The International Simutrans Forum

 

Author Topic: {r7127- Scenario} Rotate the map and change position  (Read 1982 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Yona-TYT ve

  • Devotee
  • *
  • Posts: 1179
    • Simutrans-BLOG
  • Languages: ES
{r7127- Scenario} Rotate the map and change position
« on: April 01, 2014, 08:53:05 AM »



Turning the map, the screen it moves to another position.


- pak128.britain
- scenario growth.zip




Offline Dwachs

  • DevTeam, Coder/patcher
  • Administrator
  • *
  • Posts: 4564
  • Languages: EN, DE, AT
Re: {r7127- Scenario} Rotate the map and change position
« Reply #1 on: April 11, 2014, 06:50:04 PM »
sorry for the late answer. But could you please be more specific?

Offline Yona-TYT ve

  • Devotee
  • *
  • Posts: 1179
    • Simutrans-BLOG
  • Languages: ES
Re: {r7127- Scenario} Rotate the map and change position
« Reply #2 on: April 12, 2014, 01:23:45 PM »

Thanks for your reply


The problem is that  are shown 4 different positions by rotate the map.
For some reason  this only happens in pak128britain with scenario "growth".



Offline isidoro

  • Devotee
  • *
  • Posts: 1128
Re: {r7127- Scenario} Rotate the map and change position
« Reply #3 on: April 13, 2014, 12:22:46 AM »
I can reproduce in latest revision.  The attraction is the one that appears near (56,60) in the map.  I can't imagine why it happens.  Maybe it is related to the height and the point chosen for rotation is at a different height?  Nothing in connection with the scenario code, I guess.

Offline Dwachs

  • DevTeam, Coder/patcher
  • Administrator
  • *
  • Posts: 4564
  • Languages: EN, DE, AT
Re: {r7127- Scenario} Rotate the map and change position
« Reply #4 on: April 13, 2014, 11:21:36 AM »
The height of this spot is z=-17. This could be the issue here.

Offline Yona-TYT ve

  • Devotee
  • *
  • Posts: 1179
    • Simutrans-BLOG
  • Languages: ES
Re: {r7127- Scenario} Rotate the map and change position
« Reply #5 on: April 23, 2014, 07:54:49 PM »
I wonder why this was not fixed?  ???

Offline isidoro

  • Devotee
  • *
  • Posts: 1128
Re: {r7127- Scenario} Rotate the map and change position
« Reply #6 on: April 23, 2014, 10:11:32 PM »
Well, developers spend their time in what they like more or consider more important (this isn't a job).

Besides, the bug isn't a big deal, is it?  It is only a small offset due to choosing the wrong reference point for the rotation axis.  Just zoom out or move slightly each time you rotate the map, meanwhile.