
« Reply #39 on: May 29, 2011, 12:12:05 PM »
Ozaj tu je moja nova budova ptom pridam aj pak:



Nie som si isty tou modrou.Ci to bude sediet k inym budovam.

A tu je starsi projekt namestia           



Nieco som tam aj prerobil.

PS:Okomentujte a poradte s oboma budovami.PLS.:)



Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2003
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Budova sa nezobrazuje
« Reply #40 on: May 29, 2011, 01:14:02 PM »
Já se nerad opakuju ale musím to říct znova. V paku 128 nemají rámečky kolem políček nebo obrázků co dělat. S tima přestaň. Vypadají blbě.
Teď k dalším věcěm.
Původně se mi nelíbila barva na tom domečku. Malinko nechápu co je zač. Na jednopatrovej domek je moc vysokej. a dveře jsou až moc přerostlé. Nesnažil bych se za každou cenu nacpat malý domek na celý políčko. Kdybys na plochu celýho políčka cpal kadibudku (třeba) se základme 1x1 metr vypadalo by to taky divně. Nicméně tvarově ta bouda vypadá dobře a kdybys tam udělal dejme tomu dvouřídlé dveře nebo dveře odsuvné do strany byla by to fantastická garáž. (ještě by z toho mohla koukat část auta)

K náměsí/parku mám námitek víc
rámeček kolem je zbytečnej
tráva má blbou barvu (je lepší používat původní a zavézt background=0 aby tam bylo pozadí základního terénu.
stromy vypadají divně. na graphics.simutrans.com najdeš volně použitelný dílky objekty pro simutrans (stromy, lavičky, okna, dveře, lidi, kytky, auta...)

a na té fontáně (je to fontána?) je blbě stínování

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3267
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Budova sa nezobrazuje
« Reply #41 on: May 29, 2011, 01:57:15 PM »
No, když na tom obrázku vidím ty textury, tak mne napadlo, že bych mohl ze všech svých staveb (a nejen staveb, protože jsem nějaké textury použil i na nákladních vagonech Arborie) vybrat všechny textury, které jsem vytvořil a použil, připravit je do takovéhoto obrázku, aby je mohli použít i další - pokud se někomu budou líbit nebo hodit.

Offline Bender

  • *
  • Posts: 119
Re: Budova sa nezobrazuje
« Reply #42 on: May 29, 2011, 03:05:04 PM »
Mne by sa to hodilo.A tompa to je taky sklad veci.

Edit:.Ozaj skusam priemysel mam pokracovat ci je ta farba dobra.
http://www.mediafire.com/?qd7t1d2zhc865cp
« Last Edit: May 29, 2011, 05:18:57 PM by Bender »

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3267
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Budova sa nezobrazuje
« Reply #43 on: May 29, 2011, 07:09:06 PM »
Poněkud vystřižené z komických paků. Textura hromady a nákladu ve vozíku není textura pro pak128. Ta zelená plocha je jednolitá jednobarevná, ne texturovaná. Ty koleje neodpovídají šířce vozíku - a jsou úplně ploché - což jsou sice i koleje tramvají, ale tady to vypadá opravdu hrozně.

Našel jsem celkem osmnáct textur. Možná málo, možná hodně. K nalezení na graphics.simutrans.com. Zatím jako PNG soubor. Možná je na zvláštní přání šéfů udělám i do XCF souboru.
« Last Edit: May 30, 2011, 07:22:30 AM by VaclavMacurek »

Offline Bender

  • *
  • Posts: 119
Re: Budova sa nezobrazuje
« Reply #44 on: May 30, 2011, 04:22:57 AM »
Strasne diky.Do gimpu to urobim ako pattnersi a hned to pojde.Dik.:)

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3267
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Budova sa nezobrazuje
« Reply #45 on: May 30, 2011, 07:34:55 AM »
Čtverce = stěny
Splácnuté kosočtverce = základy

Jednotlivé textury jsou ve velikosti pak128 (tzn. 128*128 a 128*64) - ale modré pozadí má velikost 160*160. To jen tak pro informaci.

Offline Bender

  • *
  • Posts: 119
Re: Budova sa nezobrazuje
« Reply #46 on: May 30, 2011, 12:29:54 PM »
Pri gimpe nezalezi na velkosti vyzera to rovnako.  8)  .

Konecne viem ako davat obrazky. 8)  .

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3267
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Budova sa nezobrazuje
« Reply #47 on: May 30, 2011, 02:21:35 PM »
Pri gimpe nezalezi na velkosti vyzera to rovnako.  8)  .
No, nevím nevím. U vektorových editorů (jako je třeba InkScape) to pravda je, ale v GIMPu?

Offline Bender

  • *
  • Posts: 119
Re: Budova sa nezobrazuje
« Reply #48 on: May 30, 2011, 04:33:55 PM »
Aj v GIMPe.