The International Simutrans Forum

 

Author Topic: Omezený počet linek  (Read 4396 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

xjindrich

  • Guest
Omezený počet linek
« on: March 05, 2010, 07:35:59 AM »
Ahoj všichni, prosím o radu. Cca 2 roky hraji jednu mapu (simutrans 99) a dostal jsem se na 2047 linek. Nyní, když chci založit linku 2048, objeví se hláška: "FATAL ERROR: quickstone<T>::find_next() no free index found (size=2048)". Chápu to dobře, že počet linek je omezen na 2047 a na více již není připraveno indexování? Budu vděčný za jakoukoli radu. Samozřejmě lze zakládat linky i bez "vytvoř linku", ale pak se obávám, budu mít za chvíli ve správě linek pěkný hokej.

Jindra

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4855
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Omezený počet linek
« Reply #1 on: March 05, 2010, 02:08:54 PM »
Jak se tak dívám, moc z toho moudrý nejsem. V současné verzi je to tak, že se začíná s kapacitou pro 1024 linek a při vyčerpání zdvojnásobí. Indexuje se 16 bity, takže tvrdý limit je 65536. Tobě to ovšem křičí už při 2048. Mohlo by to být tím, že jsme dnes od .99 o pár let a verzí dál - původní hodnota mohla být 2048, případně celý mechanismus jinak :(

Offline Nemo

  • *
  • Posts: 212
Re: Omezený počet linek
« Reply #2 on: March 06, 2010, 07:30:16 PM »
xjindrich - 2047 linek?  :o To musí být docela mazec, mohl bys někam UPnout tvoji hru? Rád bych se pokochal tvojí dopravní sítí, musí to být docela slušná pavučina. třeba se i něčemu přiučím. Předem díky.

Offline Sim

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1198
Re: Omezený počet linek
« Reply #3 on: March 10, 2010, 08:45:16 AM »
Taky mi to prijde docela mazec - kdyz si vezmu, ze na sve mape provozuju vic vlaku, nez ma CD a ZSSK dohromady, v kazdem meste provozuju MHD a do toho sem tam nejaka preprava nakladu; pritom se pohybuju nekde mezi 600 a 800 linek ... a vicemene uz i ja se v tom obcas ztracim.

Na stranu druhou je fakt, ze u me obcas na jedne lince jezdi i kolem 30 souprav (rekordmanem byla autobusova linka s 85ti vozy)... ono se to pak trosku srovna.

Offline Nemo

  • *
  • Posts: 212
Re: Omezený počet linek
« Reply #4 on: March 10, 2010, 09:25:15 AM »
Sim - tos měl snad autobus. linku přes celou mapu? 85 vozů to je dost slušný.

xjindrich

  • Guest
Re: Omezený počet linek
« Reply #5 on: March 10, 2010, 12:32:48 PM »
Je pravda, že počet linek mi hodně navyšuje MHD, kdy mám často na lince pouze 1 bus (hodně ovšem využívám lodě, kde je i 30 lodí). Ale bude to i velikostí mapy (1800x1000) a již zmíněnou snahou o využívání vodních ploch, abych si celou mapu nezastavěl kolejemi. Mám pak dost překladišť a jednu komoditu vícekrát překládám. Dokonce se mi stalo, že jsem chěl maximálně využít již vybudovanou infrastrukturu pro další komoditu, ale odmítla se mi naložit. Kontroloval jsem to ze všech úhlů a nakonec to bylo tím, že jsem měl moc přestupů.

To Nemo: Klidně zmíněnou rozehranou mapu někam "UPnu", ale asi bych potřeboval nějaký návod co, jak a kam. Mám tam stahané i nějaké addony, takže by to asi chtělo i s celým adresářem paku. 

Jinak důvod omezeného počtu linek asi správně odhalil VS. Já se obecně při násobení kapacit u počítačů apod. vždy dostal jen k číslu 1024, takže číslo 2048 mi nic neřeklo. Teď to zní logicky. Zajímalo by mne tedy, zda by se to někde v programu dalo jednoduše upravit a indexování navýšit.

Díky. 

Offline Nemo

  • *
  • Posts: 212
Re: Omezený počet linek
« Reply #6 on: March 10, 2010, 01:31:16 PM »
xjindrich - no zkus třeba www.uloz.to je to jednoduchý web nebo můžeš použít RapidShare ale ten nemám moc v lásce. Co se týká té hry, vem celej adresář kde máš svoji hru a zabal ho do ZIPu a ten pak nahraj na web.

xjindrich

  • Guest
Re: Omezený počet linek
« Reply #7 on: March 12, 2010, 08:03:15 AM »
Tak jsem zabalil a pro zájemce nahrál pak 128 simutrans 99 a mapu na ulozto.cz. Je to na http://www.ulozto.cz/4243586/pak128.rar a http://www.ulozto.cz/4243587/jbig1.rar

Offline Eiffel

  • *
  • Posts: 84
Re: Omezený počet linek
« Reply #8 on: March 12, 2010, 08:59:24 AM »
Mno, nechci dělat chytrýho, dokonce jsem možná i lama, ale jen pak a obrázek nestačí. Jak už psal Nemo, je potřeba vzít celý adresář ve kterém je hra a k tomu ještě přidat save, který je uložený zpravidla na C: v Dokumentech.

« Last Edit: March 12, 2010, 09:05:03 AM by Eiffel »

xjindrich

  • Guest
Re: Omezený počet linek
« Reply #9 on: March 15, 2010, 07:23:09 AM »
OK, tak celý adresář je na http://www.ulozto.cz/4270745/simutrans.rar

Offline Eiffel

  • *
  • Posts: 84
Re: Omezený počet linek
« Reply #10 on: March 15, 2010, 11:03:46 AM »
Fajn, tento Simutrans už rozjedu, ale nenašel jsem tam uloženou tvoji hru.

xjindrich

  • Guest
Re: Omezený počet linek
« Reply #11 on: March 16, 2010, 06:45:33 AM »
No mapa je uložena na tom původním odkazu, tedy http://www.ulozto.cz/4243587/jbig1.rar, znovu jsem ji nenahrával (tedy doufám, nemám zkušenosti, jak dlouho to tam vydrží).

Offline Nemo

  • *
  • Posts: 212
Re: Omezený počet linek
« Reply #12 on: March 16, 2010, 01:35:46 PM »
xindrich - zkusil jsem si tvoji hru a můžu říct, ukousnul sis pořádnou porci země (1791 x 1023 polí) to je pořádnej flák. Já hraju na P4 3 GHz, 1 GB RAM, WIN XP, a 22 palcu monitor (Matrox karta) a mám s tvoji hrou už docela problém. Trochu se mi zasekává. Na čem to hraješ ty? Ale jinak, docela dobré docela jsem si pokoukal  ;) Jo a něšlo by to přetáhnout do SIM 102... ? Tam je správa linek lepší, je tam víc možností.

Offline Eiffel

  • *
  • Posts: 84
Re: Omezený počet linek
« Reply #13 on: March 16, 2010, 07:02:18 PM »
No mapa je uložena na tom původním odkazu, tedy http://www.ulozto.cz/4243587/jbig1.rar, znovu jsem ji nenahrával (tedy doufám, nemám zkušenosti, jak dlouho to tam vydrží).

Omlouvám se, měl jsem ráno málo času, tak jsem se na to vrhl jak slepice na sopel a ten předešlý odkaz na save mně nedošel.

Je to fakt impérium a asi bych měl problém si pamatovat kdo, s kým o čem a pro koho. Až budu mít víc času, tak se tím pokochám ještě trošku víc.

Nemo: zkoušel jsem to rozjet ve 102.2.2 r.3139 s pakem 880 a nebránilo se to. Nezkoušel jsem v tom ale hrát.

xjindrich

  • Guest
Re: Omezený počet linek
« Reply #14 on: March 18, 2010, 07:09:17 AM »
Já to hraju na Intel Corel 2 Duo CPU 3,17 GHz, RAM 4 GB, Win Vista, 20 palců (karta ATI Radeon HD 2400 Pro) a žádné problémy nemám. Jestli to jde hrát v nějaké nové verzi, byl bych nadšen. zkušel jsem si stáhnout nějakou stovkovou a hlásilo mi to, že něco filed (myslím, že farma či co), tak nevím. Rád bych zkusil novou verzi, ale zatím se ještě nechci vzdát rozehrané mapy a začínat znovu od začátku. Jestli to někdo rozchodíte, tak dejte prosím vědět.

Offline abec3

  • *
  • Posts: 67
Re: Omezený počet linek
« Reply #15 on: March 20, 2010, 11:07:49 AM »
voe gratulujem, ja ich mám +-50 a docela sa v tom strácam.. :D a ako pozerám, skúšať tvoj sejf pre mňa nemá cenu, zaručene by mi to odpálilo celý komp :D

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3230
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Omezený počet linek
« Reply #16 on: April 02, 2010, 07:07:36 AM »
zkušel jsem si stáhnout nějakou stovkovou a hlásilo mi to, že něco filed (myslím, že farma či co), tak nevím.

Z stránek nightly si stáhni kompatibilitní adresář (jsou tam soubory zajišťující plynulejší přechod na novější verzi). Podívám se na to, ale za nic neručím.

voe gratulujem, ja ich mám +-50 a docela sa v tom strácam.. :D a ako pozerám, skúšať tvoj sejf pre mňa nemá cenu, zaručene by mi to odpálilo celý komp :D

Tak to ani nezkoušej pokračovat v té hře, kterou jsem nedávno zveřejnil já. Haha. V ní už mám určitě více než 50 linek, možná že u téměř 100. Některé v rámci MHD, ale myslím, že většina jich je na meziměstské dopravě a dopravě materiálů mezi továrnami. A linky budou ještě přibývat - hlavně v oblasti MHD.

Offline abec3

  • *
  • Posts: 67
Re: Omezený počet linek
« Reply #17 on: April 04, 2010, 09:25:18 AM »
tak sa mi to podarilo zvetšiť na necelých 80, ale investície do nových liniek mali okolo 100 mil., takže teraz som na suchu..a do mínusu nechcem ísť, aj keď v majetku mám asi 200 mil. ..nikdy ni nepredávam, len to ukladám v depe :) ešte musím dopojiť asi 5 miest do osobnej prepravy a potom idem hurá na priemysel..akurát ma na tom štve že si postavim limku medz mestami A a B, pustim tam vlaky a zistim že musim zase asi 5-10 minut riešiť problémy na zbytku trasy..moc ma to nebaví..

kokšo ako som mal teraz tie 100mil. investície, som pozeral graf percentuálnych ziskov a potom údržbu vozidiel..prvý mi docela skákal, z +60% na -6% až na konečných +50%, kde sa to zastavilo..ale o je tým že ja si najskor naťahám koľaje kde sa len dá, potom tam hodim semafory, potom trolej, potom ma to prestane baviť, uložim to, o 2 týždne zase pustim, ale som na to medzičaom zabudol, takže mi pekne utekajú zisky.. :( a druhý graf sa tiež pekne menil, najskor som platil 24 mil. ročne a zrazu, behom 2 herných rokov to vyskočilo hore na 50 mil. ročne..som teraz v roku 1982 a začínal v 1930, ale časom som viac než plýtval, takže za tie roky prakticky nič nemám :(