News:

The Forum Rules and Guidelines
Our forum has Rules and Guidelines. Please, be kind and read them ;).

České addons aneb naše lidová tvořivost-diskuze

Started by TommPa9, October 04, 2008, 07:42:12 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 15 Guests are viewing this topic.

meme

A ještě dotaz: Mohl by mi někdo dát seznam českých poštovních silničních vozidel ( roky 1930 - 2020 ) ?  Děkuju moc (myslím vozidlo do simutrans )

Václav

Škoda 706 RTO (již od roku 1900)
Mercedes Actros (DHL)
Ford Transit (PPL)

... a pokud vím, jiná nejsou ...

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Lubak91

So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Václav

benpat

Dnes se na tratích SŽDC proháněla zajímavá souprava. Na této fotce jde krásně vidět zaoblení čela. Na tuto soupravu si ještě ve hře počkáme.

Složení soupravy: Sysel 001 + 2*Bdmtee + 380019

TommPa9

No tak tohle skoro vypadá jako lehce upravené čelo z Messerschmitta? Má to jisté podivné kouzlo...

Quote from: VaclavMacurek on August 15, 2011, 06:36:40 PM
Škoda 706 RTO (již od roku 1900)
Mercedes Actros (DHL)
Ford Transit (PPL)

... a pokud vím, jiná nejsou ...

Škoda 706 RTO (1956-1972)
Škoda 706 MT (1960-1989)
Škoda 706 RT (1949-1960)
Ford Transit (1986-2000)
Návěs DHL (1998-xxxx)

a to jsou jen poštovní vozidla z mojí tvorby. Vím, že na nějaká vydal i Lubák a dají se určitě někde najít a pak měl někdo rozpracovaný návěs s kontejnery pošty?
+obrovské kvantum poštovních vagonů od Sima

PS: je mi obrovskou záhadou kde jsi vzal ten rok 1900? takhle přestřelit mi není podobné a navíc poštu takhle brzo nevozím-není na to zastávka sdružená se zatávkou pro autobusy.

Lubak91

Jejej, moje školní stanice, kam se za dva týdny vrátím :D

Jak se objevily první fotky, zkusil jsem si ho nanečisto udělat do trafficu. Základ je Bdt, podvozky jsou z Bmee, nátěr z Bee, klimaagregát z Wlabmz, čelo je esmeralda řezaná prototypem kvatra, dveře jsou z 954, nápisy na nich z fotky, vzduchojemy tuším ze 163...
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

benpat

Tommpa: To kouzlo se skrývá v tom, že Sysel a Messerschmitt mají stejná čelní skla podobně jako pult, řídící soft atd.

Lubak: Pak je můžem srovnat. Musím říct že čelo je fakt zrádné.

tony.p

já byl v 961, nebo jak vy říkáte Sysel, když se v Parsu stavěla. někde jsem četl že má shodný řídící pult jako 380ka. a materiál čela je stejný jako u regionovy, tedy sklolaminát.

Václav

Abych tak řekl, pokud v hře nebudou řídící vozy (a obousměrné vlaky), tak je tohle jen okrasa, která bude mít význam jen pro některé hráče.

Lubak91

VM: Nějak nerozumím tvým myšlenkovým pochodům... Díky Pak128.CS work company ;D máme řídících vozů nad hlavu... A že má význam jen pro některé hráče? Jiným hráčům se nehodí lokomotiva na konci vlaku a tudíž ušetřený peron?

Sim

Lubak91 > ja to vidim tak, ze pro VM neni nutny ridici vuz, kdyz hra "umoznuje" sunout se soupravou s klasickym UIC-X/Y/Z vepredu bez stanoviste firy plnou rychlosti ;)

benpat

Našel jsem detail čela. Tady je vidět všechno.

TommPa9

Krása! No a teď to uděláme jako v legii? :D dobrovolnící kteří se hlásí na tvorbu tohohle úchvatného řidičáku krok vpřed :D

Lubak91

No on ho někdo udělá, ale jiný si řekne že to zvládne líp a udělá ho líp ;D

benpat

Už jsem několik kroků napřed.  ;D Ještě to trochu sesyslit a udělat otočenou verzi.

Lubak91

Že by to ve mě zase vyvolalo nezdravou dávku soutěživosti? Takhle vzniklo velké množství mojich projektů...

Voilà, sedmistý příspěvek :P

Lubak91

benpat

Však uvidíme čí verze se bude více podobat. :D

TommPa9

Děcka neperte se mi tu na pískovišti nebo vám seberu lopatičky a kyblíčky ;) každá verze je vítaná takže žádný hádky :D já jsem taky začal svoje ušatý dělat jako reakci na tonyho :D (ačkoliv jsem byl hotovej dřív)

meme

TommPa9: Můžu poprosit o odkazy? Našel jsem jen tu škodovku ...

Sim

meme > chapu ze formular hledani funguje tady na foru na dve veci, ale zakladni znalosti fungovani hry by te ve spolupraci s prirozenou intuici a aspon stopovymi prvky inteligence mely pomerne jednoznacne navest hned na prvni (zvyraznene) tema diskuse Tvorba s nazvem    České addons aneb naše lidová tvořivost http://forum.simutrans.com/index.php?board=70.0

Na stranu druhou, mozna by nebylo od veci to prejmenovat na "Addony ke stazeni" nebo neco takoveho.

Václav

Quote from: Lubak91 on August 16, 2011, 07:13:11 PM
Díky Pak128.CS work company ;D máme řídících vozů nad hlavu... A že má význam jen pro některé hráče?
Já měl na mysli vozy, které se budou ve hře chovat jako řídící vůz - zatím jsou jen nakreslené, ale chovají se jako normální vozy. Proto mají význam jen pro některé hráče.

Kdyby ale ve hře byla implementována řídící vozidla, tak už by to bylo o něčem jiném.

Lubak91

Sim

VaclavMacurek > a jak by se mel ridici vuz ve hre chovat????

Václav

Tak trochu jako "nemotorizovaná" lokomotiva - to znamená, že vlak by po dojetí do konečné stanice neprovedl tu šílenou otočku, ale jel by "pozpátku" - tedy buď řídícím vozem vpřed nebo vzad, podle toho jak byl vlak sestaven v depu - a podle toho, o kterou stanici by šlo (jestli výchozí nebo konečnou).

Je to mnohem jednodušší než zavržené rozpojování a znovuspojování.

TommPa9

Cože to že? On se má řídící vůz nějak chovat? Já měl za to, že řídící vůz si v klidu jede vzadu ve vlaku, nemá žádný motůrek a jen se veze. No a jakmile vláček dojede na konečnou mašinfíra jen vystoupí z lokomotivy, vystoupí na peron (to je to betonový/asfaltový vedle kolejí) přeťapká do řídícího vozu ze kterého ovládá lokomotivu, která teď podle toho jak jí ovládá mašinfíra tlačí vláček vpřed...

Ano vláček se nechová v simutransu jako v realitě, nemusí se přepřahat, protože se vlak na konečné otočí  o 360° a jede zpátky ale to je jedno! Pokud tam je řídící vůz dají se stavět krásné soupravy s lokomotivou vzadu (čím ušetíme spoustu místa na zastávku) a což je jedna z vychytávek které máme oproti základní sadě.

(aha odpověď byla rychlejší)

Václav

Quote from: TommPa9 on August 17, 2011, 12:42:09 PM
Ano vláček se nechová v simutransu jako v realitě

nemusí se přepřahat, protože se vlak na konečné otočí  o 360° a jede zpátky ale to je jedno!

Pokud tam je řídící vůz dají se stavět krásné soupravy s lokomotivou vzadu (čím ušetíme spoustu místa na zastávku) a což je jedna z vychytávek které máme oproti základní sadě.
1. No právě - a to by bylo dobré, kdyby bylo změněno - ale to asi zase bude na mně, přednést návrh na tuhle úpravu

2. pouze 180°; o 360° by bylo zbytečné se otáčet - protože by zase byl vlak v tom směru, jak přijel

3. to zajisté

Sim

VM > jednoduzsi to je, pokud hrajes svym zpusobem a neresis "modelove" veci - na to, aby dokazal vlak "couvat" bys musel udelat kazdy vuz v provedeni standardnim i otocenem. To je totiz nutna podminka toho, aby vlak jezdil podle realnych moznosti. A prinaselo by to tyto dilci problemy:
- nutnost vse malovat 2x, resit rozdilne svetla v obou smerech a tak dal
- komplikace u "pulenych" vagonu, tedy kombinovanych na postu a lidi. V soucasnosti je delka prvni pulky vozu 0, delka druhe pulky je standardni ... coz pri otoceni nema reseni bez "podpory" kompletni zmeny vozu v dat souboru (pri otoceni se zmeni delka)
- ne vsechny soupravy jsou vratne, u tech nevratnych by bylo potreba "ekvivalentne" resit virtualni objizdeni hnacim vozidlem (proste by preskocilo na druhou stranu) - ovsem bylo by nutne vymyslet, jak by melo byt oznaceno to co se presune na druhou stranu a to co zustane - treba parni masiny by mely optimalne objizdet i s tendrem :-)
- v nekterych pripadech je potreba otacet hnaci vozidla i u nevratnych souprav... opet nemame moznost, jak rict, co a za jakych okolnosti zustane na zacatku vlaku a co se otoci.

Jak je videt, paradoxne nejde o problem ridiciho vozu, ale o problemy vsech ostatnich vozidel a souprav. Prakticky vsechny ridici vozy totiz kreslim tak, aby je bylo mozne zaradit jak do cela vlaku, tak na jeho konec.

TommPa9 > drobny rypnuti, otocka o 360° ti moc nepomuze :-D

Václav

No, já myslím, že ono to tak hrozné není - protože stejně by vlastně světla na vložených vozech neměla být vidět (možná v zatáčce) - a lokomotiv, které mohou být použity (při dodržení reálnosti) s řídícími vozy vlastně moc není - vzhledem k tomu, kdy začalo používání řídících vozů (jako je 954, 910 a spol.).

... no, když vidím z okna ten kombajn E524, který na poli za barákem poněkud zpožděně sklízí oves, tak mě napadlo, že by na obilniny mohl být zajímavým vozidlem právě kombajn
... ale jak říkám (už asi podruhé, možná i potřetí), bylo by potřeba několik dalších poštovních aut (myslím, že sloužila i Škoda 1203 - ale to až pro dobu po Škodě 706); spíš je potřeba pro roky mezi 1900 a 1965 (nebo tak nějak), kdy by měl být správný začátek provozu Škody 706.

meme

Quote from: Sim on August 17, 2011, 12:10:26 PM
meme > chapu ze formular hledani funguje tady na foru na dve veci, ale zakladni znalosti fungovani hry by te ve spolupraci s prirozenou intuici a aspon stopovymi prvky inteligence mely pomerne jednoznacne navest hned na prvni (zvyraznene) tema diskuse Tvorba s nazvem    České addons aneb naše lidová tvořivost http://forum.simutrans.com/index.php?board=70.0

Na stranu druhou, mozna by nebylo od veci to prejmenovat na "Addony ke stazeni" nebo neco takoveho.

Tam jsem hledal ale je IMHO rozsáhlé a chtělo by to odkazy na stažení dát do topicu už je hotovo :)

Lubak91

Quote from: VaclavMacurek on August 17, 2011, 01:25:29 PM
... no, když vidím z okna ten kombajn E524, který na poli za barákem poněkud zpožděně sklízí oves, tak mě napadlo, že by na obilniny mohl být zajímavým vozidlem právě kombajn
Velmi zajímavé, kolik toho takový kombajn doveze z pole na statek/družstvo/hospodářství/farmu? Nebyl by účinnější dožinkový průvod se snopy?

Quote from: VaclavMacurek on August 17, 2011, 01:25:29 PM
...spíš je potřeba pro roky mezi 1900 a 1965 (nebo tak nějak), kdy by měl být správný začátek provozu Škody 706.
Začátek provozu Škody 706 je v roce 1939. Když to nevím, tak si to zkusím najít a nekafrám do toho, když tomu pendrek rozumím...

Quote from: meme on August 17, 2011, 01:41:11 PM
Tam jsem hledal ale je IMHO rozsáhlé a chtělo by to odkazy na stažení dát do topicu už je hotovo :)
Ano projít necelých 5 stran je velmi náročné pro vývoj mladého těla, raději zkusím zaúkolovat virtuální sluhy, kteří to za mě rádi udělají...

Sim

meme > takze kdyz je to rozsahle, je to spatne ... supr pristup.

"uz je hotovo" vzniklo jako pomucka pro tvurce, aby nedochazelo k dublovani tvorby (treba motoraky rady 810 jsem delal ja i Cizurator) z nedostatku informaci. Zaroven diky tomu bylo prehledneji videt, co do uceleneho souboru CZ+SK balicku je jeste vhodne vytvorit.

To, ze to muze slouzit i jako pomucka pro netvoriciho uzivatele je zalezitost spise nahodna a nebyla ucelem. Pokud chces sosat hotove a vyzkousene addony, slouzi k tomu mnou drive odkazovane vlakno, pripadne take depozitar - i kdyz ten je zrovna v tuhle chvili v asi ne zrovna doporucenihodnem stavu.

Chapu ze lenost je silena vec, ale procist si 5 stranek je pro bezneho cloveka podstatne snazsi, nez hledat nekoho, koho se na to muzu zeptat.

TommPa9

Quote from: Lubak91 on August 17, 2011, 01:59:32 PM
Začátek provozu Škody 706 je v roce 1939. Když to nevím, tak si to zkusím najít a nekafrám do toho, když tomu pendrek rozumím...

Jde o to, co Václav myslí onou Škodou 706

pod tímhle označením se ukrývají 3 verze nákladního automobilu:

Škoda 706 R neboli Barča, který se vyráběl někdy okolo války ("R" jako rámový)
Škoda 706 RT ("RT" znamená rámový trambusový)
a
Škoda 706 MT ("MT" modernizovaný trambusový)

a to nepočítám autobusy ;)

Ale řekněme že jde o Škodu 706 RT a před ní je opravu na silnicích pusto ;) (tedy pokud jde o poštu)

Jinak k mememu (doufám že to skloňuju dobře-je to vůbec skloné?)

seznam co je hotovo vznikl přesně z těch důvodů, které uváděl sim. aby nedocházelo k dublování tvorby (ke kterému občas sice dochází ale to je kvůli soutěživosti? nebo prostě proto, že si občas někdo z nás řekne že to nebo to dokáže namalovat jinak a možná i líp nebo jen to zkusí jinak)
navíc je to určitou dobu neaktualizované, protože se začala tvorba ubírat jiným směrem a každý, teď dělá něco malinko jiného, díky čemuž je pravděpodobnost dublování mnohem menší.)