News:

SimuTranslator
Make Simutrans speak your language.

České addons aneb naše lidová tvořivost-diskuze

Started by TommPa9, October 04, 2008, 07:42:12 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Lubak91

Jestli se tedy do toho pustím, tak bych mohl vypustit ještě zajímavější čelo, tzv. Gumáka :D
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Sim

Lubak > prosim objasnit, co je gumak - krome poloviny paru holinek O:-)

Jinak se chci zeptat, co jsem jeste komu slibil - z hlavy si vybavuju vuz ruskych zeleznic, do kteryho jsem se porad jeste nedokopal. Chrochtatlo - zatim ve zkusebni verzi - je venku a me honi "mlsna" na nejaka dalsi vozidla... ale nechci se poustet do neceho noveho, pokud nekdo ceka, az vyplodim neco slibeneho.

tony.p

Sim > mohl by jsi udělat nějaky balkánovy vagony na 160km/h. Zatim jsou jenom na 140km/h a to mě dost omezuje.

benpat

Já bych byl taky pro balkanizaci a až budeš šmoulovat 810 udělal bys prosím tu 809?

Lubak91

Sim: Gumákem nazývám tu potvoru vlevo, je to tak divný až se mi to líbí :D

Nebo mám raději udělat napodobeniny DASHe nebo brejláče? :D
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Sim

tony.p > pokracovani balkanizace je v planu, ono jde spis o to, ze se behem toho procesu tvorby deje i par veci navic - u zatim vydanych balkanovozu rady Y to uz bylo naznaceno. Stavajici predelavam na zhasinaci a snazim se dodelat i slovenske verze, kterych neni zas tak malo, jak jsem v prvni chvili cekal :-D

benpat > 809 bude ... dokonce i 811 ;-) ... nech se prekvapit

Lubak91 > samosebou si kresli, co te bavi - ja mam jen dojem, ze minimalne ten gumak uz v zakladni sade je, nebo ne?

Lubak91

Tuším že v základní sadě je finská motorová jednotka, toto je belgická elektrická :D Byl to jen takový nápad že si udělám pár zahraničních vozidel, pustím se do Traxxů Br 145/146/185/186/245/246/285/286 apod. v několika verzích a pak ES64F4 a ES64U4.

Lubak91

No ono je to všechno víceméně na jedno brdo, liší se drobně v parametrech ale hlavně v nátěru, (přebarvovat mě právě moc nebaví) takže si asi udělám gumáka, z něho vyjdou belgické IC vozy které jsou identické a k nim taková belgická krysa. Z ní vyjde řidičák k těm IC vozu jelikož má stejné čelo. Pak patráky atp... mám toho tak na 2 roky :D

tony.p

Sim- mužu vydat ty moje vagony? ptám se tě protože jsou postavené na tvých šablonách a jsou na nich použity části tvých vagonů. Jednalo by se o Bmz a Amz rakouských ÖBB

Sim

tony.p > nevidim v tom jediny problem ... pokud jsi pouzil tvarovani kastle, podvozky, cela vozu s prechody - to vsechno beru jako ze je jakasi sablona, takze volne k pouziti. Jako autora v .dat souboru tedy uved sebe.

Vyhrady bych mel, kdyby nekdo vzal muj vagon, predelal tam par pixelu a vydaval to za svoje dilko. Nebo v pripade, ze by tam neco domrsil (v .dat nebo v grafice) a naopak tam neprepsal autorstvi, takze bych byl za blba ja.

Jinak - pokud muzu doporucit - vydej to napred jako testovaci verzi, i me se bezne stava, ze tam nadelam nejaky chyby, ktery se projevi az po chvili "provozu" ve hre...

tony.p

nejsem si jenom tak jistej s těma barvama. možná to pak ještě předělám. screeny pošlu co nejdřív.

Sim

Vypada to hodne dobre, barvy bych nechal. Jen mi trosku nepasuje pocet oken ... v bocnim pohledu je dobre videt, ze prvni trida ma 9 a druha 11 oken, coz asi sedi. V iso pohledech tam ale mezi prvni a druhou tridou rozdil prakticky nevidim - lehce se to lisi na krajich vozu, ale o dve okna to urcite neni... roztece v prostredni casti vozu jsou u obou trid totozne...

tony.p

ono aby se na tu druhou třidu vešlo těch 11 oken tak sem ty krajni maly okna udělal na jeden pixel a nalepil je až k dveřím.
nevite ještě náhodou kolik měří 1216-Taurus?

Sim

tony.p > ty okna to chce posunout v celem rozsahu, jinak to vypada, jako by na sebe pohledy nenavazovaly...

1216 Taurus:
Hnací síla    6400 kW
Maximální rychlost    230 km / h
Celková hmotnost    87 t
Délka přes nárazníky    19580 mm
Sablona Simutrans A9 http://sim.jawajizda.cz/ruzne/simutrans/sablona/podlaha_a9.png

tony.p

ty okna ještě pořeším. a děkuju za info k Taurusu

tony.p

Sim

tony.p > do hry bych ho daval ve standardnim provedeni. Pokud by se ti chtelo kreslit rekordmana, dal bych ho do hry na jeden mesic - ten, kdy zminovany rekord vytvoril. A samosebou s patricnou prirazkou v provozu, protoze se na nej tenkrat pripravovala extra trat a zastavoval provoz :-D

tony.p

a kolik bys tak dal na ten provoz? ve standartnim červeným už ho mám.

Sim

rekneme dvou az petinasobek standardni ceny?

tony.p

to by šlo. už jsem předělal ty okna u Bmz ÖBB.

Lubak91

Člověk odjede na pár dní pryč, a už se objeví konkurence :D Musím začít makaaat ;)

TommPa9

To bys mohl... já teď začal pracovat na dvou supertajných projektech... které nemají nic společného s vozidly (i když čistě technicky...)

Mimochodem jak na to tak koukám tak budem mít verzí Tauruse jak na... no hodně! jenom si vybrat...

Václav

tony.p: už se těším, až ty vagony vyzkouším v ostrém provozu. Vypadají totiž docela dobře.

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

TommPa9

Já bych tonyho tolik nehonil. čím víc si dá na čas s vypuštěním (to znamená čím víc bude sám testovat) tím líp může pak výsledek vypadat... (hlavně nezapomínat na Shades)

TommPa9

Tady je současný vývojový stav jednoho z tajných projektů. druhý projekt se mi sem nevejde z důvodů svých extrémních rozměrů ;)

PS.: to černé na vrcholech cípů mají být svody okapů...

tony.p

TommPa9- jenom aby se potom ty Taurusy líbily. Já z nich moc nadšený nejsem, ale jsou teprve ve fázy testů.

TommPa9

No uvidíme... já taky všechno X krát přemalovávám než se mi to opravdu líbí... mimochodem co říkáte na Hvězdu?

VS

Veliká :) Teda, ne že bych tam kdy byl anebo věděl jak je velká ve skutečnosti. Pokud by se to mělo srovnávat s tím kostelem, který už máš...?

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

TommPa9

Menší se mi špatně malovala :D Navíc plánuji, že narozdíl od Bartoloměje který je více méně dejme tomu v míře k městkým budovám, bude Hvězda jako "volno přírodní" stavba

TommPa9

Testovací verze Hvězdy. Naštěstí jsem ještě neudělal variantu s bojištěm a rekonstrukcí bitvy...

tony.p

mám tady testovací verzi rakouských vagonů Bmz a Amz pro rychlost 200km/h

TommPa9- doufám že ti nevadí že je na obrázku tvoje loko.

ještě drobná oprava provozních nákladů a cen vozidel

tony.p

mám tady další rakouské vagony Bmz a Amz tentokrát pro rychlost 160km/h + na obrázku jsou vidět i Taurusy

Lubak91

No, Haruovej bejk nikdy 1216 podobnej nebude, sám jsem tuto cestu zavrhl. Nějaké informace jsou zde: http://br145.de/SiemensPdf/Rh1216-oebb.pdf

TommPa9

Quote from: tony.p on February 20, 2010, 01:52:51 PM
TommPa9- doufám že ti nevadí že je na obrázku tvoje loko.

A mělo by mi to vadit? Předpokládám že ne. Přece jenom jsou moje 380tky zatím v podstatě jediné provozované lokomotivy na rychlost 200Km/h takže jejich nasazení na tyhle vagony je pochopitelné.

Jinak Lubák má pravdu, Haruovo Taurus má do 1216 hodně daleko (asi jako můj)