The International Simutrans Forum

 

Author Topic: show industry upstreams on minimap  (Read 1904 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ӔO

  • Devotees (Inactive)
  • *
  • Posts: 2345
  • Hopefully helpful
  • Languages: en, jp
show industry upstreams on minimap
« on: September 09, 2013, 05:56:13 PM »
The game currently only shows downstreams on the minimap, and although this works great for producer industries, it does not work for consumer industries like power stations.


The only quirk here would be finding a colour that works well with the minimap.
Downstreams are in white, which is easy enough to see, but something like black would be quite hard to see.
I will suggest grey, B0B0B0 or C0C0C0, which should be visible on the minimap, yet still distinguishable from white.

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4855
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: show industry upstreams on minimap
« Reply #1 on: September 09, 2013, 06:01:58 PM »
Did you try with shift? ;)

Offline ӔO

  • Devotees (Inactive)
  • *
  • Posts: 2345
  • Hopefully helpful
  • Languages: en, jp
Re: show industry upstreams on minimap
« Reply #2 on: September 09, 2013, 06:29:32 PM »
 :o

another hidden feature I wasn't aware of.

There is just one problem I noticed. the minimap is very sluggish when shift is held down.

Offline An_dz

  • Web Admin
  • Administrator
  • *
  • Posts: 2841
  • D'oh
    • by An_dz
  • Languages: pt, en, it, (de)
Re: show industry upstreams on minimap
« Reply #3 on: September 09, 2013, 06:49:43 PM »
another hidden feature I wasn't aware of.
Same here. Amazing!

Offline IgorEliezer br

  • Devotee
  • Administrator
  • *
  • Posts: 4083
  • Cake recipes are cool... REALLY!
    • Igor Eliezer Architect and Urban Planner/Arquiteto e Urbanista
  • Languages: PT, EN, AutoLISP, Python
Re: show industry upstreams on minimap
« Reply #4 on: September 09, 2013, 07:52:43 PM »
Did you try with shift? ;)
People haven't been TL;DR'ing help texts again. *le sigh*

Offline Fabio

  • Devotee
  • Administrator
  • *
  • Posts: 2898
  • The Pak128 Guy
    • Visit me on Facebook
  • Languages: EN, IT, RO, FR
Re: show industry upstreams on minimap
« Reply #5 on: September 09, 2013, 08:12:01 PM »
still it would be nice an EXPLICIT option to show them, with shift reversing it.

Offline Aquin

  • *
  • Posts: 91
Re: show industry upstreams on minimap
« Reply #6 on: September 09, 2013, 11:10:31 PM »
Default could be upstream and downstream are shown. Pressing shift or ctrl will hide up or downstream.

Offline ӔO

  • Devotees (Inactive)
  • *
  • Posts: 2345
  • Hopefully helpful
  • Languages: en, jp
Re: show industry upstreams on minimap
« Reply #7 on: September 10, 2013, 01:01:11 AM »
People haven't been TL;DR'ing help texts again. *le sigh*

well, to defend myself, I didn't think shift was used as a modifier key. I thought it was only ctrl :)

Offline Spacethingy

  • *
  • Posts: 177
Re: show industry upstreams on minimap
« Reply #8 on: September 10, 2013, 01:51:46 PM »
Oo, that's useful! Thanks! I guess it's doubly hidden, as you've got to know to have the industry layer on first...