The International Simutrans Forum

 

Author Topic: Nejde mi načíst uložená hra  (Read 3538 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Kobersky

  • *
  • Posts: 15
Nejde mi načíst uložená hra
« on: August 09, 2010, 12:31:30 PM »
Ahoj mám problém, uložil jsem si hru a za hodinu jsem ji chtěl načíst  ale při načítání nastane chyba, Zobrazuje se my tohle:

FATAL ERROR: vector_tpl<T>::[]
index out of bounds: -1 not in 0..-1
PRESS ANY KEY

Používám Pak128

Pozn: Tohle už je třetí případ kdy se mi tohle stalo a vždycky i když mě to mrzelo tak jsem začal novou hru, ale ted už opravdu ztrácím chut simutrans hrát Díky za každou radu
« Last Edit: August 28, 2011, 07:49:12 PM by Kobersky »

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3230
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Nejde mi načíst uložená hra
« Reply #1 on: August 09, 2010, 02:01:48 PM »
1. Jakou verzi grafiky máš?
2. Jakou verzi jádra hry (exe souboru) máš?

Takhle mne napadá pouze to, že mi podobnou hlášku hodil uprostřed hry poté, co jsem v jedné stanici poněkud nešetrně zacházel s vlaky.

Zkus tu hru uložit, hru úplně skončit a poté zase načíst - ale to je předpokládám to, co jsi asi chtěl udělat. A pak nevím.

A prosím: přepis druhé slovo názvu téma (prvního příspevku) z my na mi.
« Last Edit: August 09, 2010, 03:48:30 PM by VaclavMacurek »

Offline Sim

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1198
Re: Nejde my načíst uložená hra
« Reply #2 on: August 09, 2010, 03:18:08 PM »
Mozna je to neco jineho, ale kdysi se mi takoveto "save kiksy" stavaly taky. V tu chvili jsem zacal hrat jinou hru a po nejake dobe se to opakovalo...

... tak jsem se poucil a zacal to ukladat "cyklicky" . O co jde?

Mam hru ... ulozim to jako hra0 ... pak chvili hraju a ulozim to jako hra1 ... po nejake dobe zase jako hra2 ... az dojdu do hra9, dalsi ulozeni bude opet jako hra0, cimz se premaze uz nejaka ulozena (tedy nemusim uz rucne tukat do klavesnice, ale jen kliknu mysi).

Pred "uzavrenim" hry - treba vecer kdyz jdu spat - to ulozim klidne 2x do dvou ruznych souboru (ale ne v rezimu pauzy, proste s odstupem treba dvou minut, behem kterych do behu hry nezasahuju).

To nakonec znamena, ze i kdyz by se mi nejakej save zboril, muzu si vytahnout "o fous starsi" ... coz rozhodne boli min, nez ztrata cele hry. Zaroven jsem se obcas vracel ke starsi hre pote, co jsem omylem udelal nejakou botu, kterou jsem uz nedokazal napravit...

No a pak jsem shodou nahod prisel na to, ze v dalsi vydane verzi hry se povedlo otevrit tu drive zborenou ;) ... ale stejne jsem se k ni uz nevratil.

Offline Sim

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1198
Re: Nejde my načíst uložená hra
« Reply #3 on: August 09, 2010, 03:19:41 PM »
... doporucuju se priste ptat na jednu vec jen na jednom miste ... prosba na VS, dokazes to nejak sloucit?

Offline Kobersky

  • *
  • Posts: 15
Re: Nejde my načíst uložená hra
« Reply #4 on: August 09, 2010, 05:07:26 PM »
Díky ale hra mi nejde načíst a nemůžu ji tudíž ji nemůžu uložit, je to škoda protože jsem tam udělal dost práce, asi napíšu simutransu přímo
« Last Edit: August 28, 2011, 07:50:12 PM by Kobersky »

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4855
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Nejde mi načíst uložená hra
« Reply #5 on: August 10, 2010, 09:03:19 PM »
Za prvé - jak už psal Václav, prosímtě, řekni kterou verzi hry máš. Je to číslo jako 100.2 a podobně. Bez toho nikdo nedokáže říct nic než dohady.

Za druhé, stáhni si nějaký nightly build (poradí někdo prosím něco slušného z poslední doby?) a zkust načíst s tím. Vím že několik chyb s touhle hláškou bylo opraveno, třeba je Tvůj případ právě ten kdy ještě nevyšla "další" verze hry ale v nightly už k tomu oprava bude :)

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3230
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Nejde mi načíst uložená hra
« Reply #6 on: August 10, 2010, 09:15:23 PM »
VS: teď mám zrovna číslo 3611 a zatím jsem nenarazil na žádný problém.

Offline Kobersky

  • *
  • Posts: 15
Re: Nejde mi načíst uložená hra
« Reply #7 on: August 11, 2010, 08:10:53 AM »
Díky moc, problém vyřešen stáhl jsem si nightly build ver. 3611 a už my funguj, dík

Offline Kobersky

  • *
  • Posts: 15
Re: Nejde mi načíst uložená hra
« Reply #8 on: August 11, 2010, 05:49:08 PM »
Jo ještě jedna věc nevíte jak do režimu Freeplay ?

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3230
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Nejde mi načíst uložená hra
« Reply #9 on: August 11, 2010, 06:49:23 PM »
Jedině začít rovnou hrát v tomto módu.
V úvodním menu si zapni nastavení a položce Hospodářství a města si zaškrtni first_beginner.

Offline Sim

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1198
Re: Nejde mi načíst uložená hra
« Reply #10 on: August 15, 2010, 07:03:15 PM »
Hoj panstvo, narazil jsem na zvlastni problem - at to tu moc neplevelim, nechci zakladat zvlastni tema a s timto to ma docela dost pribuzneho:

mam vlak v depu, ale neni tam ... lepe receno je, ale nejde s nim nic delat, bo se mu nedostanu na dialogove okno. Ze tam je je poznat pri nacitani hry nebo v seznamu vozidel - staci si dat filtr s nazvem "954" a objevi se v seznamu. Jenze se objevi, jako by byl v depu a pritom v depu neni. Napada nekoho co s tim?

Hru jsem ulozil na http://sim.jawajizda.cz/ruzne/simutrans/error/simutrans_error.rar ... ma to 32MB, je v tom komplet slozka simutrans a jeden .sve soubor.


edit: vyreseno.... sice nevim, jak k tomu doslo, ale povedlo se ... viz http://forum.simutrans.com/index.php?topic=553.msg55838#msg55838

... pocitam ze do tydne tato ulozena hra zmizi, takze odkaz nebude aktivni. Pokud se na to nekdo chcete podivat, sosejte do nedele 22.8.
« Last Edit: August 16, 2010, 06:40:05 AM by Sim »