News:

Congratulations!
 You've won the News Item Lottery! Your prize? Reading this news item! :)

České addons aneb naše lidová tvořivost-diskuze

Started by TommPa9, October 04, 2008, 07:42:12 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

TommPa9

U tohohle vagonu jde (pokud se nepletu) o to, že vzali původní vagon na převoz aut, navařili na něj plechy a střechu a začali ho dávat do osobních vlaků jako "autovagon" čímž udělali autovlaky. Je to takovej drobnejch a geniální podfuk pro hru :D a mezi náma mě se to líbí! Děkuju Ježíšku :D. Nicméně stále by to chtělo nějaký "čistokrevný" vagony na auta ;)

Václav

Lubak91: Když vidím ty fotky, tak se potvrdilo moje tušení - že stěny toho vagonu jsou průsvitné a při naložení by tedy měla být vidět auta - zatímco u tebe nejsou ani průsvitné stěny a tím pádem ani ta auta.

Že jsou ty stěny průsvitné je ale vidět jen na té druhé fotce z té tebou odkazované adresy - ale tady (www.vagonweb.cz) jsou lepší fotky.

-->
Quote from: Sim on December 28, 2010, 09:45:05 AM
Jinak ty cesky vozy metra nevypadaj zle, minimalne jako prototyp by to ve hre fungovat mohlo.
Stejně dobře by mohly jako prototypy fungovat i nerealizované podoby českého rychlovlaku. Bohužel, tam to bude (v porovnání s tou soupravou pro metro) cucání z prstů.

Tady jsou dva odkazy, které jsem zatím našel - kde jsou nějaké rozumné obrázky:
http://vrt.fd.cvut.cz/data/konference/45tcz.pdf
http://www.vlaky.net/zeleznice/spravy/000997-Kde-se-vzalo-ceske-Pendolino/

Snad brzy najdu něco dalšího.

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

baldas

Lubak91

Tož se musí dodat podklady :D

Sežeň fotku čela a obou boků, mělo by to být v lepších světelnejch podmínkách a přesně z boku. Jinak 265, 149 bo některá z těch RB (041, 052, 119, 144, 338) by se hodila taky ;)
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

TommPa9

Některé lokomotivy ČD v novém nátěru...

baldas

ti nestačí ten bok co mám? čelo bych klidně dokreslil

Lubak91

So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

baldas

Mám většinou jen z úhlů ,z boku 749.259,264 a z čela žádnou,nepočítal jsem s tím, že by se to mohlo hodit... :-[

Lubak91

Tak míň keců ať nezasíráš vlákno. Pošli co máš a uvidíme co se s tím dá dělat. Jestli máš i čelo tak to snad bude v pohodě.

tony.p

všem přeju šťastný nový rok plný lásky, štěstí, zdraví a osobních úspěchů

TommPa9

Štastný nový rok!

Václav

Když jsem na začátku udělal viadukt, tak jsem jej udělal (a nejen jej, ale i některé další mosty) s pilířem uprostřed dílku - což je krajně nešťastné.

Ale až dodělám to, co dělám teď (což ale bude ještě nějaký čas trvat), tak myslím, že bych mohl předělat ten viadukt, aby měl pilíře na okrajích dílku - protože jsem u Britů (asi) našel způsob, jak to udělat.

VS

Quote from: Lubak91 on December 31, 2010, 07:22:54 PM
Tak míň keců ať nezasíráš vlákno.
To mi tedy nepřipadne jako moc přátelské uvítání :-/

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

Lubak91

VS: Omlouvám se,ale  místo aby to poslal tak to raději okecává... (známý)

Nemo

Lubak91 - stáhnul jsem si tvůj vánoční balíček a mám s ním trochu problém. Předně vozy obsažené v "vehicle.railjet.pak" se mi zobrazují v depu 2x, nepochopil jsem smysl řazení vozů, jejich název mi moc nepomohl nejsem odborník na vláčky a navíc se onen "pak" soubor nedá "rozebrat" protože názvy dílčích pak souborů které jsou v něm obsaženy obsahují mezery. To je problém skoro všech co zde něco tvoří. Název addonu by neměl obsahovat mezery. Makeobjekt si s tím potom neporadí a myslím že ani nejde pořídit překlad v TAB souboru.
Chtěl bych tedy poprosit, mohl bys to opravit?

Lubak91

Quote from: Nemo on January 03, 2011, 06:56:00 PM
Lubak91 - stáhnul jsem si tvůj vánoční balíček a mám s ním trochu problém. Předně vozy obsažené v "vehicle.railjet.pak" se mi zobrazují v depu 2x, nepochopil jsem smysl řazení vozů, jejich název mi moc nepomohl nejsem odborník na vláčky a navíc se onen "pak" soubor nedá "rozebrat" protože názvy dílčích pak souborů které jsou v něm obsaženy obsahují mezery. To je problém skoro všech co zde něco tvoří. Název addonu by neměl obsahovat mezery. Makeobjekt si s tím potom neporadí a myslím že ani nejde pořídit překlad v TAB souboru.
Chtěl bych tedy poprosit, mohl bys to opravit?

Za prvé, v depu se mi vozy zobrazují ve správném počtu, tj. 5 vozů a lokomotiva.
Za druhé, pro sestavení základní funkční soupravy stačí DVAKRÁT kliknout.
Za třetí, zřejmě si doposud nepochopil co znamenají ty barevné čárky pod vozidly v depu, jinak bys nemohl říct že se ti nepodařilo sestavit funkční soupravu.
Za čtvrté, název souboru není absolutně důležitý pro sestavení soupravy, existují totiž jen dvě možné kombinace soupravy (nehledě na počet vozů typu Bmpz/1 a počet spojených souprav)
Za páté, pak soubor není určen pro žádné "porcování", protože ani jedna část tohoto paku nemůže funguvat bez ostatních.
Za šesté, je ÖBB railjet Bmpz/1 tak nepochopitelný pro ostatní jazyky aby byl nutný překlad?
Za sedmé, je šest předchozích argumentů dost silných na to, aby tě přesvědčilo že je vše v pořádku?
A za poslední, díky tomu že si mé práce zde nikdo neumí vážit a hledá zbytečné chyby které tam nejsou (viz. příklad MDDlm), pozastavuji na dobu neurčitou produkci pro veřejnost.

Lubak91

kaarfii

Doufám, že ne na dlouho, byla by to docela velká ztráta pro tschechische Simusvět. 1 tvůrce znamená hodně...

Nemo

Lubak91 - netušil jsem že se tě tak dotknu, omlouvám se tedy. Ale pěkne jsi mi to nandal, hned v sedmi bodech. Tak tedy:
1) v depu už mám pořádek, netuším čím to bylo, buď moje chyba nebo nějaký šotek  ;)
2) pravdu má chlapec, jen vědět kam. Já se to naučil až na 4 pokus, systémem pokus/omyl. Ono když mám v depu zvoleno "Na začátek" tak to nefunguje, musí být zvoleno "Připoj". Nevím proč!
3) Vím k čemu ty čárky jsou, avšak mi jaksi splývají v jednu barvu. Nejsem dokonalý, barvy mi dělají problémy, proto nic nevyrábím, nedobabral bych se konce.
4) ano, název souboru není absolutně důležitý pro sestavení soupravy. No ale mohl bych mýt možnost si to pojmenovat po svém, že? Odborné názvy železn. vozů mi nic neříkají a ani se mi to moc nelíbí. Nehraju simulátor železnice ale dopravní hru.
5) Ano porcování není nutné, jen jsem to zkusil abych zjistil proč se mi vše zobrazuje 2x - už vyřešeno.
6) viz. bod 4)
7) V podstatě ano až na ty názvy. Jiné názvy addons máš bez mezer tak proč by nemohlo být i toto?
Za poslední - nehledám zbytečné chyby. Byla by škoda kdybys přestal - viz kaarfii. Víš, já udělal jen ty cesty, na víc asi nemám ale byl bych docela rád kdyby se v tom někdo šťoural, alespoň bych věděl že to lidi chtěj používat a že jsem to nedělal zbytečně.

P.S. tento příspěvek je psán v duchu smířlivém.

Lubak91

Nemo: Samozřejmě jsem to nemyslel zas tak zle, ale už mi začíná vadit, že si tady opravdu lidi té práce neváží. Nesvádím to na tebe, ale nějak mi už vyprchala trpělivost. Místo podpory tu vytahují absolutní nesmysly, které berou ze svého pohledu za chyby. Všechno co je zde ke stažení jsou předběžné verze. Označení a další nepodstatné věci se budou řešit až po vzniku českého paku a jisté normalizace v něm. Já si teď tedy dám tvůrčí prázdniny, během kterých sice něco tvořit možná budu, ale k veřejnosti se to nedostane. Jinak řazení "na začátek" nepoužívám, ale kliknutím na lokomotivu by to teoreticky mělo fungovat.

benpat

Jestli můžu tak se k danému tématu také vyjádřím. Já si práce zdejších tvurců vážím a dost, akorát se to dává blbě najevo. To že občas na něco poukážu neznamená, že chci buzerovat nebo tak, ale jsem puntičkář a chci to třeba dovést k dokonalosti. Záleží na autorovi jak si to uděla, nakreslí. Ano vadí mi třeba pár drobností, ale já s tím nic neudělám. Třeba, že Sim by při najbrtu mohl používat tmavě šedou (neladí to s lokomotivami), TommPa by mohl rozlišit brejlovce na zakladní (750, 753 a 754) a vylepšené (750.7, 752, 753.7, třeba slovenské 756 a nově i 757), jde zde hlavně o výkon. Když dám na vlak jednu lokomotivu moc rozdíl to nebude, ale když na uhelný vlak dám 4x753 tak je rozdíl jestli tam dám obyč. 753 nebo reko. 753.7 na tom vlaku už je chybějící výkon znát. Neberte to tak že je to chyba, nová grafika brejlovců je skvělá. TommPa má tendenci překleslovat lokomotivy k lepšímu. Např. serii 14X a 18X. Využiji tohoto příspěvku a zeptám se budeš upravovat dříve vydané lokomotivy ČDC (122 a 363) popř. přidáš i jiné?

Zavěrem bych chtěl říct že díky zdejší tvorbě, jsem si stáhl mapu ČR a stavím ji cca. podle reálu. Jsem zaměřen na železnici a mám už postaveno cca 65% tratí v ČR. Momentálně předělávám vozový park do najbru. Díky tomu že stavím realnou mapu tak i požívám reálný počet lokomotiv, vozu a snažím se dodržovat řazení vlaků (zejména v regionální dopravě) a čislování vlaků podle JŘ.

P.S. Doufám, že mě za tento příspěvek neukamenujete.

Lubak91

Benpat: Samozřejmě něco jiného je poukazování na různé grafické chyby nebo různé chyby v názvu. Ale např. "aféra" u MDDlm mě nadzvedla ze židle. Výše řešený případ mě už jen dorazil. Kritika která má důkazy o opravdovém problému, je něco jiného. A taky žádnou pochvalu na moje lokomotivy nebo vozy jsem zde také neviděl.

benpat

Abych přiznal barvu tvoje vozidla moc nevyužívám, vyjímku tvoří vozy Habbillnss, s nimi jsem spokojen nadmíru (dostatečná rychlost a vysoká kapacita). Tvoje lokomotivy a vozy vypadjí dobře, ale já pro ně prostě nemám využití. Pokud, ale vydáš svá návěstidla od AŽD pak pochvala přiletí jedna báseň  ;). Mám pro ně nachystáné koridory a hlavní tratě.

P.S. Jsem zvědav jak dopadne kauza RJ pro ČD, abys ho pak nedělal ještě do modra ;D.

Lubak91

Zajímavé, takže nemáš využití pro 708, 714, 380, 1216, autovozy... Ve své soukromé sbírce mám i blízkou budoucnost. Lokomotivy řady 383 a 389, dokonce se tam najde i modrý railjet. Jenže to jsou neveřejné projekty, zvlášť po nynější stávce...

Poprosil bych moderátora jestli by nemohl poslední příspěvky přesunout do diskuze, vzniká nám tady solidní bordel. Děkuji.

benpat

708, 714 nepožívám vůbec (momentálně), 380 požívám v najbrtu a 1216 není ČD. Jediné co momentálně ze zahraničí používám jsou vozy a loko od ZSSK protože si pronajal Jančura. Až budou udělány RJ vozy a 162.1 tak ani ty nebudu používat. Co se týče autovozu tak jsou pomalé, pokud bys udělal vůz DDm s Vmax 160 km/h, tak bych rozjel projekt autovlaků (viz. Košičan) Udělal bych Nošovice a část jejich výroby bych nechal vozit vlaky IC a Ex.

Lubak91

Začínám přemýšlet o tom, že bych vytvářel soukromě za protislužbu. Nemá někdo zájem? :)

kaarfii

Standa

Quote from: benpat on January 05, 2011, 11:13:12 AM
P.S. Doufám, že mě za tento příspěvek neukamenujete.
Jestli tě ukamenujou, to nevím, ale obávám se, že teď začnou stávkovat asi všichni  :D

Standa

Quote from: benpat on January 05, 2011, 11:13:12 AM
Zavěrem bych chtěl říct že díky zdejší tvorbě, jsem si stáhl mapu ČR a stavím ji cca. podle reálu. Jsem zaměřen na železnici a mám už postaveno cca 65% tratí v ČR.
Docela by mě zajímal tvůj save - nechceš se pochlubit?

Lubak91

No, protislužbu jsem myslel třeba nějakej referátek, nebo jinou nezáživnou nemanuální práci :D

benpat

Na přání posílám odkaz na můj save CZ mapy a můj pak128.
http://czshare.com/1549617/dw79/pak128.rar
http://czshare.com/1549626/Be5B/benpat.sve

Kritizujte, komentujte, navrhujte jsem otevřen k vylepšení mapy.

benpat

Tak na přání jsem uveřejnil v Lidové tvořivosti svůj save a pak128.

Václav

Benpat: save jsem si teď stáhnul a uvidím, co najdu

Všichni: já vím, že jsem to kdysi také (jednou) porušil, ale ... nezdá se Vám, že je na čase přestat zasírat téma České addons aneb naše lidová tvořivost příspěvky, k kterým to téma rozhodně určeno nebylo?

benpat

Už bylo požádáno o přesun příspěvků.