The International Simutrans Forum

 

Author Topic: Pole a jeho bourání?  (Read 2460 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Sim

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1198
Pole a jeho bourání?
« on: August 08, 2011, 06:44:31 PM »
Kdyz jsi nakous pole, je to otazka spis do poradny, ale ono to s tvorbou souvisi. Kdyz hraju, muzu nekdy nejaky pole ubourat ... cim se ridi, kolik jich muzu zborit? A obnovi se po nejake dobe, nebo je jednou "sestrihnu" a pro priste mam smulu?
« Last Edit: August 08, 2011, 06:55:13 PM by TommPa9 »

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2003
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Pole a jeho bourání?
« Reply #1 on: August 08, 2011, 06:52:18 PM »
Ano pole se dají ubourávat přes klasický buldozer. (ten na všechno)
zbořit můžeš téměř všechny až k základnímu počtu políček to je tuším 10. méně než 10 políček mít nemůžeš. a obnoví se. jen nevím za jak dlouho, to jsem nikdy nezkoumal.

prozatimní zámek a přesun do jiného tématu  :police:

Přesunuto. Doufám že v tom nedělám moc zmatek:D
« Last Edit: August 08, 2011, 07:04:47 PM by TommPa9 »

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3267
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Pole a jeho bourání?
« Reply #2 on: August 08, 2011, 09:37:10 PM »
Také jsem nezkoumal rychlost obnovy polí - ale myslím, že to závisí na výrobě - čím vyšší výroba, tím rychleji se obnoví. A také tomu napomáhá elektrifikace.

A ještě něco (ale netýká se to bourání polí): vím, že původně byla pole tak trochu oddělená od základní továrny - ale již nějakou dobu jsou nedílnou součástí továrny - takže není nutné stanici stavět k základní továrně - ale stejně je to lepší.
« Last Edit: August 08, 2011, 09:41:45 PM by VaclavMacurek »

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2003
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Pole a jeho bourání?
« Reply #3 on: August 08, 2011, 09:42:44 PM »
Výroba s tím nemá co dělat. Výroba se zvyšuje s počtem políček. Jediné co by s tím mohlo mít co dočinění je "dopravní obslužnost?" nebo jak to nazvat... prostě čím víc obilí/bavlny vozidla odvezou tím rychleji se pole rozšiřuje... teoretické maximum by se mělo pohybovat tuším kolem 70? políček (ten údaj si vybavuju jen velmi matně takže ho berte s rezervou... prostě a jednoduše má pole nějaký strop přes který se nepřehoupne a není to strop určený výrobou ale počtem políček, které továrna zabírá)
Když nad tím tak uvažuju nabízí se otázka (na kterou neznám odpověď) jestli se zvyšuje produkce i když už farma dosáhne maximální velikosti...

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3267
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Pole a jeho bourání?
« Reply #4 on: August 08, 2011, 09:47:29 PM »
teoretické maximum by se mělo pohybovat tuším kolem 70? políček
Maximální počet polí je (jak jsem se před nějakým časem dověděl, myslím že od Fabia) závislý na dat souboru továrny.

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2003
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Pole a jeho bourání?
« Reply #5 on: August 08, 2011, 10:27:31 PM »
Ano, v tomhle máš pravdu. Ovšem mě nešlo o to, jakým stylem je to ošetřené v dat souboru. Je jasné že si továrna necucá maximální rozlohu z prstu. Spíš mi šlo o to, že maximální rozloha se pohybuje v řádu 70-xx políček (skutečné číslo si nevybavuju a daťák k dispozici nemám) a jestli si ubourám mezi jednotlivými "záhonky" 2 pruhy na koleje tak se ty políčka stejně obnoví na nějaké maximum, které může pole v daném okamžiku dosáhnout.
Proč teoretické? protože kvůli různému bourání, stavbě trafostanic, kolejí, silnic, rozrůstání měst a podobně se nestává moc často, (mě se to ještě nestalo) aby pole dosáhlo maximální rozlohy.

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3267
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Pole a jeho bourání?
« Reply #6 on: August 09, 2011, 05:44:36 AM »
... ale mnohem větší překážky pro růst polí než zastávky a trafostanice a jiné budovy jsou nerovnosti terénu.