Také jsem se v minulém období zabýval průmysly. Šel jsem ale jinou cestou - úpravami současných průmyslů. Protože ale obrázky kreslit neumím, použil jsem obsrázky a) stejné, tj. ze základní sady či sady britain nebo japan (někdy i z cela odlišných objektů)
Protože součásti Simutrans jsou vydávány pod tzv. artistic-licencí, která dovoluje ji libovolně používat, modifikovat i distribuovat s tím, že je uváděn původní autor, nepovažuji svůj přístup za zločinný.
Něco mám funkční, něco rozpracované, něco pouze v myšlenkách. Vše co mám funkční lze nainstalovat aniž by byly nějak ovlibněny či narušeny původní průmyslové řetězce.
Předpokládám, že pokud se moje myšlenky někomu zalíbí, tak namaluje nové obrázky či alepoň nějak upraví stávající, aby dvě budovy s rozdílnou funkcí nevypadaly stejně. Případným zájemcům mohu poskytnout zdroje.
Masný průmysltentto průmysl mám funkční.
- hovězí a ovčí farma neprodukuje maso ale živý dobytek (livestock)
- živá zvířata zpracovávají jatka (z pak128.britain) a produkují "zvířecí čtvrtky" (quarted_meat
- čtvcená zvířata se zpracovávají v konzervárně a balírně masa
- konzervárna tedy přijímá zvířecí čtvrtky, ocel a produkuje konzervy
- balírna masa rovněž zpracovává čtvrtky, ale pprodukuje msao (mražené) a k tomu potřebuje plasty, nikoli ocel
Stavební průmyslI ten mám funkční
- hlína se těží v hliněném dole
- z hlny se vypalují cihly v Cihelně. K tomu je potřeba uhlí
- cihly se prodávají v upravených Stavebninách
- cihly (kromě jiného) potřebuje také nový objekt Staveniště
Dřevařský průmysl a výroba nábytkurovněž funkční
- pila mimo prkna produkuje i dřevní odpd (štěpku)
- štěpka se zpracuje v "dřevozávodě" na dřevotřískové desky a dřevené brikety
- současná truhlárna produje pouze jednoduchý celodřevený nábytek
- nový objekt Výroba nábytku potřebuje prkna, dřevotřísku, textil, sklo, kování
- nový objekt Kovodílna vyrábí kování a drobné nářadí (hardware) z kovů (oceli) a plastu
- v současném Obchodu s nábytkem nemá co dělat prodej hnojiba. A ani knih
Sklářský průmyslzatím rozpracován
- sklo rozdělit na současné sklo /jako materiál . tabulové) a skleněné obaly
- skleněné obaly by používala mlékarna, pivovar, vinařské závady, výroba nápojů
- ...atd...
IMPORT-EXPORTMám realizovaný Oil_import (dovoz ropy). objekt lze postavit pouze na pobřeží.
Vodní elektrárna - přehradaviz vlákno Přehrada
Další průmysly čistě CZ by mohly být
Vinařství, Pivovarnictví (upravit stávající - sladovna, stáčírna - pivo lahvové, sudové, tankové) . Nápoje - výroba PET lahví, Vodohospodářství: objekt studna, úpravna vodu (do pivovaru, sodovkárny???), recyklace odpadu (Spalovna by vedle elektřiny mohla produkovat recyklovatelný odpad)
Jaderná elektrárna by mohla produkovat vyhořelé články --> úložište odpadu Knihařství - mimo knihy i časopisy
atd, atd.
Další detaily příště bude-li zájem