News:

Simutrans Sites
Know our official sites. Find tools and resources for Simutrans.

České addons aneb naše lidová tvořivost-diskuze

Started by TommPa9, October 04, 2008, 07:42:12 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

TommPa9

Nejnovější novinka... (to zní ale blbě)

Rozhodl jsem se přepracovat svého starého Sergeje (T 679.1). Původní plán byl takový, že zkusím Lubákovu metodu tvorby. To se nepovedlo a tak jsem se vrátil ke starým osvědčeným metodám a tady je výsledek... nejdříve ovšem připomenutí, které se hodí spíše do rubriky "Takhle jsme válčili..."

EDIT:
snad už poslední úprava... někdo by mi měl zakázat se v tom vrtat :D

tony.p

no a aby jste se měly na co těšit, tak já vám slíbím pár addonů :) zřejmě to vydám jako vánoční dárek :)

Lubak91

Sliby jsou k h... ehm chyby, ty nám moc nepomůžou...

So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

TommPa9

Pánové jak vy to děláte, že pokaždý když vypnu hru že si něco otestuju někdo z vás udělá něco dalšího na testování :D
Tedy znovu :D

tony.p

TommPa9

Někteří tvrdí, že jeho motor dělá takový rámus, že z kukačkových hodin podél trati ulétají kukačky do teplých krajin, a že z nafty kterou spotřebuje za hodinu by mohl průměrný američan jezdit 30 let... není to Sergej ale jeho Maďarský bratranec!

EDIT: Testovací verze paku přidána...

Václav

Quote from: Lubak91 on November 30, 2011, 10:43:14 PM

Nevím, jakáže trať je na něm umístěná - zřejmě ale nějaká vlastní pro ten most. Ale o to nejde. Ale bočnice mostu se mi zdají příliš tmavé - a tím odpovídající spíše britskému pak128 (který je celý tmavý, možná až moc) - než standardnímu pak128 (který je světlý tak akorát). Zatímco u toho tunelu to nevadí, tady je to takové divné.

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Lubak91

Uf, už jsem se lekl, že mi ten most nikdo nezkritizuje... Raději si jdu přečíst Evžena Oněgina, tím udělám alespoň něco dobrého...

Nevím proč jsem si vzpoměl na Sheldona: "Ale mějte na paměti,  že mé ostré komentáře na yelp.com zavřely již dva obchody s muffiny."
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Václav

Je rozhodně lepší než ten tunel, ale je zbytečně tmavý - alespoň v severo-jižním směru (jak je na obrázku). Je možné, že v směru východ-západ má správnou barvu. Tolik menší upřesnění.

TommPa9

Nechci nic říkat ale co se týče barev je ten most vyvážený! Stačí si ho postavit mezi budovy a uvidíš že mám pravdu. A jestli je hnědá moc tmavá nejspíš to bude materiálem mostu. Z tohohle pohledu může být tmavý i můj Sergej a to jak v provedení ČSD tak v provední DR... (aha ten je zatím tajný tak nic...)

benpat

Po dlouhé době se hlásím, nechystá někdo balíček vozů PKP IC?

Sim

KimiR

Quote from: benpat on December 23, 2011, 08:13:14 AM
Po dlouhé době se hlásím, nechystá někdo balíček vozů PKP IC?

Vozy PKP IC chystám,Jsou už skoro hotové.Chybí jen Bcdu a Wlabmnouz a bude to moci jít ven.S klukama se ještě budu muset poradit jak s osvětlením uvnitř.Lukáš

Lubak91

TommPa9: Já mám ještě 23., ty jsi nějaký nadržený natěšený ne? ;D
Já zatím na jednom "stromečkovým" projektu pracuji, takže si počkejte do Štědrého večera, nebo lépe až do Božího hodu ;)
Jedu na vlně Plexis, tak se snad bude dařit, držte mi palce...

TommPa9

Ono se to má asi takhle:
zítra mě čeká docela šrumec (vaření oběda, douklizení a příprava pokoje, hledání zvonečku, koukání na pohádky, obchůzka po rodině a celorodiná večeře a následné posezení ve stylu Švejk-nevinná hra která se hraje o Štědrém večeru, kdy se kolem rozlévá mír a láska) takže nevím jak bych to stíhal nahrát na web proto tohle "natěšení"...  (navíc jsem nemohl dopustit že by mě někdo předběhl :D)

Sim

Mno, s ohledem na vyvoj situace letosni vanocni darek bude az po stedrym dnu ... preci Jezicha nestrhnem, vite co to je za pakarnu, kdyz roznasi darky a my po nem chceme, aby po tom vsem jeste tahal zeleznicni vagony :-D

Co se tyka Polaku, tam se na to behem techdle vanoc nechystam, zas takovej superman nejsem... mysleno to bylo presne ve smyslu volani na operatora, kdy hlaska z minuleho prispevku  muze znamenat, ze se vse vyridi behem par minut, ale taky ze se to poradne protahne.

TommPa9

No stačí že ode mě přitáhl lokomotivy ;) Vagon sice váží míň ale je jich vííííííc mnohem vííííc

KimiR

Můj ježíšek na saních přijíždí.Hezké vánoce

Václav

Lubak: To depo pro obousměrné tramvaje je skvělé. Co takhle pokračovat ve výrobě DKV a další udělat ve stylu drážní čerpací stanice jako je v Čerčanech?

Lubak91

KimiR: Mohl by jsi si prosím zkontrolovat ty svoje IC vozy? Vždyť to je skoro děsivé, v každém pohledu se vagony mění; buď střecha, bok nebo čelo. Vypadá to, jako když v tom unikají Rousek, Bujnoch a Adámek s lexikonem kouzel před Saxánou...

KimiR

Quote from: Lubak91 on December 25, 2011, 02:02:44 PM
KimiR: Mohl by jsi si prosím zkontrolovat ty svoje IC vozy? Vždyť to je skoro děsivé, v každém pohledu se vagony mění; buď střecha, bok nebo čelo. Vypadá to, jako když v tom unikají Rousek, Bujnoch a Adámek s lexikonem kouzel před Saxánou...

Dej si tam vagony,co maj v závorce ten název třeba ten název PKP A9mnouz (PKP Admnu).Ty by měly být  OK.Ty druhý byli ve vývoji.Teď jsem je zkoušel ve hře,jinak střechu mi dělal Sim.

Lubak91

Jsem myslel, že jsem ti udělal kompletní šablonu u které stačilo pouze měnit boky...

KimiR

Quote from: Lubak91 on December 25, 2011, 03:38:43 PM
Jsem myslel, že jsem ti udělal kompletní šablonu u které stačilo pouze měnit boky...

To ano,ale u ic vozů je střecha taková to běla.nikoliv šedá jako u čd ampz,bmz či wrmz

Lubak91

Mám vážné pochyby o tom, že je střecha co jsem dělal, šedá...

KimiR

Quote from: Lubak91 on December 25, 2011, 04:23:33 PM
Mám vážné pochyby o tom, že je střecha co jsem dělal, šedá...

Tak je to možné,já už si to nepamatuju.Ale tak se střechou jsem nic nedělal,takové jaké si to poslal,tak to bylo.

Sim

Takze tady mame hodobozovy darecek http://forum.simutrans.com/index.php?topic=1316.msg78865#msg78865 ... jedna se o dosavadni sadu DB vozidel, v soucasnosti vcetne prekladoveho souboru v CZ variante (planuju jeste SK a DE). Zjednodusene se da rict, ze obsahuje kompletni sadu univerzalnich elektrickych lokomotiv, motorovych vozu a jednotek 627/628 a vagonu rady YL a X vcetne nekterych nastupcu provozovanych v soucasnosti. Volne je tato sada doplnovana dalsimi vozidly zejmena od Lubaka, ale i ostatnich; v nejblizsi dobe je naplanovano dalsi rozsirovani teto sady o N-vagony DB.

Ohledne te strechy a KimiRa; ono to je trochu zamotane. KimiR chtel, abych mu upravil (sjednotil) strechu u vagonu tak, aby byla plasticka , coz jsem ale po zvazeni moznych variant a jejich pracnosti odmitl - prislo mi totiz rozumejsi, kdyz uz to vytahuje z 3D zdroje, aby si to nasvitil rovnou jako ve hre a "fotil" to rovnou uz stinovane. Protoze vycucat bocnice a strechu ze 3D v nevystinovanem stavu a dodelavat to v malovani a v irfanu je asi ta nejhorsi varianta, co spojuje nevyhody obou technologii ... a jsem takto ochoten delat maximalne nejake speciality, na ktere nemame vhodnou jinou metodu (delal jsem takto treba Nohabku), protoze to je fakt silena pakarna.

No a ted si jdu sosnout darky od ostatnich :-)

Lubak91

A abych to zdramatizoval, tak svůj mini "WestDeutschlandZugPak" vydám až na Silvestra (aby se to ještě trošku namnožilo 8) ;) )
A malá ukázka:

Sim

Mam tu jeden dotaz - sosnul jsem si "silnicni" tramvajove trate (vypadaji fajnove), ale nejak nevim, jak s tim delat dal; Lubakovo depo nevim, kde hledat a prestoze jsem mel pocit, ze jsem si uz sosal tramvaje, taky je nikde ve hre nemuzu najit (coz muze souviset)... co mam blbe? Hledam to spravne v silnicnim pasu ikon?

Lubak91

Mělo by to být v silničním vedle depa ze základní sady. Ale je možný, ze je potřeba simutrans verze 111.

greenling

cs
@Lubak91
VT95,V200,V100 a Umbauwagen 3 osy?
Čekání na doručení mi zle!
Mohl byste prosím znak se mnou mají co mluvit.
@Sim
Mohl byste prosím znak se mnou mají co mluvit.
DE
@Lubak91
VT95,V200,V100 und Umbauwagen 3 achsig?
Das warten auf Auslieferung macht mich krank!
Kannst du bitte bei mir melden habe was zubesprechen.
@Sim
Kannst du bitte bei mir melden habe was zubesprechen.
Opening hours 20:00 - 23:00
(In Night from friday on saturday and saturday on sunday it possibly that i be keep longer in Forum.)
I am The Assistant from Pakfilearcheologist!
Working on a big Problem!

Sim

Jedny vanoce jsou malo, takze tu mame nasup :-D http://forum.simutrans.com/index.php?topic=1316.msg78865#msg78865 ... do DB sady jsou doplneny vozy rady Aimz, ARkimbz, Bimz a Bidmz, vzdy se jedna o tri barevne varianty. Dale doplnen cyklovuz Dduu v cervenem provedeni.

KimiR

Když už jsou ty vánoce,nechtěl by někdo urobit DDmka ?

greenling

CS
Sim
Vozidla s názvem Aimz, ARkimbz, Bimz a Bidmz Zvláštní rysy vědět že není veřejné jsou.
Příběh o těchto vozidel je částečně neúplné.
Je to velmi obtížné najít data na tomto vozidle na Internetu.
Rád bych ráda vybudovala tato vozidla.
DE
Sim
Die Fahrzeuge mit den Namen Aimz, ARkimbz, Bimz und Bidmz haben Beosnderheiten die nicht öffentlich bekannt sind!
Auch ist die Geschichte dieser Fahrzeuge teilweise unvollständig.
Daten zu diesen Fahrzeug im Internet zu finden ist sehr schwer.
Ich möchte diese Fahrzeuge bauen.
(In Night from friday on saturday and saturday on sunday it possibly that i be keep longer in Forum.)

Sim

greenling > fur Satz "CZ/SK + Grenz-Nachbarn" mochte ich es so (in Simplifizierte Form) lassen; ob mochtest du es mit alle Details machen, kann ich dir meine Unterlagen schicken. Fur mich ist jetzt Prioritat fotrsetzen mit andere Wageentypen.

... pro sadu "CZ/SK + hranicni sousede" to chci takto (ve zjednodusene forme) nechat; pokud to chces udelat se vsemi detaily, muzu ti poslat moje podklady. Pro me je nyni prioritou pokracovat s ostatnimi radami vagonu.

greenling

Quote from: Sim on December 28, 2011, 09:54:16 PM
greenling > fur Satz "CZ/SK + Grenz-Nachbarn" mochte ich es so (in Simplifizierte Form) lassen; ob mochtest du es mit alle Details machen, kann ich dir meine Unterlagen schicken. Fur mich ist jetzt Prioritat fotrsetzen mit andere Wageentypen.

... pro sadu "CZ/SK + hranicni sousede" to chci takto (ve zjednodusene forme) nechat; pokud to chces udelat se vsemi detaily, muzu ti poslat moje podklady. Pro me je nyni prioritou pokracovat s ostatnimi radami vagonu.
CS
Chci si postavit novou podrobně, aby později Ano SIM pro vozidla s názvem ARkimbz a Bimdz.
Vozidla s názvy Aimz a Bimz bude spuštěn po mé dovolené.
Vozidla jsou pak uvedeny v tématu http://forum.simutrans.com/index.php?topic=8859.msg82405#msg82405.
DE
Ja Sim ich möchte bei den Fahrzeugen mit den Namen ARkimbz und Bimdz ein
Neues Detail zum späteren Zeitpunkt einbauen.
Die Fahrzeugen mit den Namen Aimz und Bimz werden nach meinen Urlaub angefangen.
Die Fahrzeuge werden dann im Thema http://forum.simutrans.com/index.php?topic=8859.msg82405#msg82405 vorgestellt.