News:

Simutrans Wiki Manual
The official on-line manual for Simutrans. Read and contribute.

Simutrans? Simutrans!

Started by Tomas, December 16, 2008, 04:34:56 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

TommPa9

To jsme rád že nejsem sám komu se nahrávají věci do přílohy s nulovou velikostí :D

Tomas

Xlives

Musím udělit pochvalu, zatím to vypadá velice dobře. Bude do světa vypuštěna veřejná beta a nebo si musíme počkat na finální verzi webu?

PS: Taky bych měl trochu vylepšit Simutrans.webz.cz, protože konkurence dělá divy ;D

TommPa9

Tomáši vypadá to dobře...

Tomas

Veřejná beta ... no pokud to dopadne stejně jako s manuálem, tak to asi bude veřejná beta přinejmenším na hodně dlouho ;D

Sim

Libi se mi to.

Co se tyka textu, slibuju to uz nejaky patek VS, takze to slibim i tady verejne - mam v planu sepsat nejakej popis pro zeleznicni navestidla a jakysi navod k pouziti, v lepsim pripade vcetne popisu funkcnich struktur zeleznicnich systemu + rady, na co si dat pozor. Zatim nedokazu odhadnout, jakou to bude mit formu a rozsah, nicmene je to jedna z veci, ktera predpokladam muze spouste hracu pomoct, bez ohledu na to, zda jde o zacatecniky nebo pokrocile hrace. Nazvoslovi navestidel jsme s VS uz dohromady dali, takze ted uz je rada na me... a sem zvedav, kdy se k tomu dokopu :-D

VS

Líbí, líbí, líbí... Ohledně wiki je vždy otázka kdo to bude dělat a jestli to nebude vypadat blbě (jako použití wiki pro něco), ale připadne mi velice schůdné.

Tomas

Ááááá, náš Fantomas je zpět! Stýskalo se ti po nás? ;D
Jinak na Wiki sytém asi kašlu - takle není kdo by to dělal (zatím se mi podařilo přihlásit jenom TommPa9 :) ), a pokud by to bylo volně dostupné, tak by se to asi stalo snadným terčem vandalů.
Takže koho ještě můžu dobrovolně přihlásit?  ;)

TommPa9

Poslušně hlásím že se snažím napsat ten návod jak kreslit... (bohužel nevím jak správně a pochopitelně napsat větu: " kreslete pixel vedle pixelu tak dlouho, dokud to co zkoušíte kreslit nepřipomíná to předlohu")

VS

No, wiki má tu výhodu že člověk nemusí nic klohnit na koleně, jenom nainstaluje a píše třeba i sám - takhle jsem to myslel. Pochopitelně je to jenom jeden (můj) pohled na věc.

hApo

Mno jako já bych taky snad mohl spachtit nějaké popisky atd., možná mohu pomoci i s programováním(jsem trochu znalý v PHP a HTML).

Tomas

Měl bych na vás (jakožto konzumenty webu) dotaz ohledně chování aplikace. Adresy budou ve tvaru www.example.tld/param/param/param/
A mám dvě možnosti:
1) aplikace bude rozlišovat velikost písmen. Nebude sice možné vytvořit více stránek se stejným názvem kdy se názvy budou lišit pouze velikostí písmen, ale www.example.tld/neco fnkční bude a www.example.tld/nEco už hodí "stránka nenalezena"

2) aplikace nebude rozlišovat velikost písmen. To znamená, že se na adresu www.example.tld/neco bude moc dostat i po zadání www.example.tld/Neco, www.example.tld/NEco, www.example.tld/NECo,...

Která možnost bude lepší?

Sim

Tomas > pokud se jedna o verejne pristupnou zalezitost, je lepsi benevolentni prostredi, zvlast za situace, ze ve variante 1 stejne nemuzes mit dva objekty, ktere by se lisily jen velikosti pisma v nazvu. Takze ja jsem pro 2)

VS

Souhlas s (2), případně s automatickým přesměrováním na správnou adresu...

hApo

Pro uživatele, obzvlášť pro ty, co píšou se zaplým Caps Lockem, je asi lepší dvojka, ale zase bych řekl, že to přináší víc programování i problémů...

VS

Tak teoreticky stačí nacpat všude konverzi na velké písmena a je ;) Prakticky tam bude ještě něco navíc, ale kdo ví.

Tomas

Z programátorského hlediska jde o drobnou úpravu tří řádků , takže s tím problém není. Spíš uvažuji nad vyhledávači. Třeba Gůglu se nelíbí, když najde na více stránkách identický obsah a automaticky je penalizuje (posune ve výsledcích níž, nebo úplně odstraní). Záleží na tom, jestli vyhledávače fungují case-sensitive, nebo ne... což jsem nikde nezjistil...
Ale ten redirect na URL ve správném tvaru je docela zajímavý nápad - popřemýšlím :)

Sim

Chybicka se vloudila, prosim admina o smazani tohoto prispevku

Tomas

Pokud někoho zajímá, jak to vypadá s vývojem, tak:
jádro webu (to co není vidět, ale stará se o bezproblémový chod toho co je vidět) je kompletní - jde o téměř 15kB kódu (něco kolem 15 000 znaků), takže teď konečně můžu začít s prací na jednotlivých částech webu ;)
Veškeré nápady vítány...

Jan z Rokycan

Už dlouho nevyšla nějaká nová verze Simutransu? Že by se chystalo něco velkého? Myslím Pak 128? 8)

Václav

Nejnovější (nightly) verze spouštěcích souborů a vybraných grafických sestav je možné stáhnout z http://nightly.simutrans-germany.com/. Další grafické sestavy sice nemají své zastoupení na uvedeném serveru - ale zato jsou alespoň na SVN.

Ale jsou grafické sestavy, které nejsou ani na SVN. Tou je například Pak128.German. A jak název napovídá, informace je nutné hledat v německé diskusi - nebo v vláknu k jiným grafickým sestavám.

trimr

Mohl bych zkusit se přidat, kdyby se psala ta wikina. Něco málo vím.

trimr

Napadlo mě udělat složku s fotky ze hry. Klidně nych nějaké nafotil.