News:

Simutrans Tools
Know our tools that can help you to create add-ons, install and customize Simutrans.

České addons aneb naše lidová tvořivost-diskuze

Started by TommPa9, October 04, 2008, 07:42:12 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

Vladki

Vsiml jsem si drobnou grafickou chybku na kolejich od Sima. Na kazdym policku je jeden svetlej pixel mimo kolejove pole, docela to taha za oci. Je to videt pouze v jednom natoceni ale na vsech typech koleji. Slo by to do noveho vydani pak128.cz opravit?

Vladki

Generator pamatek v mych hrach si nejak oblibil chodovskou tvrz, a stavi ji v kazdem druhem meste. Jde to nejak omezit? A kdyz uz sem na ni tolik koukal tak mi zacalo vadit ze je takova opustena na prazdnem travniku, tak sem si trochu pohral s dlazbou a udelal k ni pekne chodnicky, strom, lavicku a zivy plot, aby lepe zapadla do mesta. Co myslite? Je to lepsi?

Update: druha verze - chodnik kolem dokola, bez ziveho plotu, chnce=10 at je to opravdu ojedinela kuriozita.
Zdrojaky ke stazeni: https://uran.webstep.net/~vladki/simutrans/pak128/chodovska_tvrz.tar.gz

TommPa9

Určitě to jde udělat myslím že to určuje parametr "chance=číslo" ale nejsem si jistý radši se podívej na wiki-s pozadím je to lepší ;)

meme

Quote from: VTPsim on October 24, 2012, 04:06:45 PM
Přináším nejstarší a nejmenší vozy od Soru. Jedná se o C 7.5 (1993-2001) a jeho městský klon C 7.5 (1996-1997), který se vyrobil jen v několika málo kusech
Doufám že dobře poslouží v malích provozech :)
Máš ta data prohozená + na 1 rok bus kupovat nikdo nebude

Přesunuto z downloadů. ;) Já si tady nenechám dělat paseku :D TommPa9

TommPa9

Spousta lidí to na "je to zastaralé, pryč s tím" nehraje ;) Ano, něco se objeví na rok nebo na dva ale mezi tím si to někdo koupí a používá dalších 30 let... Já v tom nevidím problém a hra nijak neznevýhodňuje zastaralá vozidla, pokud mají srovnatelné parametry jako ty nezastaralá... (no znevýhodňuje ale počítá se to, že jsou "modrý"?)

meme

VTPsim

jaká data (počet míst,výkon atd.)?
Právě že B 7.5 byla ve výrobě jen jeden rok a já to zpravidla uvádím podle skutečnosti. A myslím že srážky za zastaralost ve hře nejsou (nebo se pletu?).
9356 * 9380 * 9277 * 9272 * 9264 * 9411 * 9414 * 9446 * 9469

meme

V příspěvku (jsi to měl / máš) přehozené ;)

Vladki

Quote from: meme on October 24, 2012, 06:57:02 PM
Tam nejsou srážky ze zisku? :O

V simutrans standard neni zadny postih za zastarala vozitdla, ale v experimentalu se u zastaralych vozidel zvysuje cena za provoz (udrzbu).

greenling

Dobrý den
Přiložený obrázek vypadá velmi dobře.
To mi dal nápad.
Opening hours 20:00 - 23:00
(In Night from friday on saturday and saturday on sunday it possibly that i be keep longer in Forum.)
I am The Assistant from Pakfilearcheologist!
Working on a big Problem!

Vladki

Upravil jsem trochu dat soubory pro rotundy od jk271, tak aby byla trochu vetsi sance ze se ve hre vubec objevi.
Rotunda na ripu by se mela objevit ve volne prirode, rotunda znojemska ve meste.

Sim

Opravil jsem bily pixel na tratich ... Vladki, diky za nalezeni chyby. Ja si toho nevsiml.

http://sim.jawajizda.cz/ruzne/simutrans/way.trat45.rar

Vladki

VTPSim: lavicka v te svetle zastavce vypada spis jako klandr. V tech tmavych se to zase splyva s tou zadni stenou takze tvar lavicky neni videt skoro vubec. A zastavka s modrou ceduli bez budky je nejak divne prekroucena.

VTPsim

Vladki: Ale takhe zakroucená má být. Viz foto. A lavička se mi zdá v pořádku. Záleží na názoru

Vladki

Tak v tom pripade se omlouvam, takovouhle hruzu sem jeste nevidel. Myslel sem ze to ma byt takova ta klasicka co byvala na tramvajovych peronech, kombinovana s kosem na smeti.

VTPsim

Takové jsou v Praze a v okolí jsou docela časté a nezabírají tolik místa na chodníku. Ale taková typická tramvajová zastávka není špatný nápad. Snad si na to najdu čas. :) 

Pokušel sem se o SOR BN 8.5 ale nezdá se mi ta šikmina. Jaký je váš názor?

Vladki

Tak si tak ruzne hraju a koukam na pamatky z pak128.cz. Skoro kazda vesnice ma naves... Ale pripada mi ze ty budovy na ni jsou moc velke v provnani s ostatnimi. Mozna by to pomohlo cele zmensit na 2x2 policka. A navic se vygeneruje snad do vsech mest a vesnic. Chtelo by to upravit chance, a nebo rovnou pouzit misto radnice.

Druha chybka se tyka cs_kosteliku od Lubaka. Je nejak spatne rozsekany - pri jednom otoceni mu chybi vez. Pri skryti obyc domku se jedno policko pred kostelem zmeni na staveniste, a pri uplnem skryti zase jedno rohove policko chybi. Asi pokus o "ementalsky" dum, ale nejak nevysel.

Sim

Mam tu reklamaci - tramvaj Rinhoffer je graficky pekne zpracovana, ale ... v bocnich pohledech je jen 2D. Je to docela skoda, protoze v ostatnich pohledech je dobre zpracovana a i v tom bocnim si s tim musel MHD hodne vyhrat.

http://forum.simutrans.com/index.php?topic=553.msg79719#msg79719

David

Kde si můžu stáhnout ta nová vozidla pro úzkokolejku a parní lokomotivy, které byly přidány do CS PAKu?
Předem Díky.

TommPa9

Zatím nikde ale před vánoci to tu bude v aktuálním paku128.cs

Mimochodem i mistr tesař se někdy utne... Zkoušel jsem poupravit Albatrose nulku a místo toho mi vyšel... no řekněme Taťka Šmoula...

TommPa9

Aby bylo vidět, že nespíme zimním spánkem...

KimiR

Ahoj,měl bych dotaz,jak se vám líbí toto.Lukáš

VTPsim

Tos mě teda doběh, zrovna byla na programu dne (až dodělám to ostatní) :D

Dobré, ale tak pro pak64. Je moc malý.

KimiR

jak malý,normální skřín ze šablony na bmee pro pak 128

VTPsim

No jo, ale Bbdgmee neodpovídá šabloně UIC-X ale UIC-Z (je delší)
Já bych toviděl takto (viz obrázek)

Sim

KimiR

Quote from: VTPsim on December 15, 2012, 07:49:54 PM
No jo, ale Bbdgmee neodpovídá šabloně UIC-X ale UIC-Z (je delší)
Já bych toviděl takto (viz obrázek)

Vždyd ti píšu že to je šablona na Bmee :D ,ono se to možná nezdá,ale je to tak,jen teda ty ho maluješ jak koukám,já si ho nafotil

KimiR

Vladki

Hraju ted cs pak s casovou osou, a mel bych jeden pozadavek - ponechat polni cestu (30 km/h) at se muze stavet i v dnesnich dobach - sem tam se hodi pro nejakou malo vyuzivanou levnou cestu.

VTPsim

To byla mistifikace z mé strany :-[. Mě to zmátlo, protože ty to máš v JPG a ne v PNG...

KimiR

Tak dobře,tak to dám sem v PNG,aby se neřeklo :)

Vladki

Drobna designova pripominka k silnicim. Prohodil bych grafiku silnic pro 15 a 35 km/h. Je divny kdyz se mi pri rustu mesta zacina nahrazovat celkem pekna dlazdena silnice s chodnikem, sterkovou bez chodniku.

KimiR

Neví někdo jak se spoju 2 vagony do kupy,tedy u toho Bbdgmsee236,potřebuju spojit vagon s cestujicími a vagon s poštou,ale mi to nechce chodit a přes Makeobj to neumím.Ale normální pakhelper mi to neveme a napíše chybu.Neví někdo jak na to ? Lukáš

tony.p

co na tohle řekne odborná veřejnost?  :)
je to jen návrh.. časem bych dodělal svítící okna, více rotací, a více variant (počet pater, barvy fasád a střech, detaily na chodníku atd..)

Vladki

Pekny domek. Strecha mi pripada hodne strma, chodnik mozna zbytecne siroky - ve meste mas chodnik uz jako soucast silnice, takze pridavat ho k radovym domum je podle mne zbytecne. A do prizemi bych pridal barevne vyvesni stity k obchudkum - zelovoc, reznictvi, a tak...