Omlouvám se, pokud snad něco vyznělo jako výhrůžka (?). Vysvětlím... i když je to delší.
Ano, rozbalovač paků existuje snad skoro tak dlouho jako Simutrans sám, a je to dílko šikovných českých ručiček

Pro úplnost, mých ne. A jelikož primární je grafika, zvládá jenom tu.
Pakový formát odlišný od obrázku a texťáku byl původně prostě forma jak do hry jednoduše nacpat data bez zabývání se nějakými složitostmi jako dekódování bitové hloubky apod. Prostě předžvýkaná kašička. Později ale došlo k rozhodnutí (Hajo, Volker), že depakovací nástroj se
oficiálně dělat nebude, protože se tím snadno zlikviduje hlavní podíl zneužívání (takovými těmi chtivými dětičkami pod deset které to přeplácnou hnědou barvou a řeknou že je to jejich skvělé dílo

). Oficiální stanovisko prostě jednou je takovéto, s tím já nic nenadělám, a i když ten program existuje (už druhé generace), je právě proto trezorová záležitost pro pár lidí, o kterých se najisto ví že s ním nebudou vyvádět blbiny jako rozbalovat všechny cizí paky a rozhazovat kolem.
Pokud se takový program (další, ne ten současný) objeví veřejně, mně to může být vcelku jedno, protože kdo chce, nějak to dokáže. A případná vina je snad na něm, ne na tvůrci programu, který je zamýšlen pro dobrou věc! Ovšem nemusí se to líbit někomu jinému "nahoře". A jelikož jakožto moderátor české sekce mám zodpovědnost za to co se tu děje, musel bych
něco udělat. Vůbec netuším co, a nebylo by to nic drastického, ale nerad bych aby to zašlo až tak daleko že bych zase musel hrát diktátora.
Prostě je to takové kontroverzní téma.
Vzhledem k tomu že hlavní "chráněný" obsah jsou obrázky, proti programu který dokáže měnit čísla v paku bez toho aby něco extrahoval by neměly být vážnější námitky. Proto jsem to zmínil.