News:

Simutrans.com Portal
Our Simutrans site. You can find everything about Simutrans from here.

České addons aneb naše lidová tvořivost-diskuze

Started by TommPa9, October 04, 2008, 07:42:12 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Sim

Hoj panstvo, udelal jsem par drobnych oprav a uprav:
- 810 family ... v prekladovem souboru se mi nejak vytratila slovenska 811 v Blonski nateru, doplneno
- RS1 ... u jedne varianty v bocnim pohledu nedochazelo ke zhasinani, opraveno ... neni to definitivni verze (mozna pridelam dalsi varianty, porad nemam jasno v planovane CD verzi, nevim jestli je delat jen pro lidi nebo i pro kola), ale pouzitelna je
- Bc a Ds ... doplneny nektere varianty, opraveny drobne graficke chybky - sice to stale jeste neni definitivni verze (nejsou vsechny varianty a nemam jasno v rychlostech), pouzitelne to je

Zkousel jsem si hrat s hektorem - zatim tedy prvni pokus a priznavam, ze se mi to moc nepovedlo ... paradoxne jsem to udelal pro zmenu prilis male, aspon v ISO pohledech. Mimochodem, chvilku mi trvalo, nez jsem si uvedomil, ze narazniky hledam marne :-D

Lubak91

No, nárazníky bys měl použít ze šablony, na grafice je jen automatické spřáhlo SA3. A na jakou že to chceš šoupnout šablonu, 6? Já jsem se trochu poohlížel po reedici somáriků u kterých bylo několik chyb, a ty mám na 8...
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Sim

Cpu to na 6ku ... problem s naraznikama je spis ten, ze nevim, podle ceho to pozicovat. Kdyz to cpu podle kol, mam pocit, ze ty narazniky mam moc nizko - aspon ve srovnani s fotkama, podle kterych se to snazim dopasovat.

Lubak91

To spřáhlo by mělo být ve stejné úrovni, takže jediná možnost je, držet se této linie...
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Sim

OK ... ja ho zkusim udelat nejakou kontrastni barvou, abych videl, kam vyjde - podle toho to napozicuju a pak udelam to samy jeste s cernym sprahlem a prelepim to pres to... snad to pujde.

Jinak co tak z hlavy lovim kocour, hovezi a pilstyk (tusim ze i velkej hektor, aby sel poznat od malyho) je na sablonu 7, cmelak na 8

Lubak91

Bůůů, všechno tak mrňavý :( :D Velký hektor je silně rozpracovaný a čmelák pouze ve studii. U somáriků, chci překopat grafiku, poněvadž jsem si všiml drobných nesrovnalostí na čelec.

Sim

Lubak > ja si to nevymyslel... teda vymyslel, ale necucal z prstu :-) Kdyz sem tvoril sablony, byl ucel jasne dany - zaridit, aby byly jednotliva vozidla (aspon v ramci jednoho dopravniho systemu) vuci sobe v meritku.

Preci jen sem si nemoh porad navyknout na to, ze sukafon potrebuje stejnou delku nastupiste jako krokodyl nebo bymecko :-D

No a druha vec, ktera s tim souvisi (i kdyz sem na ni prisel az pozdejc) - diky prekreslovani obrazku na zadni kosticce tim co je vepredu dochazi u delsich vozu k castecnemu "schovavani" se za kresby predchozich policek - za nastupiste a jine objekty v bezprostrednim okoli trate... a cim delsi vozitko, tim vic se to projevuje. U vozidel do sablony 8 to prakticky znat neni, ale u eMZet uz je to docela drsny :-(

Lubak91

Toho překreslování jsem si všiml, ale i zakladní pak obsahuje vozidla na šabloně 12 ne? A ty když jsi takový motorový, nebudeš dělat na motorových vozech řad M264.0, M274.0, M284.0, M285.0, M290.0, M295.0, M298.0, M495.0, apod? Detaily ti klidně poskytnu :)

Sim

Lubak91 > co to je za motoraky? Ja se priznam, ze podle Kryspina si vybavim tak Hurvinka nebo Sukafon, ale v tech vetsich mam hokej ... a protoze ty novejsi velke motoraky (male snad i historicke) mam snad uz komplet, tipuju ze to bude Slovenska Strela, Modre sipy a podobne ... je tak?

Lubak91

Je to tak, a především jednotky z expresu Hungaria. Mohu kdyžtak poskytnout podklady.

Sim

Lubak91 > jo Ganzy ... na ty je na webu podkladu relativne dost, zatim jsem je vynechaval spis z jinych duvodu...
- sam jsem je nezazil, takze mi moc nerikaji
- maji spolecny podvozky a v dobe, kdy jsem kreslil hydru a krokouse jsem nevedel jak na ne (ted uz to vim)
- je to vozidlo, ktere do provozu v CSSR sice vyznamne zasahlo, ale je z ciziny, takze jsem tomu neprikladal takovou dulezitost (i kdyz v podstate vetsina osobnich vagonu je taky zvenku)
- zatim jsem o nich slysel vzdy spis jen to horsi - vesmes zpravy o slabych motorech na tak velkou soupravu, spatnych chodovych vlastnostech a tak dal ... takze jsem si vicemene zatim rikal, ze ve hre by to bylo spis jako zpestreni, nez neco opravdu slusne vyuzitelnyho - tomu nahrava i pevne razeni

No a ted vicemene neni duvod, proc se do toho nepustit - i kdyz uz ted vim, ze to bude na dlouhy lokte, casu ted bude v nasledujicich 14ti dnech minimum a pak se uvidi.

Lubak91

No, ale je zase pravda, že ke konci kariéry jezdily M298.0 na páru rychlíku Praha-Plzeň :) Já si kdyžtak zkusím střihnout M297.0

Sim

To je hamburcan? ten je (pokud se nepletu) soucasti zakladni sady, bohuzel mimo "nase" meritko, aspon co se delky tyka :-(

Lubak91

Právě toho jsem chtěl předělat jako T3. Prodloužit a dát do červené...

Sim

V tom pripade se na nej tesim uz ted :-) btw, ohledne tramvaji, budes delat dalsi? V Plzni jezdi "housenka" slozena z predni a zadni casti K2 (v realu ovsem vznikaj uriznutim cela a zadku T3) a mezi to je vlozen nizkopodlazni dil... takze by dosavadni "stavebnice" stacila upravit relativne malo... http://www.plzensketramvaje.cz/?page=k3rnt.htm

Lubak91

Tramvaje, taky až bude čas. Mám skoro hotový střední díl pro K3. Ovšem tam mě čeká pozicování, které se rovná očistci, poněvadž se musí napozicovat předek i zadek aby lícoval s ostatními články. Dokonce mám rozpracovanou T3 v plzeňském, ale jen asi 4 nebo 5 pohledů, zbytek se musí přebarvit, zřejmě v irfanu.

Sim

Nemam zrovna moc dobrou zpravu - po nekolika pokusech o spravne zmenseni Lubakova hektora jsem to odlozil na neurcito ... at jsem s tim kouzlil jakkoliv, vzdy to bylo nejak deformovane a neodpovidalo to. Pricina zjevne bude v tom, ze sablony jsou oproti realite uz preci jen trochu deformovane a Lubakova predloha se teto deformace ucastnit nechce :-D

Napadlo me, ze bych to mohl zkusit opacne - zvetsit soucasnou sablonu, napasovat to na ni velke a pak zase zmensit.... no ale pokud do toho pujdu, tak az po dovoleny :-)

Jinak jsem opravil drobnou grafickou chybku v pripojnych vozech k hurvinku, takze si to sosnete znovu.

Lubak91

No on je ten hektor vlastně napozicovaný, zkoušel jsi to zapakovat bez zmenšení? :D

Sim

... to me nenapadlo zkouset :-)

Ono jde hlavne o to, ze pokud se mam trefit do sve sablony (ktera ale vychazi z grafiky hry a tezko s ni muzu neco delat), musim iso pohledy zmensovat vic, nez bocni a celni... takze v konecnem dusledku je pak v ISO masina prcek, i kdyz z boku pasuje.

benpat

Našel jsem (vzpoměl jsem si) na českou variantu RS1. Jedná se o nástupce 842/3, tedy vůz Dm 12. Nechtěl by ho někdo udělat?   ;D

Lubak91

Václav

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

benpat

Finsko neplánuju, ale motorák jezdil pod Ostravou. Měl normální podvozky a jezdil u ČD. Mno a dnes jsem na něj narazil. Škoda že nejsou u nás. A zdrojů informací je hodně.

Lubak91

to je stejně spíše pro Sima...
A teď jedna otázečka dřív než bude pozdě ;) Nebylo by výhodnější překopat (dejme tomu pro český pak) tramvaje na železniční šablony? Myslím pouze pozicování, tedy ty dva pixle :D

Sim

benpat > v podstate se (krome laku) lisi jen celama, nebo ne? Pokud k tomu sezenu podklady pro .dat soubor, nevidim v tom problem jiny nez casovy - dnes se chystam zmizet nekam balkanskym smerem a pokud vse klapne a nesezere me pod drakulovym hradem medved, vratim se za tyden s pocitem, ze se po te relaxacni dovolene budu tak 14 dni zotavovat v praci :-)

Lubak > ja bych rekl, ze rozdil (tusim ze jsou to pixely 3) mezi zeleznicni a tramvajovou sablonou je schvalne - duvodem je zeleznicni nasep (kameni) nad urovni okolni planiny, kdezto u tramvaji potrebujes, aby to bylo vyskove nastejno, jako silnice - tedy zapustene do asfaltu.

VS

Rozdíl v pozicování je dlouhodobý problém bez jasné "cesty ven"...

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

Lubak91

Sim: Ty jsi tuším udělal železniční vlečku na tramvajovém základu ne? Řekl bych, že jako by zapuštěné do asfaltu to bude vždy, ale trochu vyosené ne? Ovšem jestli je to další "Achillovka") :) tak jdu zase dál...

Sim

Lubak > jojo, vzal jsem zakladni koleje pro tramvaje, lehce jim zmenil barvu a sup s nimi o tri pixely vys, aby to navazovalo na zeleznicni koleje. Ve sve mape to pouzivam hlavne v centrech mest na vlecky, kdyz neni jina sance s natazenim koleji k fabrice kvuli zastavbe. Faktem ale je, ze na silnici to vypada dobre jen v pripade, ze je to bocni nebo celni pohled, nebo kdyz ji to krizi v jakemkoliv smeru. V ISO pohledech to diky "vyvyseni" nepasuje dobre na delici caru, takze to vypada trochu divne - i kdyz, co si budem nalhavat, vlecka v Brne na vystaviste taky neni (aspon co se pamatuju) uplne uprostred cesty :-)

Sim

Tak jsem si trosku hral, nejak jsem se nemoh k nicemu rozhoupat a pak mi pod ruku prisel obycejny Es ... rozsirene modifikace, nektere bez odchodu do duchodu.

http://forum.simutrans.com/index.php?topic=1316.msg33891#msg33891

TommPa9

Tahače a návěsy zatím spí zimním spánkem a já bych spal patrně taky, kdyby mě nevzbudili silničáři, budující asfaltku pod mým oknem. Ovšem páni silničáři jsou vybavení strojem, který zatím CZ pak nemá-Tatrou 815 S3... takže můžete jen hádat (a to bez nápovědy) co asi maluju :D

Sim

Mno, ja se zase presunul na Eas ... delam ho na uhli i na drevo (dotedka byl jen na uhli). A mam jeden dotaz, ktery s tvorbou nijak nesouvisi... je mozne zmenit jmeno spolecnosti? At uz svoji, nebo konkurence?

TommPa9

TommPa9

Když mám parádní předlohu přímo pod oknem aby to nevypadalo dobře :D

navíc:
Kabina vychází z mé kabiny na 815tky (použitá u 815TP, 815VVN, 815TN260N51), takže už je to asi 4. recyklace té samé kabiny, jen je jinak posazená na podvozek. Teď když na to koukám asi bych mohl nahradit Vláďovu kabinu u svého multiliftu. Sice by to vyžadovalo přemalovat celý multilift ale aspoň by nevybočoval z mého nového Tatrováckého směru...

Můžete mi někdo schválit technické parametry?

Hmotnost: 12t
rychlost: 90km/h
náklad: 24t
výkon: 210kW

TommPa9

Při vydávání tohoto addonu mě vyděsil vzkaz:

Upozornění: do tohoto tématu nikdo nepřispěl nejméně 45 dní.
Pokud si nejsi jist, zda je vhodné sem přispívat, zvaž, zda nezaložit nové téma.

Pánové, jsme jaksi neaktivní :D takže šup ať se práší za kočárem, malovat vydávat a jedem :D (a že to říkám zrovna já, který vydávám něco novýho po půl roce :D)

onou novinkou je Tatra 815 S3 v oranžové tatrovácké barvě. Další na řadě by mohla být S1, pak nějaká "kovošroťácká" na převoz oceli... nápadů je dost a doufám, že bude i dost volných dní na tvorbu ;)