News:

Simutrans Tools
Know our tools that can help you to create add-ons, install and customize Simutrans.

České addons aneb naše lidová tvořivost-diskuze

Started by TommPa9, October 04, 2008, 07:42:12 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Lubak91

Wiki (http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0koda_706) nám tvrdí, že Škoda 706 se vyráběla v letech 1939-1943 a já ji budu věřit. Po ní následovala 706 R, RT a MT...
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

TommPa9

Skvěle, tak už i já v tom mám bordel :D (a R u Barči je tedy "rekonstruovaný" nikoliv rámový... no nevadí)

meme

Quote from: Sim on August 17, 2011, 02:01:12 PM
meme > takze kdyz je to rozsahle, je to spatne ... supr pristup.

Já jsem to téma prošel celá stáhl jsem si hromady addonů ale ta 2 novější poštovní vozidla jsem prostě nenašel .... proto se ptám....

PS: meme není sklonné , je to zkomolenin mého jména

TommPa9

http://forum.simutrans.com/index.php?action=dlattach;topic=1316.0;attach=8049

Jeslti myslíš Ford Transit a Mercedes s poštovním návěsem tak jsou tady! Odkaz přímo na stažení ze strany číslo 2! vedlejšího vlákna

meme

Díky, asi trpím slepotou ... přitom všechno od ČD přes sorky a Karosy + škodovku jsem našel... divné

TommPa9

A ještě mě napadá, že mercedes s návěsem je i v balíčku tahačů+návěsů.

meme

Ghost-cz

Zdravím, chtěl jsem se zeptat jestli někdo budete dělat ty nový vlaky od Siemens, jak je mají koupit ČD.

http://byznys.ihned.cz/zpravodajstvi-cesko/c1-52076820-ceske-drahy-kupuji-soupravy-railjet-od-siemensu-za-4-8-miliardy

Sim

Ghost-cz > regionalni? :-D

btw, Tomme, presunes to o vlakno vedle ?

Jako by se stalo ;) - Tak už se stalo TommPa9

Václav

Quote from: Lubak91 on August 17, 2011, 01:59:32 PM
Velmi zajímavé, kolik toho takový kombajn doveze z pole na statek/družstvo/hospodářství/farmu? Nebyl by účinnější dožinkový průvod se snopy?
Jako žertovný dopravní prostředek?

Když někdo mohl udělat čarodějnici na létajícím koštěti (pro dva lidi) a někdo zase větroně (opět pro dva lidi; jen jeho velikost odpovídá spíš A380), tak proč ne kombajn?

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Sim

Mno, ja kdysi uvazoval, ze bych udelal (lepe receno ukradl ze zakladni sady) postovniho dorucovatele na CZ 125, jawe 250 s pavikem a jawe 350 se sajdou :-D ... jenze jak to od sebe odlisit, kdyz vsechno by muselo mit naklady prakticky nulovy...

Lubak91

Regionální železniční letadlo dopravce ÖBB je již bez mála 9 měsíců v tomto vlákně :D
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Lubak91

Mě zase zaujalo dědovo vyprávění o tom, že místní uhelné sklady rozvážely uhlí psím povozem...

I když pro obilniny by mohl být taky zajímavý dopravní prostředek, kdo si vzpomene, čím se vozil Žito?

Sim

Mimochodem, kdyz se uvazovalo o konich, nedavno jsem nasel verzi 84 nebo neco takovyho a tam bylo konsky ctyrsperezi s kocarem. Autor neuveden... vite o tom nekdo neco? Neslo by to vytahnout a zaradit do nasi sady?

TommPa9

Koně už mám rozmalovaného asi tak dva roky ale v tomhle velkém rozlišení je to na prd-nehýbe nožičkami. Když je autor neuveden není komu brát autorská práva (podle mě) takže pokud se k nim nikdo nepřihlásí nebude to asi problém.

Jinak nerad bych přišel do konfliktu s balíčkem souprav ze země pojídačů salámů a papriky a tak se zeptám rovnou a bez mlžení:

Pracoval někdo na M295.0?

Lubak91

Dle mojich info ani na M275.1, M283.0, M295.0, M295.1, M295.2, M298.0, M495.0, M495.1, M495.2, M498.0...

benpat

Vypoštím testovací verzi vozu 961. Vůz byl hotov již v úterý, ale díky špatnému pozicování to vydávám až dnes. Ještě se bude večer dělat střecha aby to odpovídalo danému profilu. Pokud nebudou námitky tak po upravách střechy bude vůz vydán oficiálně.

Vůz je celý dělán přes malování a tak nesedí uplně k czpaku. Nejlépe to vypadá s Aee/Apee/Bee/Bpee v najbru.

Časem asi vůz ještě upravím tak ať pojme i poštu. Nejdřív se to musím naučit. :D

TommPa9

Tak to se podívám! jsem zvědavej na zpracování čela ;)

Tak jsem se na to podíval a musím říct:

a) přední iso pohledy jsou OK. vypadají solidně, žádný rušivý element (možná bych upravil barvu pluhů, přijdou mi moc jásavé)
b) boční pohledy vypadají taky slušně akorát bycn upravil poměr barev na horní části čela... přijde mi, že pruh té světle modré je na "vzdálené straně" moc široký.
c) iso pohledy kdy je čelo dál od "kamery" vypadají divně. Možná je to tím, že odhaluješ prakticky celou horní část čela. Aby byla vidět tak, jak jí ukazuješ ty muselo by se svažovat docela drasticky.

Kdyžtak mi pošli grafiku a já se s tím pokusím trošičku pokasat.
O střeše se bavit nebudeme tu jsi hodlal přepracovat ;)

benpat

A) u těch pluhu je zvláštni, že u lokomotiv to nikomu nevadilo

B) to beru, otázka je jak to bude vypadat, když tam dám vívr tmavě modré

C) tady jedině ubrat řadu pixelu modré a protáhnout šedou ze střechy

Lubak91

Tak, a karty jsou otevřeny ;D

(foto uživatele Jenajv, k-report.net)

TommPa9

Tak první nástin motoráku řady M 295.0... je si to podobné asi jako moucha a concorde a nějak se mi nedaří trefit správné tvary

Václav

Boční se zdá být docela dobrý - nevím proč, ale levo-pravý je o něco lepší než ten pravo-levý. A pokud jde o výchozí směry, tak východo-západní je výrazně lepší než severo-jižní. Nevím, jestli je to tím přílišným osvětlením čela na severo-jižním náhledu, ale východo-západní je výrazně lepší - ale utekla zadní boční část čela (nevím totiž jak to nejlépe říct, než slovem utekla) a to tak, že se zužuje více než by bylo nutné.

Tolik co vidím já, ale ...

TommPa9

No mě se zdá příliš nízká, hranatá, s moc placatou střechou...

EDIT: trochu jsem tu mršku poupravil...

Václav

No, možná že jsi ten zdroj taky použil, ale já jsem našel něco málo na SPŽ.

-->
No, podle toho, co jsi předtím napsal o tom, že jsi našel kapacitu pouze souhrnnou, bez rozdělení na 1. a 2. třídu, tohle asi nebude zdroj, který jsi použil. Protože zde je kapacita rozepsaná na 1. a 2. třídu.

TommPa9

Je to ten zdroj... Jen jde o špatnou formulaci. Souhrná kapacita všech oddílů 2. třídy (motorové vozy+část vloženého) a 1. třídy (zbytek vloženého) tenhle údaj jsem si dejme tomu sečetl a podle znalostí nákresů (které jsem našel i k interieru jen si nepamatuju kde) jsem doplnil místa na stání takže v zásadě by kapacita na sezení měla stačit a na stání je taková "pofidérní" což je jedno protože stejně tahle jednotka je předražená (oproti konkurenci) což je reakce na problémy v reálném provozu.

Václav

No, já nevím, ale u těchto vlaků se snad ani o stání neuvažovalo. Vždyť byly nasazovány i na Vindobonu a to není spoj, kde by se stálo.

Na prototypech bohužel nic není.

TommPa9

Abych byl upřímný možná to není úplně finální verze. Pokud jsem se dobře díval na nákresy mohla by být na motorových vozech část na převoz zavazadel, které považujeme za poštu, takže nevylučuji že se pokusím o poštovní variantu. S tou by MOHLO dojít i k nějaké úpravě počtu míst v prostoru pro cestující. Ale zatím je to jen ve hvězdách a už teď mi přišlo, že je to strašná pakárna, protože jsem se pokusil o zhasínací verzi (doufám že funguje)

Václav

Já nevím, já jsem si en vlak sice stáhnul, ale ještě jsem si jej nedal do hry - a hlavně, myslím, že už je pozdě. Já sice hraji s zastaralými vozidly, ale ...

Lubak91

Nikdo asi žádné podklady nepotřebuje... http://imageshack.us/g/10/obrzek8.jpg/

Quote from: VaclavMacurek on August 21, 2011, 09:41:45 AM
Já nevím, já jsem si en vlak sice stáhnul, ale ještě jsem si jej nedal do hry - a hlavně, myslím, že už je pozdě. Já sice hraji s zastaralými vozidly, ale ...
To je takový problém začít novou hru a tam si to vyzkoušet?

TommPa9

člověče tohle jsem nenašel! tak jdeme upravovat :D

Lubak91

Quote from: TommPa9 on August 22, 2011, 09:06:26 PM
člověče tohle jsem nenašel! tak jdeme upravovat :D
Asi protože jsem to před deseti minutami naskenoval z chytrých knih...

TommPa9

škoda že mi to nejde moc dobře zvětšit :( nebo spíš mé oči to zvětšené blbě čtou a vůbec se v tom nevyznají :D

Lubak91

No, jak na to koukám, tak to imageshack hodně zmenšil... Tady je to v raru=> http://www.uloz.to/10047621/scanned-documents-rar

TommPa9

Super díky! Už je to mnohem lepší ale stále nechápu údaj o kapacitě... i když jsou k němu vysvětlivky nějak se v nich nevyznám... Pokusím se ty údaje ještě najít v textu ale podle toho co jsem viděl/hádal na imageshacku se to v textu asi nevyskytlo (ale jak říkám v tom rozlišení které mi imageshack nabídl bych snad bez brýlí byl schopen poznat tvar oné mašiny :D)

EDIT: Jak prosté... jen naprosté tulo by to nenapadlo! Proč nespočítat místa k sezení z nákresů interiéru :D

EDIT2: Aktualizovaná verze v addons sekci.