News:

Simutrans Wiki Manual
The official on-line manual for Simutrans. Read and contribute.

České addons aneb naše lidová tvořivost-diskuze

Started by TommPa9, October 04, 2008, 07:42:12 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 10 Guests are viewing this topic.

Lubak91

So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Sim

Lubak91 > tu sem do toho zatim nezaradil, s tim si budu muset jeste trochu pohrat (okynka) a hlavne vymyslet "pouzitelnost" a z toho pramenici rozdily v cenach a nakladech, aby se to od 853 nelisilo jen graficky (v realu se tusim lisila brzdou). V ramci uni sady je 852 od 853 odlisena pomerne snadno, za 852 jsou pripojitelne pouze velkoprostorove Bam, kdezto za 853 se radi vindobonove Am, Bm a BRam. Kazdopadne pocitam, ze tu tvou 852 do tehle sady prirazovat primo nebudu a dam ji samostatne jako doplnek, aby se to nemlatilo graficky.

Lubak91

OK, neplánuješ ÖBB 5046/5146/5145? Jestli ne, tak to zkusím...
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Sim

To je ten rakousky kratky balm? Na ten zalusk mam, ale chtel jsem se na nej vrhnout az pote, co stejnou kurou jako nyni 853/854 projdou i krokodyli a singrovky, na jejichz sablonu to chci napasovat. Ale pokud se ti do toho chce, klidne se na to vrhni, ja se k tomu dostanu tak nekdy v prubehu podzima nebo zimy.

Na stranu druhou, tohle si myslim, ze bych mel zvladnout pomerne dobre, takze pokud mas nutkani neco tvorit, ja osobne bych byl radsi, aby ses zameril na neco, co ja nikdy moji metodou dokupy obstojne nedam - tedy zejmena jednokabinove diesely. S Tommem jsme to tenkrat davali dokupy narychlo horkou jehlou, takze pro nekolik masin byla pouzita stejna grafika.

Cmelaci i kocouri se ti povedly, takze bych uvital hlavne pokracovani v tomhle trendu, protoze na tohle ja proste nemam, kdezto u "hranatych skatuli" se mam sanci tvoji metode aspon priblizit :-)

Lubak91

I když jak o tom přemýšlím, chybí mi něco, čím bych z pobřeží vozil ropu, v dostatečném množství, ke zpracování ve vnitrozemských rafinériích. Takže asi 2(3)ТЭ10+Цистерны...

Sim

Lubak91

Nebo Legios GENERAL :D Přijde mi celkem slabá, taková 2ТЭ136, která měla vyšší výkon, než naše největší zámořská loď, mi přijde zajímavější ;)

Sim

Lubak91 > no, ale budes kvuli tomu delat sirokorozchodnou? :-D

Lubak91

No, už jsem dělal ТЭП80, i pokus o širokorozchodného hektora :D Tak v tom nevidím problém ;D

Víťas

Tak jsem přepřevodoval skokana,zároveň jsem přidal DAT aby vyhovoval depozitáři. Škoda že kvůli ústavu nezbývá část na modely  :-[

Lubak91

Pokud to není ústav pro choromyslné nebo delikventy, tak si můžeš pořídit notebook, ne? ;D

Václav

Co takhle přidat do vozového parku tento vagon na cement - Uacns 9-551.0

http://parostroj.net/katalog/nv/clanky/preprava_cementu/preprava_cementu_Raj.php3

Mají kapacitu 80 m3 a rychlost při plném 100 km/h a prázdném dokonce 120 km/h.

Dnes jsem tyhle vagony viděl v Kolíně, když jsem čekal až se Regionova rozhýbe směrem na Uhlířské Janovice a Ledečko. A taky jsem tam viděl tuhle dieselovou lokomotivu Maxima (Voith/LOSTR)

která táhla nějaké docela zajímavé vagony na obilí -  i když připouštím, že jsou dost podobné jedněm z těch, které Zeno připravil pro pak128.

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Lubak91

TommPa9

smoke_diesel_fire.pak ?

nejlepší by asi bylo dát tam kouř steam (nebo steam2?) prostě ten kouř, kterej nemá oblaka páry...  mno a nebo si namaluj vlastní ;) návod bude na simuwiki... žel bohu v angličtině které tuším moc neholduješ...

Lubak91

No, snad to zvládnu bez návodu...
Takže první nástřel...

VS

Super kouř, tohle by to chtělo pro diesely při rozjezdu :D

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

TommPa9

Vypadá to suprově! Je při rozjezdu vidět nádraží?

PS.: Tenhle kouř by mohl slušet mému sergejovi a ragulinovi...

Lubak91

Problém, že se posunuje i ten ohýnek po mašině :) Tak to vypadá trochu divně. Budu ho muset ještě doladit...

Víťas

je to ústav zvaný gymnázium,tak špatně na tom ještě nejsem ;D noťas mám,problém je malá výdrž baterky a zásuvky nejsou všude
ještě že Rusko není v EU,2TE10M by byly naprosto mimo emisní tabulky  :D

TommPa9

Sim

TommPa9 > pokud muzu doporucit, delej obrazky v "nativnim" formatu pro depozitar, tedy 250x160 pixelu. A doplnim (tobe to pripominat nemusim), ze je dobre zachovavat i pravidlo, ze screenshoty se delaji zasadne v hernim meritku 1:1, vcetne pripadneho hledani chyb - pri zmenseni nebo zvetseni hra obcas vykresluje pixely, ktere tam nejsou.

TommPa9

No mezi námi já náhledy do fora dělám sice v měřítku 1:1 ale v rozměrech většinou takových, jak mi to vyjde nebo spíše (a to častějí) tak, abych tam narval určitou situaci (autobus projíždějící kolem zdi kláštera, 2 míjející se vozidla... prostě se snažím udělat náhledy nějak zajímavé, což mi bohužel přísné orámování jistými rozměry dovolovat nemusí :D v každém případě nikdy není problém (ale zase to bude asi Otovi přidělávat práci) dát depozitářový náhled přímo do archivu s vozidly...

PS: ten "náhled" co jsem ti poslal dnes mailem je zvětšený schválně, stejně jako je schválně udělán v noci (kvůli zmatení)

Lubak91

Je tu nějako mrtvo, tak sem aspoň hodím pojízdný ropovod ;D

Ota

Quote from: TommPa9 on September 13, 2011, 02:26:25 PM
... v každém případě nikdy není problém (ale zase to bude asi Otovi přidělávat práci) dát depozitářový náhled přímo do archivu s vozidly...

Právě naopak. Náhledový obrázek v archivu uvítám

Sim

Hoj panstvo, vyhlasuju testovaci rezim pro novou verzi - v podstate se jedna o kompletni prekresleni - kulatych motoraku a jejich vleku:
820, 850, 851, 853, 854
http://sim.jawajizda.cz/ruzne/simutrans/vehicle.motorak.820.rar
http://sim.jawajizda.cz/ruzne/simutrans/vehicle.motorak.850_851.rar
http://sim.jawajizda.cz/ruzne/simutrans/vehicle.motorak.853_854.rar
http://sim.jawajizda.cz/ruzne/simutrans/vehicle.vagon.053_054.rar

uni verze tehoz
http://sim.jawajizda.cz/ruzne/simutrans/vehicle.motorak.820_uni.rar
http://sim.jawajizda.cz/ruzne/simutrans/vehicle.motorak.850_uni.rar
http://sim.jawajizda.cz/ruzne/simutrans/vehicle.motorak.852_853_uni.rar
http://sim.jawajizda.cz/ruzne/simutrans/vehicle.motorak.854_uni.rar

Co je noveho?
- cela vozu jsou delana vsechny stejnou metodou, neni to lepene pokus-omyl jako driv
- jsou sjednoceny cela vozidel, ktera jsou pribuzna - treba singrovka 820 a krokodyl 850 ma celo nyni stejne (az na strechu) jako ve skutecnosti (lisi se pouze naterem)
- jsou sjednoceny polohy oken na ruznych naterech stejneho vozidla
- jsou opraveny ruzne drobne graficke nesrovnalosti a stinovaci nelogicnosti
- uni varianty maji "prokreslenejsi" kresbu, plati pro ne vse z vyse uvedeneho
- u vsech variant byly bocni pohledy zkraceny, aby to odpovidalo realite (doted byly dlouhe stejne jako vozy, tedy nemely vystrcene narazniky)
- u vozidel rady 85x a jejich vleku byla opravena strecha, puvodne jsem tam mel strechu "s hrbem" odpovidajici vozum UIC-Y
- doslo k vyskove korekci nateru, u nekterych vozidel nenavazovala linie motoraku na vlek; u vozidla rady 021 je jina pozice pruhu proti 020 a 022 spravne a odpovida realite :-)

Takze testujte - pokud to klapne, do konce mesice to vydam oficialne s plnou paradou.

KimiR

Ahoj všem,mám dotaz,existují či jsou v simutransu autovozy,nejlépe DDm či Leakks viz http://parostroj.net/katalog/nv/clanky/Vozy_DDm/vozy_DDm.php3 .
Přidám trošku na zkoušku jak jsem se pokusil o ddmko,jednak nmbs ddm a zx-sk benet ddm,ale nevím si rady jak dál.Přeci jenom jsem dělal osobní vozy a nákladní vozy ještě nee.Lukáš

Prosím používej tlačítko "upravit" a nedělej zbytečně double posty... TommPa9 (zprávy upraveny, doublepost odstraněn)

KimiR

Ahoj Všem,po 24 hodinové odmlce přidám zase něco z mé dílny,Jedná se o vagony pro soupravu Ec 344/345 Avala.Neboli Aeelmt61,Beelmt61 a WReelm61.Pokud budou nejasnosti prosím dejde vědět.Na další balík vozů se můžete těěšit,jen napovím že příští balík budou pro soupravy Polonia,Sobieski a Chopin.Lukáš

Sim

Tak a je to tady. Na kolejich se dnes poprve objevil pravidelne jezdici komercni spoj, coz je z hlediska nasich zeleznic doslova revolucni zalezitost. A protoze ve hre nemuzeme zustat pozadu, mame moznost si to zkusit i ve hre http://forum.simutrans.com/index.php?topic=1316.msg28027#msg28027

VS

Bum ;) Lokomotiva je taky dělaná z upravených větších stran? Je docela zajímavé, že ten text jde přečíst...

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

TommPa9

To je otázka na mě ;)

Lokomotiva je dělaná tak, že Sim namaloval brilantní traffikový obrázek obou boků, poslal ho mě a já ho jen zmenšil, upravil světlo a stín a nacpal na původní verzi mašiny... takže ano je to dělané z větších stran a proto jde nápis krásně přečíst. Co mě překvapilo je fakt, že po upravení velikostí mi okýnka v kabině strojvedoucího jak na modelu tak na "textuře" pozočně seděla...

Václav

Čekám, že dostupnost RJ soupravy bude od září 2011 - nebo se mýlím?

Lubak91

A já čekám, kdy se sem přestanou psát takovéto ******** otázky. To je takový problém si to vyzkoušet a ověřit?

Václav

No, vzhledem k tomu, že v právě rozehrané hře jsem právě v roce 1972 ...

benpat

Mě spíš chybí ve žlutém vozy Bmz. RJ jich koupil 8. Potřebuju nahnat kapacitu.

Lubak91

Quote from: VaclavMacurek on September 26, 2011, 04:10:27 PM
No, vzhledem k tomu, že v právě rozehrané hře jsem právě v roce 1972 ...
Už jsem to psal několikrát, to je takový problém začít novou hru?
Quote from: benpat on September 26, 2011, 04:28:21 PM
Mě spíš chybí ve žlutém vozy Bmz. RJ jich koupil 8. Potřebuju nahnat kapacitu.
RJ Bmz existuje, ale někdo asi neuznal za vhodné ho přidat do RJ paku ;D