News:

Want to praise Simutrans?
Your feedback is important for us ;D.

České addons aneb naše lidová tvořivost-diskuze

Started by TommPa9, October 04, 2008, 07:42:12 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

TommPa9

To je proto že se na nich zatím pracuje. Teď teda ne, máme dovolenou, trochu stávkujeme a hrajeme si :) Navíc by v příštím paku měly být spíš tramvaje a možná něco dalšího a poštovní vozidla nejsou zrovna na pořadu dne. (Ale grafika k nim možná někde je)

TommPa9

Ano ale neodpovídají současné koncepci :) Proto tam nejsou. Během zimy plánuju ucelený balíček poštovních vozidel - modifikaci aut na paletové zboží které jsou zatím dostupné.

KimiR

Měl by tu někdo zájem o D1 express,Tak nějak už mám Apee139 v D1 Ex,Ještě Bee a Bpee +380 v D1.Jak moc je vytíženost D1 v simutransu :)

VTPsim

Po dlouhé době opět vytahuju téma zastávek a přicházím s novu koncepcí zastávek Praha. Nově je rozsah zastávek mnohem větší (období od roku 1900 do nekonečno), taky počet jed. zastávek je větší. Nově jsou rozděleny na autobusové a tramvajové. Nově taky jsou plánovány nástupiště (něco na způsob terminálů u metra nebo aut. nádraží ve větších městech). Pro lepší představu přikládám obrázek a seznam všech nových zastávek

Seznam je bez záruky. Změny vyhrazeny :) 
9356 * 9380 * 9277 * 9272 * 9264 * 9411 * 9414 * 9446 * 9469

TommPa9

tony.p

můj nápad a Tom ho dotáhl do finální podoby.. :D :)

TommPa9

Ano, potřeboval jsem si odpočinout od jiného mnohem většího projektu, kterého se dočkáte již v příští verzi paku a na který řada z vás vůbec nečeká :D

benpat

Dotaz pro tvůrce? Nešel by prosím předělat RailJet do českých barev?

KimiR

já bych se spíše optal,není to trošku zatím zbytečné ?,nikdo neví jak to má vypadat,jestliže je v najbrtí barvě Taurus 1216.235.Neznámená to že někdo ví jak bude vypadat souprava.

greenling

cz
Dobrý den
KimiR & benpat
Já vám pomůže kan váš problém. Českých drah objednala od Siemens o 7 upravené soupravy Railjet.
Tyto sady jsou pak vázané na, protože nové lokomotivy třídy 380.
Rakouské železnice použity původní soupravy Railjet. Tři lokomotivy Taurus 1216 jsou malované barvy v Railjet.  ::-\
de
Guten Tag
KimiR & benpat
Ich kan euch bei euren Problem helfen.Die Tschechische Eisenbahn hat bei Siemens etwa 7 geänderte Railjet Garnituren bestellt.
Diesen Garnituren werden dann mit denn neuen Lokomotiven der Baureihe 380 gekuppelt.
Die Österreichisch Eisenbahn verwendetet Originale Railjet Garnituren.Drei Taurus Lokomotiven 1216 werden in Railjet Farben Lackiert. ::-\
Opening hours 20:00 - 23:00
(In Night from friday on saturday and saturday on sunday it possibly that i be keep longer in Forum.)
I am The Assistant from Pakfilearcheologist!
Working on a big Problem!

benpat

Ahoj, prosím nešla by znovu nahrát jednotka 460ČD v najbrtu zde na web? Když jsem předělával Simutrans tak se mi ztratila a když si pak co je zde stáhnu znova, tak tam nění, děkuji. :)

KimiR

Ahoj mám dotaz,jak zapsat *.dat když mám vagon ložený auty,já zatím na to nepřišel a simutrans mi nejde spustit.Bo mám nějakou chybu při zápisu souboru dat a já nevím jakou,nemohl by mi někdo poslad správně zapsanej dat na vagony s auty ?.Předem díky

Václav

KimiR, problém může být v názvu zboží.

Tady je kód dat souboru jednoho z vagonů na auta, který je v Pak128.

obj=vehicle
name=Car_Waggon_1
copyright=Raven
waytype=track
engine_type=None
freight=Autos
payload=4
speed=80
power=0
weight=12
cost=590000
runningcost=10
intro_year=1925
intro_month=1
retire_year=1959
retire_month=11
smoke=-1
sound=-1
emptyimage[w]=car_waggon_1.1.0
emptyimage[se]=car_waggon_1.1.5
emptyimage[s]=car_waggon_1.1.6
emptyimage[sw]=car_waggon_1.1.7
freightimage[w]=car_waggon_1.2.0
freightimage[se]=car_waggon_1.2.5
freightimage[s]=car_waggon_1.2.6
freightimage[sw]=car_waggon_1.2.7

Snad to pomůže.

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

KimiR

já to zapsal takto

obj=vehicle
name=A-CZ DDM915
Copyright=KimiR
waytype=track
good=Cars
freight=Cars
payload=10
speed=160
cost=300000
weight=31
length=13
RunningCost=8
intro_month=1
intro_year=2011
EmptyImage[w]=DDm915_prazdne.0.0
EmptyImage[nw]=DDm915_prazdne.0.1
EmptyImage[n]=DDm915_prazdne.0.2
EmptyImage[ne]=DDm915_prazdne.0.3
EmptyImage[e]=DDm915_prazdne.0.4
EmptyImage[se]=DDm915_prazdne.0.5
EmptyImage=DDm915_prazdne.0.6
EmptyImage[sw]=DDm915_prazdne.0.7
freightimage[w]=DDM915_prazdne.1.0
freightimage[nw]=DDM915_prazdne.1.1
freightimage[n]=DDM915_prazdne.1.2
freightimage[ne]=DDM915_prazdne.1.3
freightimage[e]=DDM915_prazdne.1.4
freightimage[se]=DDM915_prazdne.1.5
freightimage=DDM915_prazdne.1.6
freightimage[sw]=DDM915_prazdne.1.7

Ale to je asi blbě jak koukám.díky zkusím

Václav

No právě - auta jsou vedena jako autos, nikoliv cars.

KimiR

kr.is.tal

Dobrý den, hraji simutrans už delsší dobu. Mám však problém s tím, že se mi nějaké nové addony nechtějí načíst a hra spadne. Našel jsem zde topic kde už se na toto téma někdo ptal. Odpověď zněla aby ten addon vymazal. Mám stažený simutrans 112-1 a pak CS 2.1. Stáhl jsem si například soubor SOR+bytovky. Některé autobusy se mi načetly, ale SORy 18M nikoliv. Proč některé jedou a některé ne a jde to nějak obejít?

Václav

Podívejte se na to, v kterém adresáři addony máte.

Ty je totiž možné mít jak pohromadě s základními soubory grafiky daného paksetu (což je sice použitelné, ale je to velmi nepraktické) - nebo ve speciálním adresáři.

Ten speciální adresář je: <simutrans>/addons/pakset - kde místo pakset bude správný název paksetu, např. pak96.comic - nebo při pak128 to bude pak128 - při pak128.cz to bude pak128.cz (... atd. - prostě názvy obou adresářů musí být shodné).

Je-li v hlavním konfiguračním souboru (<simutrans>/config/simuconf.tab) zadána možnost singleuser_install = 1, tak veškeré addony budou v hlavním instalačním adresáři hry.

Je-li však v hlavním konfiguračním souboru (<simutrans>/config/simuconf.tab) zadána možnost singleuser_install = 0, tak veškeré addony budou v adresáři, který se automaticky vytvoří v uživatelské složce Dokumenty, pokud jde o Windows - ale s jinými OS zkušenosti nemám.

Takže pokud je addon uložen v tomto speciálním adresáři, je nutné při výběru paksetu v úvodním dialogu vybrat Load with addons.

Tuším však, že pokud jde o addons adresář, tak by instrukce k němu měly být někde ve foru, v angličtině - protože tohle je docela stará záležitost.

kr.is.tal

Asi jsem to špatně napsal. Jde o to, že mi některé z těch objektů napíšou chybu. FATAL ERROR ....OUT OF IMAGE (more than 65543!)

Václav

Tak to ale znamená, že těch addonů máte příliš mnoho.

Podívejte se, které addony máte v sestavě, aniž byste je v poslední době kdy použil (které jste si stáhnul třeba proto, abyste je vyzkoušel - a pak zjistil, že je k ničemu ... ale už je nesmazal), a smažte je.

Pokud jste původní pak128 rozšířil právě o grafiku Pak128.cz, tak se není čemu divit - protože Pak128 obsahuje tolik grafiky, že se i v výchozí sestavě velmi blíží tomu limitu.

KimiR

Ahoj dotaz,existuje Sysel (Bfhpvee) či Panter (čd 440, 640 a 650) tu do hry?

kr.is.tal

KimiR

Miziiik

Zdravíčko,
když jsem dnes chtěl začít hrát novou mapu s CS pakem 0.2.1, tak jsem si všiml této chybky u stanic, které jsou vlastně o 180° otočené oproti kolejím (to samé i u úzkokolejky).

P.S.: Pod ten Prior by se hodilo podložení, ať nestojí na trávě, když je menší než políčko (nebo k němu něco dát) a u paneláků to samé nebo tam něco dát. Je to divné mít uprostřed velkého města panelák a před ním jen čistou trávu (bez rostlin, chodníku ke vchodu apod.)

P.S. 2: Co takhle odstranit defaultní vlakové depo když už máme svoje? (Popř. i zastávky, stanice a nádražní haly?)
http://msim.8u.cz/ Můj web o hře Simutrans - Moje addons, návody, odkazy, apod.

Václav

K této budově mám co říct - protože jsem jí připravil já, před hodně dlouhou dobou, ještě s jednou hodně starou verzí TileCutteru, která jednotlivé díly stavby ponechala pohromadě, takže bylo poznat, který díl je který - ale která měla problémy s vytvářením *.dat souboru takže si člověk musel pohrát s souřadnicemi, aby budovu dal dohromady.

Ale tohle je nějaké divné - protože u mne to při hraní fungovalo správně (tedy že cedule názvu stanice byla ke kolejím) a v takovém stavu jsem to samozřejmě zveřejňoval. Jenže netuším, kde mám zdrojové soubory (když nebudu brát v potaz ty, které jsou zde).

Miziiik

Václav: Tak jsem něco zkusil. Založil jsem novou hru a udělal jsem koleje do "kruhu" a postavil jsem budovy ke každé straně (rotaci). Toto je výsledek:

Václav

Koukám. V severo-jižním směru je to OK. Ale v západo-východním nikoliv. Ale stejně je to divné.

Asi by to chtělo vyzkoušet chování v jiných paksetech.

jejda, příspěvek číslo 2900

Miziiik

Zkusil jsem to v klasickém pak128 r1303 ze SVN a vypadá to uplně stejně jako v CS paku.

Václav

Ale ne. Já myslel vyzkoušet v jiných paksetech otáčení budov stejného typu (a s čtyřimi rotacemi), které tam jsou přítomné - tedy pokud jsou.

Například v pak96.comic - ale tam nejsou. To vím, protože pak96.comic hraju a aktuálně pro něj vytvářím budovy a dopravní prostředky. A budovy, kromě textilky, jsou alespoň částečně podle budov v mém okolí.

Miziiik

Jasné. Chtěl jsem to zkusit v pak128, ale narazil jsem na to, že tam mají staniční budovy pouze dvě rotace, takže jsem to nemohl ozkoušet. Jdu zkusit pak128.Britain.

EDIT: Tak u britského paku jsou zas opačné rotace jinak. Vypadá to na chybu hry. Postnul jsem to do Bug Reports ( http://forum.simutrans.com/index.php?topic=12824.0 ), tak uvidíme.

Vladki

Vyzkousej co to dela pri rotaci mapy. Treba sou jenom blbe ocislovany rotace v paku. A taky kdyz vybiras budovu v toolbaru podrz ctrl, nabidne se vyber rotaci.

Miziiik

Podle příspěvku v Bug Reports i Ters potvrdil, že jsou rotace promíchané i u pak64. Pomocí CTRL vše funguje, chyba bude někde v tom automatickém vybírání.

greenling

Dobrý den 
Našla jsem fotky nové české Railjet.
Zde je pár obrázků!

Opening hours 20:00 - 23:00
(In Night from friday on saturday and saturday on sunday it possibly that i be keep longer in Forum.)
I am The Assistant from Pakfilearcheologist!
Working on a big Problem!