The International Simutrans Forum

 

Author Topic: jízda na koridoru,aneb jízda na autobloku  (Read 5400 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline KimiR

  • *
  • Posts: 93
  • Languages: CZ,EN,SK,DE
jízda na koridoru,aneb jízda na autobloku
« on: March 19, 2011, 09:51:22 PM »
Ahoj všem,mám dotaz mám koridor 2 kolejný a zajímalo by mě jak se řeši v simutransu jízda vlaků na autoblok,já to řeším waipontama.jenže když na to vlak najede zbrzdí ho to tak že se rozjíždí od 0 a dokážete si to představit ve skutečnosti kdy náhle vlak který jede 160,během sekundy stojí na 0.já teda ty následky ne.nedá se tomu nějak v simutransu obejít.Předem díky za odpovědi.Náměty mě zajímají.Lukáš

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4855
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: jízda na koridoru,aneb jízda na autobloku
« Reply #1 on: March 19, 2011, 10:23:21 PM »
Nějak nechápu, jak by měl autoblok souviset s waypointy. Jestli nejsem úplně mimo, tak autoblok = semafory. Pokud neumíš použít semafory... ???

Offline KimiR

  • *
  • Posts: 93
  • Languages: CZ,EN,SK,DE
Re: jízda na koridoru,aneb jízda na autobloku
« Reply #2 on: March 19, 2011, 10:48:49 PM »
Nějak nechápu, jak by měl autoblok souviset s waypointy. Jestli nejsem úplně mimo, tak autoblok = semafory. Pokud neumíš použít semafory... ???

Tam jde o to že na ty semofary to jaksi nejede a vlaky postávaj ve stanicích,tak jsem dal waiponty aby se hnuly za stanice,na širou trať,pak pokud nějaký vlak čeká na uvolnění trasy tak další vlak za ním stojí mimo st. na dalším návěstidle,ale když nastavím jř jen kliknutím ve st. tak mi vlaky nejedou dokud není volnej úsek a skutečnost říká že třeba pokud je úsek praha-kolín,tak tam jede asi zhruba kolem 10-15 vlaků vjednom směru,v simutransu mi vlak stojí v libni a čeká až se uvolní kolín,tak dávám waiponty a vlak ze stanice odjede dál nejdál za ten vlak co stojí.Návěstidla jsou rozmístěné ale nechodí.Lukáš

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4855
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: jízda na koridoru,aneb jízda na autobloku
« Reply #3 on: March 19, 2011, 11:21:43 PM »
Něco bude s těmi semafory špatně... Bez materiálu se bohužel nedá říct nic, takže by bylo asi nejlepší hodit někam buď aspoň obrázek, nebo uloženou hru (plus seznam addonů nebo jestli jich jsou mraky tak raději celou složku).

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2003
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: jízda na koridoru,aneb jízda na autobloku
« Reply #4 on: March 19, 2011, 11:34:04 PM »
Po soukromé konzultaci jsem dospěl k názoru že:
Kvůli používání návěstidla výběru peronu před nádražím (a to v obou směrech) vlak stojí v zastávce dokud nemá volný celý úsek k další stanici. KimiR to obešel tím, že za stanici dal waypoint. Vlaky jezdí přes výběr peronu, ale jen díky tomu, že jsou ošálený waypointem. No a protože vlak projíždí přes výběr který hlásí zastávku (waypoint) vlak se na waypointu chová jako v zastávce. Je to jen teorie ale mohlo by to tak být? (simutrans 102.2)

Offline Lubak91

  • Devotee
  • *
  • Posts: 1065
  • Languages: CZ, DE
Re: jízda na koridoru,aneb jízda na autobloku
« Reply #5 on: March 20, 2011, 08:37:13 AM »
Někdo se v těch klackách rýpal a dojebal to... Už jsem psal minule, že se presignaly nějak moc kamarádíčkují, a místo aby předávaly vlak od klacku ke klacku, tak má třeba 6 návěstidel stejný znak. To zablokuje celou trať...

Offline meme

  • *
  • Posts: 132
  • Languages: CZ,EN
Re: jízda na koridoru,aneb jízda na autobloku
« Reply #6 on: February 09, 2013, 04:40:47 PM »
Bude ještě někd y fungovat autoblok? Případně, dá se nějak očůrat? (poslední stable simutrans)

A když už jsem u návěstidel: Jak funguje modré návestidlo a jak funguje staniční předzvěst? ( Funguje jako normální, tj. že ukazuje na další návěstidlo a jen vypadá jinak? Dle chování se mi zdá trošku jiná - Jaký je rozdíl při použítí long a staničního návěstidlla na jednokolejce s 2 kolejemi na zastávkách?)


A ještě k tomu autobloku: Jak použít autoblock a jak lastautoblock (já to chápu tak, že na trati se použije autoblok a na konci lastautoblock)
« Last Edit: February 09, 2013, 05:22:20 PM by meme »

Offline Vladki cz

  • Devotee
  • *
  • Posts: 2726
    • My addons, mostly roadsigns
  • Languages: EN, CS
Re: jízda na koridoru,aneb jízda na autobloku
« Reply #7 on: February 11, 2013, 05:56:07 PM »
Lidicky, zapomente na 3 znakovy autoblok. Simutrans nezna nic takoveho co by se podobalo realnemu signalu "Vystraha" - zlute svetlo - zpomal protoze na pristim semaforu je stuj. Vlaky v simutrans bezpecne zastavi i bez predvesti. (V experimentalu se neco na ten zpusob resi, ale nevim jestli je to jenom v planu nebo i neco je uz hotove). Takze autoblok na sire trati delejte z obycejnych signalu (S), nejlepe jednosmernych.

Predvest v simutrans funguje zjednodusene takto: pokud je nasledujici navestidlo zelene, ukaz taky zelenou. Jenze pokud to dalsi navestidlo je taky predvest tak to da zelenou jenom jestli i to dalsi (treti) je zelene a tak dal. Tudiz nasazet na sirou trat jednu predvest za druhou je blbina. To ze to driv fungovalo jinak je sice fakt, ale podle mne byla i tehdy blbost delat autoblok z predvesti. Zbytecne to vynechavalo jeden volny blok navic a tudiz snizovalo moznou hustotu provozu.

Modre navestidlo - pokud myslis to moje s pismenky ES nebo EP, je takovy pokus o kombinaci signalu se znackou end-of-choose (konec vyberu koleje), ale bohuzel funguje uplne stejne jako normalni signal nebo preSignal. Takze momentalne jenom jako dekorace pro modelare, kteri chteji mit na svem kolejisti serazovaci a vlozena navestidla. Ale mozna se nekdy hecnu a udelam patch ktery to zprovozni. Podobny problem je i s mym autoblokem, ktery se snazi kombinovat signal a znacku pro minimalni rychlost - zatim je to jenom normalni signal, ktery rychlost nijak neomezuje.

Stanicni predvest (ta co vypada jako opakovaci predvest) je uplne normalni preSignal jenom jinak vypada. Proto sem taky v mych semaforech na ni dal stejny pismenko - pismenka sou podstatny, vsechno ostatni je jenom pro potechu oka.

Long signaly maji smysl jenom tam kde mas jednokolejny usek s jednokolejnymi zastavkami. Pokud mas na kazde zastavce dve koleje, tak staci obycejne signaly, nejlepe tak aby kazda kolej na nadrazi byla pro jiny smer. A pokud ti vsechny vlaky zastavuji ve vsech zastavkach, tak signaly nepotrebujes vubec - zastavka (a waypoint) se chova jako signal. Stanicni navestidlo je zase jenom normalni navestidlo ktere vypada trochu jinak.

Last-autoblock. V tech mych jsem prohodil co je signal a presignal, tak aby bezny autoblok byl signal a posledni byl presignal. Presignal (predvest) ma v simutrans smysl zejmena na kolejovych krizenich (nadraznich zhlavich) kdyz potrebujes zajistit aby ti tam nevej vlak, ktery z toho krizeni nemuze hned odjet. Tak mu das pred krizeni presignal a vlak tam bude cekat dokud se neuvolni trat za krizenim. Jinak by ti vlak klidne vjel do krizovatky a zablokoval ji i pro vlaky, ktere by mohly klidne projet.

Kdyby mel nekdo zajem poslete planek jak mate udelanou trat a doporucim jaky signaly tam dat.