Zdravím simutransáky. Po šesti letech hraní a konzumace vašich skvělých dílek jsem se i já rozhodl přispět svou rukou k dílu.
Tak za prvé: Mysleme "ekologicky". Pálit odpad ve spalovnách je "neekoligické" a neekonomické." Ekologie" je byznys a jako takový by se mohl objevit i v Simutransu. Mám představu, že by se odpad vozil do recyklovny a tam z něj vznikal kompost, recyklovaný papír, plasty, dřevní hmota a šrot. Určitě si řeknete, že to je hezký, ale co s tím, že? Část by se mohla odvážet k spalování jako odpad doposud, ne vše se dá využít,že? Ale třeba kompost (ale i hnojivo z drůbežárny) by mohl navýšit výrobu na polích místo elektrické energie. Pořád si nedokážu představit jak zemedělci dráždí obilí a nebo zeleninu el. proudem aby zvýšili výnosy.

Myslím, že by toto bylo realistické, ale nevím jestli proveditelné. Jsem lama a totální samouk v tvorbě pro Simutrans a rád si nechám poradit.
Ale k dalším produktům z recyklovny. Ty by mohli přispět buď to k zvýšení a nebo k zlevnění výroby, nebo prostě jako dálší zdroj materiálu. A protože "bio" a "recyklo" je "in" a "cool" mohli by nám přeprava koncových výrobků vynést více peněz.

Teď mne tak napadá, že kvůli realitě by se mohlo do již zmiňované drůbežárny a rybám vozit obilí a do kravína zelenina a tímto se zvýšit produkce. Aspoň by se člověk nemusel bát ochránců zvířat kvůli trápení domácích zvířat el. proudem.

A za druhé: Přemýšlím si vyzkoušet tvorbu průmyslu. Napadlo mne hodně věcí, ale zatím zkusím něco jednoduchého - mrazírny. Zamýšlím svážet potraviny a zamražovat je na mražené jídlo a to následně vozit do skladu. Ve skladu se z mraž. potravin stanou jednotlivé potraviny, které se budou dále distribuovat k prodeji. Jedná se mi o to, jak nastavit mrazírny a sklad tak aby potraviny vycházeli v té míře v jaké do nich přicházejí. Prostě vagón masa + zeleniny = dva vagóny mraž. potravin. A opačně. Je mi jasné že to nebude tak, že naložím 5t masa, 5t ovoce a 8t ryb jako 18t mraž. jídla a na druhé straně řetězce mi vypadne to samé, ale jedná se mi o tonáž. Možná se to bude zdát zbytečné, ale je to realita a o tu jde.
Tak to je zhruba vše. Budu rád, pokud mi někdo poradí, jak tyto dvě věci sesmolit. V prvním případě se asi bude muset zasahoval ve zdrojácích (nebo jak se tomu říka) a to je pro mne španělská vesnice , ale to druhé je snad proveditelné. Jak sem už psal, jsem BUF a teprve se učím co a jak. Proto se zeptám u odborníků. Perun s váma.