News:

Use the "Forum Search"
It may help you to find anything in the forum ;).

České addons aneb naše lidová tvořivost-diskuze

Started by TommPa9, October 04, 2008, 07:42:12 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Václav

To je zrovna věc, kterou dělám hrozně nerad. A pak je tady ještě jedna taková věc: v sekci je spousta zahraničních návštěvníků, kteří o dění na českých železničních tratích nemají ani ponětí. Takže nevidím důvod k tajení doby objevení ve hře.

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Sim

benpat > Bmz pujdou do provozu az po reko, takze zatim dostupne nejsou. Jakmile budou znamy nejake informace, pustime to do sveta - ale zatim treba neni ani jasne, jestli zustanou lamaci dvere, nebo budou predelany na predsuvne, o planovanem usporadani interieru vim taky prd.

Pokud chces kapacitni zlutovlak a nehrajes podle casove osy (nebo jsi v budoucnosti), za par let koupi RJ torza krakenu a prezluti je :-)

VaclavMacurek > tajeni doby objeveni ve hre??? Vis, ono je to asi takhle. Ty se zeptas na neco, co si muzes zjistit sam behem zhruba minuty (ulozeni paku do hry, spusteni nove hry bez casove osy, postaveni depa a najiti vozidla v depu). A ptas se na to nekoho, kdo to sice muze vedet z hlavy, ale nechce byt stejne otravnej jako ty, takze nez sem neco placne, radsi se o tom presvedci. Takze si spusti novou hru, bez casove osy, postavi depo a najde prislusne vozidlo - je to zpravidla rychlejsi, nez to hledat nekde jinde.

Tohle neni o utajovani, to je o pouzivani hlavy i k necemu jinymu, nez je destnik na krk. A hlavne o tom, ze je vhodne si uvedomit, ze ne kazdy ma naladu donekonecna resit chujoviny, ktere si dotycny muze zjistit sam a s podobnou narocnosti. Nota bene, kdyz si tu pred mesicem vznesl podobne zavanejici myslenku, ze je neco blbe - a ono nebylo.

Václav

No, já myslím, že se tu už řešily větší blbosti než tajení doby objevení něčeho ve hře. Navíc  A pokud jde o to, já myslím, že by možná bylo lepší posunout intro_year pro ty RailJety až na říjen. Přeci jen, 26. září už je dost pozdě na to, aby byl začátek v září.

-->
Někdy předevčírem jsem se potřeboval podívat na něco (úplně jiného) do jedné starší hry, kde jsem v roce 2040 - tak jsem se záropveň podíval, že je začátek v září 2011.

Sim

Václav

Sim

Jenze railjety jsou letos podepsany, dodany budou az za par let.

Václav

Takže kolik mají vlastně těch vlaků v provozu? V tuto dobu mají (snad) tři vlaky, možná o něco více, protože nevěřím, že by měli jen ty tři, které jim jezdí ty tři spoje v každém směru.

Tohle by možná bylo zajímavé rozšíření pro vozidla - omezení počtu kusů v provozu (včetně těch v depu). Ono sice už je, ale jen absolutní.

Ale kdyby bylo omezení počtu kusů na jednotlivé stroje, bylo by to docela zajímavé. Tak by prototypová vozidla mohla být skutečně jen jako prototypy s počtem kusů 1 nebo více (dle prototypu - třeba Kyklopy byly vyrobeny tři, ale do dnešní doby zůstal jen jeden).

Sim

Aaaa, uz mi svitlo. Hodinky nebo holinky, je to fuk, oboji se nasazuje. Rail nebo Regio taky neni treba rozlisovat, natoz pocitat s tim, ze masiny a vozy maji nejake obehy, aby to vychazelo na pocet vlaku :-D

TommPa9

Občas je nutné se zamyslet, než se něco napíše.
V Parsnoze předělávají staré skleníky na Railnovy.
ČD rozhodlo o nákupu RegioJetů, na které OBB neuplatnilo opci.
Mezi Prahou a Havířovem pendlují soupravy společnosti RailJet, která je dceřinou společností Student Agency.
a o RailShutte radši mlčím...

Zatím tady vše bylo více či méně v přátelském duchu a s lehkým přezíráním nevhodných/blbých dotazů a připomínek, protože bez ohledu na to, jsou to připomínky. Bohužel už na to nejsou nervy. Takže doporučuji před napsáním dotazů, které pramení z lenosti, neochoty si informaci sám zjistit nebo ověřit se nadechnout (a hodně z hluboka) napočítat do DESETI (klidně do víc) a 2x si ověřit jestli to co nepíšu čirou náhodou není pitomost.

Jo a abych nezapoměl:
Pomůcka pro počítání:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Václav

... no, tak jsme se pobavili ... nad tím, že bych neměl psát příspěvky po desáté hodině večerní (... no, možná už po deváté) ... a teď co takhle se vrátit k normální diskusi?

-->
Takže jsem začal pracovat na předělání té vesnické nádražní budovy.

Především musím vyměnit stíny na některých částech budovy - a také si někdo přál, aby stěny ve stínu byly tmavší. No, mně osobně se zdají být už tmavé dost (a on by ten rozdíl by více vidět nebýt těch rohových ozdob), ale ...

A také udělám dvě verze - jedna bude do roku 1950 (s černo-bílými nápisy) a druhá od roku 1950 (s modro-bílými nápisy) - a nejspíš omezím do roku 2000 - protože bych rád udělal nějakou moderní nástupkyni (kolikátý už je to slib?).

Ota

Lubak91
Díval jsem se na novou nádražní budovu, ale mám problém: staví se v náhodné orientaci. Moje chyba? Nevím jak ji správně naorientovat, Pozdržel jsm vložení do depozitáře do tvé odpovědi.

all
Pokusil jsem se vytvořit českou verzi značky "no city cars" => zákaz vjezdu s dodatkovou tabulkou, s tím, že by měla být pouze na jedné straně silnice. Parametr v DAT is_signal (popisovaný jen u železnic) funguje i u silnic a lze značku umístit postupným klikánim na obě strany, vlevo či vpravo. Ovšem je-li uvedeno is_signal pak se ignoruje is_private, takže jednostranná značka působí jako jednosměrka a to pro všechna vozidla

Takže se mi to "legálně" nepodařilo vyřešit, leč obejít ano: Pokud se značka postaví na začátek či konec silnice, postaví se jen na jedné straně! a ve správné orientaci. Po dokreslení silnice před značkou se nedokreslená značka ve zpětném směru již neobjeví. Značka ale funguje v obou směrech, takže ji citycars nepřekonají v žádném směru, ale autobusy či jiná vozidla s jízdním řádem bez problémů projíždí.

Lubak91

Quote from: Ota on October 13, 2011, 12:54:30 PM
Lubak91
Díval jsem se na novou nádražní budovu, ale mám problém: staví se v náhodné orientaci. Moje chyba? Nevím jak ji správně naorientovat, Pozdržel jsm vložení do depozitáře do tvé odpovědi.
Co si mám představit pod náhodnou orientací?
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Ota

Třeba toto. Neposla jsi náhodou nějakou starou verzi? (pak je z 13.7.)

Lubak91

Tak to si sypu máslo na hlavu, zazipoval jsem retro verzi, už jsem to v archivu opravil. Děkuji za upozornění, zvláštní, že to nikomu nevadilo :D
Asi si budu must konečně udělat pořádek ve složce se simutrans...
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

TommPa9

To bude tím, že já jsem to zatím netestoval... zatím mám ve hře jen pracovní verzi... (co dělá tajný projekt PzP?)

Sim

Lubak > vcera jsem si to zkousel ve hre a supr, i kdyz mam jednu "drobnost" - pouzitelne to je i takhle bez zadnyho vyraznyho omezeni, ale jakozto technika me tam prastila do oci hrana stinu pres pristresek - ja se na to odsud nedostanu, ale v grafickym archivu jsou maluvky, odkud ma jit svetlo ... no a podle nich ma jit v pudorysnem promitnuti (tedy koukam na podlahu shora a ignoruju tim fakt, ze svetlo neni v rovine podlahy) rovnobezne s hranou pole, tedy na budove ma jit rovnobezne se stenou budovy. Tim padem by na tom pristresku hrana stinu byt nemela - tak jak tam je to odpovida tomu, ze mas svetlo umistene jinde - misto v levem spodnim rohu to vypada, ze ho mas v polovine leve steny.

Lubak91

TommPa9: Pracuje se na tom ;)
Sim: Nevím, mě to přijde přibližně odpovídající, dle tohoto obrázku. Přesnou polohu světla asi nikdy nedám.

I když by to být asi nemělo, teď už s tím nic nezmůžu. Byl jsem vůbec rád, že jsem ten stín dokázal udělat.
Jinak mrkni sem, řekl bych, že na tom se stínem nejsem tak špatně :D http://forum.simutrans.com/index.php?topic=553.msg49151#msg49151

Sim

Lubak91 > ja to v zadnym pripade nemyslel jako rejpani - spis mi jde o to, ze by to chtelo zkusit spravne nastavit svetla v tom 3D programu. Minimalne proto, ze (byt to zatim stale odkladam) chci pomoct KimiRovi se stinovanim a je zbytecne, aby se to dostinovavalo az na modelu, kdyz pouziva rendrovani. Proste vychytat spravne umisteni svetla aspon pro budouci modely.

Ja osobne jsem prave na spravnem nastaveni svetel pohorel, kdyz jsem se pokousel nektere modely v 3D delat :-(

Lubak91

Zkusil jsem to o 30° pootočit a vypadá to takhle. Příště budeme chytřejší...

Sim

Lubak91

Takže klapka a "korporátní nátěr po šedesáté první"...

(foto uživatele Luboš ČT, K-report.net)

TommPa9

Jo tak podobné schéma jsem nedávno dával na 380tku...

Sim

Lubak > uz si nepamatuju, jak to dopadlo, kdyz jsme se bavili o tech ex-OBB Bmz => new-CD Bmee ... delal jsi je? Nebo je mam dodelat a vydat?

Lubak91

Quote from: Sim on October 18, 2011, 01:15:07 PM
Lubak > uz si nepamatuju, jak to dopadlo, kdyz jsme se bavili o tech ex-OBB Bmz => new-CD Bmee ... delal jsi je? Nebo je mam dodelat a vydat?
Tvrdil jsi, že je máš hotové :D

Sim

Lubak91 > grafiku mam, nemam .dat ... kterej ted muzu konecne dodelat, bo vime uvedeni do provozu. Nicmene se pamatuju, ze jsme se nemohli shodnout na tom, jestli maji mit dvere lamaci nebo posuvne - a ted to chapu tak, ze jsou tech emzet dve rady Bmee234 a Bmee235, pricemz jedny maji takove a druhe makove dvere. Nebo je to jinak? Mas nejaky upresnujici informace?

Lubak91

Quote from: Sim on October 18, 2011, 01:34:44 PM
Lubak91 > grafiku mam, nemam .dat ... kterej ted muzu konecne dodelat, bo vime uvedeni do provozu. Nicmene se pamatuju, ze jsme se nemohli shodnout na tom, jestli maji mit dvere lamaci nebo posuvne - a ted to chapu tak, ze jsou tech emzet dve rady Bmee234 a Bmee235, pricemz jedny maji takove a druhe makove dvere. Nebo je to jinak? Mas nejaky upresnujici informace?
Zas tak do toho nevidím, imho jsou všechny s předsuvnými dveřmi.

Václav

Quote from: Lubak91 on October 18, 2011, 01:47:32 PM
Zas tak do toho nevidím, imho jsou všechny s předsuvnými dveřmi.
... což je naprosto irelevantní (i kdyby byly s obyčejnými) - protože:
1. vozy nesmí mít za jízdy otevřené dveře (i když jsou prázdné)
2. v rozlišení Pak128 by to nebylo poznat (a nejspíš by to nebylo poznat ani v rozlišení Pak192)

A jen tak mimochodem, bylo by možné, abys' připravil vozy Habbillnss 135 (nebo nějaké jiné podobné) bez odchodu do důchodu? Takhle česká kolekce vozů pro "paletované zboží" končí v roce 2035 - a je to škoda.

Sim

Chjo ...

1) nikdo neresi otevrene dvere
2) ze to ty nepoznas jeste neznamena, ze to je stejny

Lubak91

Quote from: VaclavMacurek on October 23, 2011, 08:06:58 AM
... což je naprosto irelevantní (i kdyby byly s obyčejnými) - protože:
1. vozy nesmí mít za jízdy otevřené dveře (i když jsou prázdné)
2. v rozlišení Pak128 by to nebylo poznat (a nejspíš by to nebylo poznat ani v rozlišení Pak192)
Čumim jak ščur do ryny :o Absolutně nechápu na co reaguješ a navíc po pěti dnech? To si tak dlouho hledal nějaký cizí výraz, kterým by si nás mohl uzemnit?

Quote from: VaclavMacurek on October 04, 2011, 11:26:09 AM
... no, tak jsme se pobavili ... nad tím, že bych neměl psát příspěvky po desáté hodině večerní (... no, možná už po deváté) ...
Myslím, že bys měl popřemýšlet i o desáté ranní...

TommPa9

Pánové, nechcete nechat těch blbostí?

-Nikdo nechce ve hře otevírat dveře u osobních vagonů.
-V paku128 je vidět víc maličkostí než si lidé myslí.
-poznámky o provedení dveří se netýkaly provedení ve hře ale provedení reálném provozu (bez vzájemného propojení realit)

PS.: Překlad posledního bodu:
Neřeší se jak to má vypadat ve hře ale jak to vypadá ve skutečnosti.

Doufám že podobný záležitosti už tady nebudeme muset řešit, protože už mě začíná unavovat tohle věčné chytání za slovo a hledání problému tam kde není. Pro mě za mě si jezděte jako babice ve stejnojmené písni Visacího zámku na nárazníku, ale ukončete tuhle bouři ve sklenici vody.
Zatím jen tak straším, ale mám tady k dispozici takový hezký tlačítko, který jsem zatím moc nepužíval a jeho výsledkem bude cenzura ;)

Václav

... a bylo by možné udělat nějaké další nákladní vozy pro paletované zboží, aby byly k dispozici po roce 2035 ... a navždy? Nejvíce by se mi líbil (další) Habbillnss

Sim

Ohledne vozu na paletovane zbozi - plany jsou velkolepe, jejich realizace sice pokulhava, ale asi se shodnem na tom, ze nam chybi kontejnery (prestoze je planuju uz zhruba dva roky). Nechci moc odkryvat poklicku, takze zatim jen naznacim, ze mam v planu "cosi" co bude na zadech nosit kontejnery a je tvarem podobne muvce ... jo a jezdi(lo) to pod cervenym dopravcem na zapade. Neni to sice "bez omezeni odchodu do duchodu", ale v ramci tohoto projektu se prave chci vrhnout na kontejnerove vozy zgruntu, takze nektere urcite odchod mit nemusi.

Václav

Červený dopravce na západě? Že by DB? Ale z které doby?

Podle doby totiž existovalo několik společností:

DB Cargo (do roku 2000, kdy sloučením s nizozemskou společnost NS Cargo NV vznikl Railion)
Railion (2000 - 2009)
DB Schenker Rail (od roku 2009, kdy byl Railion přejmenován)

Lubak91

Aj karamba! Konečně jsem dorobotil něco, co se určitě bude hodit ;)

TommPa9

Jen taková drobnost (možná blbost) co mě teď napadlo. Zkus na ta okolní políčka dát budovy (jak bude vypadat spojení stěny tunelu a cihlovím pod budovou)

Quote from: VaclavMacurek on October 23, 2011, 03:00:40 PM
Červený dopravce na západě? Že by DB? Ale z které doby?

Podle doby totiž existovalo několik společností:

DB Cargo (do roku 2000, kdy sloučením s nizozemskou společnost NS Cargo NV vznikl Railion)
Railion (2000 - 2009)
DB Schenker Rail (od roku 2009, kdy byl Railion přejmenován)

Tyhle údaje jsou utajeny právě kvůli "udržení pokličky" takže nerejpat a akceptovat :D