The International Simutrans Forum

 

Author Topic: My stops are getting dull names; how to make them more poetic ?  (Read 2610 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline missingpiece

  • *
  • Posts: 100
  • Languages: DE, PT, EN, FR
My stops are getting dull names; how to make them more poetic ?
« on: January 07, 2012, 02:18:02 PM »
Hi crowd !

I am now playing on pak128, and unfortunately I am noticing that the stop names given automatically are really dull. See screenshot attached. It is the city name, then a number, then some string and finally "station". When I had been playing pak64, the stops were named after the industry they connected to. How can I mimick the same behavior in pak128 ? Which translations are influencing the automatic stop naming ?

Offline mEGa

  • 2D painter
  • Devotees (Inactive)
  • *
  • Posts: 1041
  • Pak128 graphics
    • mEGa_Simutrans
  • Languages: FR, EN, ru
Re: My stops are getting dull names; how to make them more poetic ?
« Reply #1 on: January 07, 2012, 03:34:15 PM »
Hi,
I noticed too. Only curiosities offer their names to stations and not the industries.
I don't know what.

Offline DirrrtyDirk

  • Devotees (Inactive)
  • *
  • Posts: 1253
  • JR 700 Series Shinkansen
  • Languages: EN,DE
Re: My stops are getting dull names; how to make them more poetic ?
« Reply #2 on: January 07, 2012, 06:09:08 PM »
It's a setting in simuconf.tab.

Look for
Code: [Select]
#numbered_stations = 0in pak128's simuconf.tab

and remove the "#" if it is in front of that line.

Offline missingpiece

  • *
  • Posts: 100
  • Languages: DE, PT, EN, FR
Re: My stops are getting dull names; how to make them more poetic ?
« Reply #3 on: January 07, 2012, 06:50:02 PM »
Thanks, DirrrtyDirk. I knew it had to be a setting.  ???

Now, the next problem is : I removed the hash in my personal simuconf.tab ( located in MyDocuments/simutrans ), restarted the game, built a station; and the station still got a number. Should the personal simuconf.tab not override any program or pak-related file ?


EDIT : removed the hash in program files/simutrans/pak128/conf/simuconf.tab, but that neither did the trick.  :-[

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3304
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: My stops are getting dull names; how to make them more poetic ?
« Reply #4 on: January 07, 2012, 07:22:36 PM »
It's a setting in simuconf.tab.

Look for
Code: [Select]
#numbered_stations = 0in pak128's simuconf.tab

and remove the "#" if it is in front of that line.
Or, if I am not wrong, this is also in start game settings dialogue - but I don't know if this runs right or not (like tree_info disabled in that dialogue and also in simuconf.tab but still enabled - I called this problem quite long time ago but nobody answered). Some options set in that dialogue run right - but else ones not.

Offline prissi

  • Developer
  • Administrator
  • *
  • Posts: 9894
  • Languages: De,EN,JP
Re: My stops are getting dull names; how to make them more poetic ?
« Reply #5 on: January 07, 2012, 08:24:21 PM »
The setting is saved by the game.

Offline missingpiece

  • *
  • Posts: 100
  • Languages: DE, PT, EN, FR
Re: My stops are getting dull names; how to make them more poetic ?
« Reply #6 on: January 07, 2012, 09:35:58 PM »
The setting is saved by the game.
Noooooooooooo  :-[

Offline prissi

  • Developer
  • Administrator
  • *
  • Posts: 9894
  • Languages: De,EN,JP
Re: My stops are getting dull names; how to make them more poetic ?
« Reply #7 on: January 07, 2012, 09:37:17 PM »
YOu can add en entry to menuconf.tab to call up the settings dialog, change this setting and save the game.

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3304
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: My stops are getting dull names; how to make them more poetic ?
« Reply #8 on: January 08, 2012, 03:02:02 AM »
What entry?

Offline jamespetts

  • Simutrans-Extended project coordinator
  • Devotee
  • *
  • Posts: 19584
  • Cake baker
    • Bridgewater-Brunel
  • Languages: EN
Re: My stops are getting dull names; how to make them more poetic ?
« Reply #9 on: January 10, 2012, 11:53:00 PM »
If you add

Code: [Select]
dialog_tool[27]=,i

to menuconf.tab, pressing the "i" key will bring up the in game settings dialogue, which allows selected simuconf.tab settings to be changed in game. This is set by default in Pak128.Britain-Ex.

Offline missingpiece

  • *
  • Posts: 100
  • Languages: DE, PT, EN, FR
Re: My stops are getting dull names; how to make them more poetic ?
« Reply #10 on: January 11, 2012, 12:42:33 PM »
Thanks !

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3304
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: My stops are getting dull names; how to make them more poetic ?
« Reply #11 on: January 11, 2012, 08:53:00 PM »
Me too.