The International Simutrans Forum

 

Author Topic: 128.simutrans.entropy.me.uk  (Read 56216 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Ashley

  • Coder/Patcher
  • Devotee
  • *
  • Posts: 1288
    • entropy.me.uk
Re: 128.simutrans.entropy.me.uk
« Reply #70 on: April 11, 2011, 04:27:25 PM »
Hi sgtsammac,

You need to switch to another player (not the "spectator" player, nor the Public Service one). You can do this via the file menu -> Players, then select an open slot (where there isn't already a player) and select "human". Check the box on the left to enable that player and then click the small arrow to switch to that player. You can enter a different player name and set a password by clicking the little green box to the right of the player name.

Offline sgtsammac

  • *
  • Posts: 20
    • simutrans flickr group
Re: 128.simutrans.entropy.me.uk
« Reply #71 on: April 11, 2011, 04:28:25 PM »
Thanks,
Darn i connected but there are no empty slots they are all full/named

Offline Ashley

  • Coder/Patcher
  • Devotee
  • *
  • Posts: 1288
    • entropy.me.uk
Re: 128.simutrans.entropy.me.uk
« Reply #72 on: April 13, 2011, 04:45:09 PM »
I'll restart the servers soon then :)

Offline sgtsammac

  • *
  • Posts: 20
    • simutrans flickr group
Re: 128.simutrans.entropy.me.uk
« Reply #73 on: April 16, 2011, 11:18:34 AM »
Thanks, i will join soon

spechter

  • Guest
Re: 128.simutrans.entropy.me.uk
« Reply #74 on: April 17, 2011, 07:25:47 AM »
i want to join, but some inactic players block some slots -.-

Offline V813

  • *
  • Posts: 47
  • Hi from Hong Kong :)
  • Languages: EN, ZH
Re: 128.simutrans.entropy.me.uk
« Reply #75 on: April 17, 2011, 12:49:14 PM »
I'll restart the servers soon then :)
Have they been restarted already? Thanks :)

EDIT: By the way, I'm wondering if people are still playing? There is only one client (me) every time I connect...

Offline Ashley

  • Coder/Patcher
  • Devotee
  • *
  • Posts: 1288
    • entropy.me.uk
Re: 128.simutrans.entropy.me.uk
« Reply #76 on: April 18, 2011, 10:56:10 AM »
I've restarted the server with the same map + game version. Old save game available from the usual place :)

Offline V813

  • *
  • Posts: 47
  • Hi from Hong Kong :)
  • Languages: EN, ZH
Re: 128.simutrans.entropy.me.uk
« Reply #77 on: April 18, 2011, 12:18:16 PM »
I've restarted the server with the same map + game version. Old save game available from the usual place :)
I guess you want to lock the public player as well :)

Offline Ashley

  • Coder/Patcher
  • Devotee
  • *
  • Posts: 1288
    • entropy.me.uk
Re: 128.simutrans.entropy.me.uk
« Reply #78 on: April 18, 2011, 01:06:55 PM »
Ah I can't do that without logging into the game, and I can't do that until this evening...


Edit: Restarted server with a new (slightly bigger) map and set passwords properly.
« Last Edit: April 19, 2011, 08:31:22 AM by Timothy »

Offline sgtsammac

  • *
  • Posts: 20
    • simutrans flickr group
Re: 128.simutrans.entropy.me.uk
« Reply #79 on: April 21, 2011, 12:18:52 PM »
I'm on the map now :D i got 1 truck. By now i mean i managed to create a company on the map.

Offline V813

  • *
  • Posts: 47
  • Hi from Hong Kong :)
  • Languages: EN, ZH
Re: 128.simutrans.entropy.me.uk
« Reply #80 on: April 29, 2011, 11:43:40 AM »
The 128 server appears to be down (shows "server did not respond")
The 64, Brit, 96comic servers at simutrans.entropy.me.uk seems to work fine though

Offline Ashley

  • Coder/Patcher
  • Devotee
  • *
  • Posts: 1288
    • entropy.me.uk
Re: 128.simutrans.entropy.me.uk
« Reply #81 on: April 29, 2011, 01:26:37 PM »
Try it now?

Offline V813

  • *
  • Posts: 47
  • Hi from Hong Kong :)
  • Languages: EN, ZH
Re: 128.simutrans.entropy.me.uk
« Reply #82 on: April 29, 2011, 02:23:29 PM »
It works now. Thanks :D - UTC 14:23

EDIT: It happens again... - UTC 16:23

EDIT: It works again. Thanks - UTC 01:12
« Last Edit: April 30, 2011, 01:12:54 AM by V813 »

Offline Ashley

  • Coder/Patcher
  • Devotee
  • *
  • Posts: 1288
    • entropy.me.uk
Re: 128.simutrans.entropy.me.uk
« Reply #83 on: May 02, 2011, 01:36:34 PM »
Server restarted with new map, same pak128 + Simutrans version.

See first post for links to old savegames if you want to continue a game :)

Offline V813

  • *
  • Posts: 47
  • Hi from Hong Kong :)
  • Languages: EN, ZH
Re: 128.simutrans.entropy.me.uk
« Reply #84 on: May 08, 2011, 02:53:30 PM »
Server does not respond
64, 96, Britain servers appear to work as normal

Offline Ashley

  • Coder/Patcher
  • Devotee
  • *
  • Posts: 1288
    • entropy.me.uk
Re: 128.simutrans.entropy.me.uk
« Reply #85 on: May 08, 2011, 03:11:22 PM »
Looks like the server process hung, it does that every now and again, I've restarted it so it should work again.

Offline Defacto

  • *
  • Posts: 21
Re: 128.simutrans.entropy.me.uk
« Reply #86 on: May 11, 2011, 04:24:44 PM »
It's not in the serverlist! (Anymore)

Beside,s how do you install the nightly? It doesn't let me extract the files...

Offline Ashley

  • Coder/Patcher
  • Devotee
  • *
  • Posts: 1288
    • entropy.me.uk
Re: 128.simutrans.entropy.me.uk
« Reply #87 on: May 11, 2011, 04:34:45 PM »
Odd, it should be announcing to the server list every game month. Maybe the last announce failed for some reason. I've restarted it and it now shows up.

In what way is it preventing you from extracting the files?

Offline Defacto

  • *
  • Posts: 21
Re: 128.simutrans.entropy.me.uk
« Reply #88 on: May 11, 2011, 04:39:31 PM »
It just shows up some random error message about not being able to catalogise the files to the selected folder, or something like that. Just like with all windows errors, i have no idea what it means, and even less of an idea on how to solve it.

By the way, i go to programs (x86), go to the Simutrans folder, and insert the pak along all other pak folders. Am i doing something wrong there?

Offline DirrrtyDirk

  • Devotees (Inactive)
  • *
  • Posts: 1253
  • JR 700 Series Shinkansen
  • Languages: EN,DE
Re: 128.simutrans.entropy.me.uk
« Reply #89 on: May 11, 2011, 05:54:08 PM »
If you are using Windows Vista or 7, it might be the protection from changes feature in the programs folder messing with you...


Offline Defacto

  • *
  • Posts: 21
Re: 128.simutrans.entropy.me.uk
« Reply #90 on: May 11, 2011, 06:02:46 PM »
I am indeed using Windows 7. Is there another way to get the nightly/right versions?

Offline DirrrtyDirk

  • Devotees (Inactive)
  • *
  • Posts: 1253
  • JR 700 Series Shinkansen
  • Languages: EN,DE
Re: 128.simutrans.entropy.me.uk
« Reply #91 on: May 11, 2011, 06:53:52 PM »
Have you tried extracting them elsewhere and then copy/move the files there (then you should be told that this requires admin privileges and can accept or decline this...)?

Or you might put simutrans to a different location than your C:\Programs folder...

Offline Defacto

  • *
  • Posts: 21
Re: 128.simutrans.entropy.me.uk
« Reply #92 on: May 11, 2011, 06:55:04 PM »
I did tyr to extract them when they are in the downloaded files folder, then move them to the right place... but i must be missing something... it won'tlet me choose the pak.

Offline Ashley

  • Coder/Patcher
  • Devotee
  • *
  • Posts: 1288
    • entropy.me.uk
Re: 128.simutrans.entropy.me.uk
« Reply #93 on: May 17, 2011, 09:11:51 PM »
Map restarted.

Offline Guillaume

  • *
  • Posts: 164
  • 231 G 558 - Pacific Vapeur Club
Re: 128.simutrans.entropy.me.uk
« Reply #94 on: July 12, 2011, 08:28:00 AM »
How can we know if a company is a player or computer ?

Ok, I've found now...
« Last Edit: July 21, 2011, 03:55:58 PM by Guillaume »

Offline Guillaume

  • *
  • Posts: 164
  • 231 G 558 - Pacific Vapeur Club
Re: 128.simutrans.entropy.me.uk
« Reply #95 on: July 21, 2011, 03:59:29 PM »
It seems that the server has crashed.
It says "Server did not respond!".

Offline Ashley

  • Coder/Patcher
  • Devotee
  • *
  • Posts: 1288
    • entropy.me.uk
Re: 128.simutrans.entropy.me.uk
« Reply #96 on: July 21, 2011, 05:25:04 PM »
Restarted it, let me know if you still get that message.

Offline Guillaume

  • *
  • Posts: 164
  • 231 G 558 - Pacific Vapeur Club
Re: 128.simutrans.entropy.me.uk
« Reply #97 on: July 21, 2011, 06:07:39 PM »
Thanks  ;)
It works fine now.

Offline Guillaume

  • *
  • Posts: 164
  • 231 G 558 - Pacific Vapeur Club
Re: 128.simutrans.entropy.me.uk
« Reply #98 on: July 27, 2011, 08:11:46 AM »
Hmmm the server crashed another time ...   Before that, me and another player got a lot of desynchronization and lags.

Offline Ashley

  • Coder/Patcher
  • Devotee
  • *
  • Posts: 1288
    • entropy.me.uk
Re: 128.simutrans.entropy.me.uk
« Reply #99 on: July 27, 2011, 08:14:30 AM »
Restarted it again...

Offline Guillaume

  • *
  • Posts: 164
  • 231 G 558 - Pacific Vapeur Club
Re: 128.simutrans.entropy.me.uk
« Reply #100 on: August 02, 2011, 06:21:55 PM »
Hello, it seems that the server doesn't appear in the server list when starting simutrans, I have now to retape manually "128.simutrans.entropy.me.uk:13354", otherwise impossible to connect, and yes the server is still here with a player in the same time...

Offline Ashley

  • Coder/Patcher
  • Devotee
  • *
  • Posts: 1288
    • entropy.me.uk
Re: 128.simutrans.entropy.me.uk
« Reply #101 on: August 02, 2011, 08:56:17 PM »
I think the listings server is glitchy, does it appear now?

Offline prissi

  • Developer
  • Administrator
  • *
  • Posts: 9469
  • Languages: De,EN,JP
Re: 128.simutrans.entropy.me.uk
« Reply #102 on: August 02, 2011, 10:41:18 PM »
Do you set to update the entry every simutransmonth?

Offline Dwachs

  • DevTeam, Coder/patcher
  • Administrator
  • *
  • Posts: 4579
  • Languages: EN, DE, AT
Re: 128.simutrans.entropy.me.uk
« Reply #103 on: August 03, 2011, 05:26:44 AM »
There was a bug that servers sent their data to a wrong url. Was fixed in r4365, which is after the last release.

Offline Sephiroth

  • *
  • Posts: 21
Re: 128.simutrans.entropy.me.uk
« Reply #104 on: August 03, 2011, 12:25:52 PM »
Timothy, do you help me?
My two accounts are in bankruptcy you could exclude them so I can create a new company?