The International Simutrans Forum

 

Author Topic: Crash at "loading factory 'cotton_farm_w_fields'"  (Read 3187 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline takeshita_kenji

  • *
  • Posts: 10
Crash at "loading factory 'cotton_farm_w_fields'"
« on: February 26, 2011, 09:15:15 PM »
I've been playing Simutrans nightly for a while and it seems to crash just like regular Simutrans did after a long while of playing the map with a stable pack (like here).  The game was originally created with a Simutrans nightly from around a year ago and openpak128 r1077 and just started crashing with that today.  Now it still crashes with the the latest Simutrans nightly and openpak128 r1150.  The lines leading up to the crash are identical regardless of which nightly or openpak128:
Code: [Select]
Message: fabrik_t::rdwr():      loading factory 'waste_disposal'
Message: fabrik_t::rdwr():      loading factory 'waste_disposal'
Message: fabrik_t::rdwr():      loading factory 'waste_disposal'
Message: fabrik_t::rdwr():      loading factory 'waste_incinerator_kraftwerk'
Message: fabrik_t::rdwr():      loading factory 'waste_disposal'
Message: fabrik_t::rdwr():      loading factory 'waste_disposal'
Message: fabrik_t::rdwr():      loading factory 'waste_disposal'
Message: fabrik_t::rdwr():      loading factory 'waste_disposal'
Message: fabrik_t::rdwr():      loading factory 'waste_incinerator_kraftwerk'
Message: fabrik_t::rdwr():      loading factory 'cotton_farm_w_fields'
zsh: segmentation fault  simutrans -debug 4 -log 1
Why does this problem keep popping up with formerly-working saved games?  It seems like it shouldn't happen if you don't change which Simutrans and pakset are installed.

Offline Dwachs

  • DevTeam, Coder/patcher
  • Administrator
  • *
  • Posts: 4555
  • Languages: EN, DE, AT
Re: Crash at "loading factory 'cotton_farm_w_fields'"
« Reply #1 on: February 27, 2011, 08:23:42 PM »
could you upload the savegame somewhere?

Offline takeshita_kenji

  • *
  • Posts: 10
Re: Crash at "loading factory 'cotton_farm_w_fields'"
« Reply #2 on: March 20, 2011, 05:03:23 AM »
Sorry about taking so long to reply.  The savegame can be found here.

I noticed that r1150 makes a bunch of my downloaded PAK files not work, but they do work with fresh games under r1077.

Offline Dwachs

  • DevTeam, Coder/patcher
  • Administrator
  • *
  • Posts: 4555
  • Languages: EN, DE, AT
Re: Crash at "loading factory 'cotton_farm_w_fields'"
« Reply #3 on: March 20, 2011, 07:28:46 PM »
did you change the level of the sea in some settings dialog?

There is a farm build with houses at sea level :P

Edit: actually two cotton farms are affected. Maybe the size of these farms changed in pak128 in the meanwhile??

Edit2: Try nightly rev >= 4367 or search for an older version of these cotton farm pak.
« Last Edit: March 20, 2011, 07:51:15 PM by Dwachs »

Offline takeshita_kenji

  • *
  • Posts: 10
Re: Crash at "loading factory 'cotton_farm_w_fields'"
« Reply #4 on: March 23, 2011, 10:49:46 PM »
I just grabbed 4374...and it worked!  You have no idea how happy I am!

Offline Dwachs

  • DevTeam, Coder/patcher
  • Administrator
  • *
  • Posts: 4555
  • Languages: EN, DE, AT
Re: Crash at "loading factory 'cotton_farm_w_fields'"
« Reply #5 on: March 24, 2011, 06:15:18 AM »
Glad that it works now :)