The International Simutrans Forum

 

Author Topic: Simutrans 111.0: Bug while placing new curiosity  (Read 1386 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Emil Sawicki

  • Devotee
  • *
  • Posts: 198
  • pak128 player
  • Languages: CZ, EN, NO, PL
Simutrans 111.0: Bug while placing new curiosity
« on: November 25, 2011, 09:25:38 PM »
I can't find similar thread, so maybe I'm first to reporting auto-terraforming bug.

I noticed that Simutrans can terraform ground while placing new curiosities, but this behavior can cause bugs. I igonred few of them, and there were the same errors like this.

There is a slope next to the river. Game removes the river, extends the slope and then places a building.

EDIT: when I tried to remove incorrect slope, program returned text "Clear field before using slope tool". Under slope was the river.
« Last Edit: November 25, 2011, 09:33:19 PM by Emil Sawicki »

Offline Dwachs

  • DevTeam, Coder/patcher
  • Administrator
  • *
  • Posts: 4863
  • Languages: EN, DE, AT
Re: Simutrans 111.0: Bug while placing new curiosity
« Reply #1 on: November 26, 2011, 03:36:16 PM »
I guess this building was built by simutrans? and not by yourself using the editor tools?

Edit: I have no clue what could have caused this. Such buildings are always built on vertical slopes if necessary  :question:
« Last Edit: November 26, 2011, 05:24:39 PM by Dwachs »

Offline prissi

  • Developer
  • Administrator
  • *
  • Posts: 10572
  • Languages: De,EN,JP
Re: Simutrans 111.0: Bug while placing new curiosity
« Reply #2 on: November 26, 2011, 11:00:48 PM »
MAybe the river was added later? Then the terraforming could have failed partly.